• PKP Cargo nie daje mi spokoju Autor: ~rotszyld [77.65.104.*]
    Witam, ostatnimi czasy ciągle widzę składy PKPC na trasie Poznań - Toruń. Jeszcze rok temu jak się jakiś trafił to z pustymi wagonami, a teraz widzę pełne składy, z niebieskimi ładnymi pojemnikami pkpc, no i wiadomka węgiel. Za każdym razem mnie to prześladuje i przypomina, nie daje spokoju że ją zostawiłem a ona sobie spokojnie na 16 zł stoi, a spółka w końcu zaczęła zarabiać.
    Jeśli Pan Wojewódka wjeżdża po same kule za 1,3 mln złotych, to ja mu wierzę. Spadające stopy procentowe w perspektywie dwóch lat też bardzo pomogą w redukcji zadłużenia. Niestety prawdopodobnie za 2,5 roku wracają mroczne czasy, ale w takim tempie to zdążymy zarobić wystarczająco, postępując zgodnie z patriotyzmem gospodarczym.. Make Cargo Great Again!
  • Re: PKP Cargo nie daje mi spokoju Autor: ~Lu4xigi [34.16.129.*]
    Dnia 2025-10-24 o godz. 22:26 ~rotszyld napisał(a):
    > Witam, ostatnimi czasy ciągle widzę składy PKPC na trasie Poznań - Toruń. Jeszcze rok temu jak się jakiś trafił to z pustymi wagonami, a teraz widzę pełne składy, z niebieskimi ładnymi pojemnikami pkpc, no i wiadomka węgiel. Za każdym razem mnie to prześladuje i przypomina, nie daje spokoju że ją zostawiłem a ona sobie spokojnie na 16 zł stoi, a spółka w końcu zaczęła zarabiać.
    > Jeśli Pan Wojewódka wjeżdża po same kule za 1,3 mln złotych,

ad rem:
    Marcin W. i Pan Paweł Miłek zainwestowali 1,931 mln zł nabywając 120 tys akcji łącznie. Czy aż takie kapitały miały miejsce tu można się spierać i jest legalna droga do gry tymi akcjami, a tak długo jak KDPW rozliczenia transkacji odbywają się T+2 tj przejścia prawa z akcji to transakcje intra muszą być brane pod uwagę . Mając 120 tys akcji zmiana o 10 gr wywołuje zmianę wyceny o 12 tys zł a przy spread 15 gr daje to 18 tys. do daje do ceny akt. 1000 akcji. Tak nie musi być ale wykluczyć kółek nie można..

ad rem:
    Towar masowy węgiel

a. wyznaczona trasa Poznań - Toruń wydaje się być bezsensowna, dlaczego, granica 2 grup: Enea Poznań i Energa Gdańsk...
    b. sezonowość na popyt usług na okres grzewczy kończy się praktycznie z początkiem grudnia, zapasy muszą wystarczyć na 90 dni ale geniusze z ekipy Marcina W. podpisali umowy i można postawić hipotezę że im więcej składów tym strata rośnie

ad rem:
    Sanacja

życie bezwstydnie kosztem wierzycieli zasłaniając się skala podmiotu i nie dziwi że rada wierzycieli podejmuje uchwałę o odwołaniu zarządcy sądowemu, w sanacji prowadzi się największy zakres bezprawia pod osłoną prawa i ma się wykazać że bez starych długów podmiot sobie radzi a na ile sobie radzi tak można dyskontować spłatę starego długu w zaproponowanym układzie na listwie czasowej i grupach i kondycjach co do owych grup wierzycieli...

Podmiot tak zarabia że złomem płaci zwalnianym wobec Funduszu Gwarancji powstaje nowa górka

Twoje polityczne wycieczki z formatowany umysłem pozostawiam bez komentarza i choć jedna sprawa jest w Twojej wypowiedzi dość ciekawa: to nick! Rotszyld co można czytać jako czerwona tarcza ale ta ż....familia to nie tylko znana światu finansjera ale Polakom
    bardzo znana postać , postać która w Wersalu zrobiła wszystko by Gdańsk nie wrócił do Polski , Dmowskiego zwalczano jak tylko mogli....

