Dnia 2025-10-24 o godz. 22:26 ~rotszyld napisał(a):
> Witam, ostatnimi czasy ciągle widzę składy PKPC na trasie Poznań - Toruń. Jeszcze rok temu jak się jakiś trafił to z pustymi wagonami, a teraz widzę pełne składy, z niebieskimi ładnymi pojemnikami pkpc, no i wiadomka węgiel. Za każdym razem mnie to prześladuje i przypomina, nie daje spokoju że ją zostawiłem a ona sobie spokojnie na 16 zł stoi, a spółka w końcu zaczęła zarabiać.
> Jeśli Pan Wojewódka wjeżdża po same kule za 1,3 mln złotych,
ad rem:
Marcin W. i Pan Paweł Miłek zainwestowali 1,931 mln zł nabywając 120 tys akcji łącznie. Czy aż takie kapitały miały miejsce tu można się spierać i jest legalna droga do gry tymi akcjami, a tak długo jak KDPW rozliczenia transkacji odbywają się T+2 tj przejścia prawa z akcji to transakcje intra muszą być brane pod uwagę . Mając 120 tys akcji zmiana o 10 gr wywołuje zmianę wyceny o 12 tys zł a przy spread 15 gr daje to 18 tys. do daje do ceny akt. 1000 akcji. Tak nie musi być ale wykluczyć kółek nie można..
ad rem:
Towar masowy węgiel
a. wyznaczona trasa Poznań - Toruń wydaje się być bezsensowna, dlaczego, granica 2 grup: Enea Poznań i Energa Gdańsk...
b. sezonowość na popyt usług na okres grzewczy kończy się praktycznie z początkiem grudnia, zapasy muszą wystarczyć na 90 dni ale geniusze z ekipy Marcina W. podpisali umowy i można postawić hipotezę że im więcej składów tym strata rośnie
ad rem:
Sanacja
życie bezwstydnie kosztem wierzycieli zasłaniając się skala podmiotu i nie dziwi że rada wierzycieli podejmuje uchwałę o odwołaniu zarządcy sądowemu, w sanacji prowadzi się największy zakres bezprawia pod osłoną prawa i ma się wykazać że bez starych długów podmiot sobie radzi a na ile sobie radzi tak można dyskontować spłatę starego długu w zaproponowanym układzie na listwie czasowej i grupach i kondycjach co do owych grup wierzycieli...
Podmiot tak zarabia że złomem płaci zwalnianym wobec Funduszu Gwarancji powstaje nowa górka
Twoje polityczne wycieczki z formatowany umysłem pozostawiam bez komentarza i choć jedna sprawa jest w Twojej wypowiedzi dość ciekawa: to nick! Rotszyld co można czytać jako czerwona tarcza ale ta ż....familia to nie tylko znana światu finansjera ale Polakom
bardzo znana postać , postać która w Wersalu zrobiła wszystko by Gdańsk nie wrócił do Polski , Dmowskiego zwalczano jak tylko mogli....