• Re: PKP Cargo nie daje mi spokoju Autor: ~Lu4xigi [34.16.129.*]
    Dnia 2025-10-25 o godz. 00:01 ~Lu4xigi napisał(a):
    > Mając 120 tys akcji zmiana o 10 gr wywołuje zmianę wyceny o 12 tys zł a przy spread 15 gr daje to 18 tys. do daje do ceny akt. 1000 akcji. Tak nie musi być ale wykluczyć kółek nie można..

RB 99/2025 trafił na rynek
    Publikacja: 2025-10-24 10:17

W RB masz informację o nabyciu przez Marcina W 1033 sztuk w cenie 16,42

intraday:
    https://i.ibb.co/9kyy1vHJ/Hrot.png

Rynek "reaguje" jak pies Pawłowa, ake tylko chwilowo o masz zwiększony wolumen, do godz. 11-tej ok.

o godz:11:52
    wchodzi zlecenie po 16,40zł na 25 tys akcji o wartości 410 tys. i pomijam pakiecik 10 tys z dogrywki czyli po 17-tej.
    16,40
    25 000,00
    410 000,00
    2025-10-24 11:52

Wolumen dzienny wynosi 74,6 tys akcji incl. fixing i dogrywka. czyli owa transkacja gdyby do niej doszło, by stanowił 1/4 wolumen a tak to 1/3.

Rodzaj zlecenia:
    a. barykada podażowa odkryta co odstrasza popyta
    b. barykada po sporych wolumenach po RB 99/2025
    c. barykada wchodzi tak że jej nie widać w arkuszu nawet 5ciozdaniowym na kursie, spread 25gr i wchodzi na dołku
    d. 25 tys akcji nie jest ukryte, tj z częścią odkrytą, ma być widoczne, ukryte z odkrytą częścią prowadziłoby do pryklejania się reszty i odkryte wolumeny trafiają na koniec kolejki by być zrealizowanymi...
    e. sorry nie chce mu się odpalać systemu by co do ticka podać ci dane czasu i wolumenu itd. wystarczy amatorski ze stooq.pl

Czy to "ręce" Marcina W &friends? nie, pomawiać go nie możemy, ale rynek nie ma żadnych gwarancji co z akcjami się w jego portfelu dzieje i czy numeracja po słusznym usunięciu go z fotl p.o. Prezesa to nie tylko jakiś jego kaprys a może liczba "kółek"

Tego forum ci nie poda:

ode mnie:

Marcin W ma 90861 akcji , średnia to 16.02zł co daje ok 1.455.587,07 zł w inny wypadku bez prowizji bym ci podał jeszcze dokładniej ale 2 transakcje są na 100% niewyjaśnione....

1,455 mln versus podaż na 410 tys. a dlaczego tak? bo ładne 25 tys, nie do końca 10 tyś to prowizja więc ktoś skąpy
    Milion ma być nieruszony....

cytat: Rotszylda "Jeśli Pan Wojewódka wjeżdża po same kule za 1,3 mln złotych" (to stan z sierpnia 2025)
    cytat: Rotszylda "nie daje spokoju że ją zostawiłem a ona sobie spokojnie na 16 zł stoi," (średnia Marcina W.)
    cytat: Rotszylda "Spadające stopy procentowe w perspektywie dwóch lat też bardzo pomogą w redukcji zadłużenia"
    cytat Rotszylda "Niestety prawdopodobnie za 2,5 roku wracają mroczne czasy, ale w takim tempie to zdążymy zarobić wystarczająco, postępując zgodnie z patriotyzmem gospodarczym." (na akcjach czy posadzie, stołku?)
    cytat Rotszylda "ostatnimi czasy ciągle widzę składy PKPC na trasie Poznań - Toruń" IP z PO
    cytat Rotszylda " a teraz widzę pełne składy, z niebieskimi ładnymi pojemnikami pkpc"

https://i.ibb.co/vCTyjXG4/Autobus-w-mr-gowie-1.jpg

cytat: "Niestety prawdopodobnie za 2,5 roku wracają mroczne czasy"

https://i.ibb.co/rGrdkZH4/rothschild.png

Autora listu do braci Rothschildów w Paryżu z Rosji nie podam, Rosjan traktuję za wroga!
[x]
PKPCARGO 0,00% 16,37 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.