• kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: coxi35 [217.119.79.*]
    moze sie Pan przedstawi milo by bylo wiedziec z kim ewentalnie sie wspolpracuje
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~arskiozan [2.137.136.*]
    Szanowny , coxi , emeryt jest jednym z nas. Mnie wystarczy jak czytam Twoje posty by stwierdzić ,że jesteś kumatym
    partnerem na naszym forum. Wielokrotnie czytałeś posty emeryta i wiesz ile merytoryki wniósł do naszej
    dyskusji. Podobnie ,darek. Nie trzeba nic wiedzieć więcej. Dopiero jeak przyjdzie etap finansowania naszego Porozumienia
    to będzie czas na wzbogacenie tej wiedzy. Nie konkurujemy z GG ,a bardziej ustawiamy się jako porozumienie
    pomocnicze. Najprawdopodobniej będziemy działali wspólnie.
    Pozdrawiam
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~emeryt [37.248.210.*]
    Kim jestem NIKIM ,,,nie uważam sie za kogoś lepszego od przeciętnego Kowalskiego ...Jak narazie nie współpracujemy ..dałem ogłoszenie kto z Was ma akcje Energa ...ale ogłoszenie dotyczy tylko osób które nie należą doi GG

Dalej poszukujemy akcjonariuszy spółki ENERGA SA ale tylko takich którzy nie są członkami GG

Członek GG to osoba która ma podpisanej z Fundacją „To co najważniejsze” / skrót GG /

UMOWA ZLECENIA O PROWADZENIE NEGOCJACJI W IMIENIU AKCJONARIUSZA ENERGA S.A.

Lub jeśli ktoś ma podpisaną taką umowę czyli jest członkiem ale posiada więcej akcji niż wykazane w umowie również do takiej osoby jest skierowana prośba aby wysłały @ z ilością nadwyżki akcji niż wykazana w umowie z GG

nawet jeśli ktoś przesłał Fundacji informacje ile ma akcji i kontakt do siebie ale nie ma podpisanej umowy o nagłówku jak u góry to traktujemy takie osoby że nie są członkami GG I również do takiej osoby jest skierowana prośba aby wysłały @

emeryt@interia.com

podajemy tylko ilość akcji i telefon do kontaku oraz województwo / miejscowość niepotrzebna ,nazwisko tez niepotrzebne /

Przy okazji samo wystawienie zlecenia nie powoduje że mamy do siebie kontakt / chcecie wystawiacie choć brak takiego biurokratycznego wymogu ale najważniejszy jest @ i jest obowiązkowy

Jak ktoś nie ma arkusza zleceń w swoim biurze maklerskim to choćby w poniższym linku ma podgląd

https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/ENG/typ/1/

Po co ogłoszenie ....cel zjednoczyc akcjinariuszy ...w formalnym lub nieformalnym Porozumieniu czy w grupie ...ja jestem tylko organizatorem ...

Mozna porównać do Grupy producentów rolnych /działa na podstawie umowy/składa się z członków została utworzona przez producentów np jednego produktu rolnego do realizacji co najmniej jednego celu spośród celów: np stabilizowanie cen czy przygotowanie do sprzedaży

Otrzymałem do tej pory 29 @ wtym grupa ~arskiozan liczona jako 1 @ w tej ilości ...w zleceniach po 66 zł które zapoczątkowały 3 moje podejscie do organizowania grupy mamy 54 zlecenia / czyli róznica w ilości @ a zlecenia ..Ogólnie frekfencja teraz jest najmniejsza z wszystkich edycji /moze błędem było że wcześniej z lenistwa niechciało mi się dokończyć onocjatywy ...Wpływ na takie podejście ma to że niby działa grupa GG ...Ogólnie poczatkowy zamysł był o dalej jest aktualny aby połaczyć wszystkie działające grupy i tych niezrzeszonych /ktorych łączę w grupie./ w jedno Porozumienie akcjonariuszy mniejszosciowych ENERGA SA / umowy z GG dalej wazne / a z automatu dołączyć członków GG ..pisałem o tym wielokrotnie ale organizatorzy GG z tylko im znanych powodow nie podchwycili tematu

Na razie proszę o wysłanie niezobowiązującego @ kiedy i po ile sprzedacie akcje to Wasza decyzja /grupa nie wprowadza żadnych ograniczen ani nie pobiera z tego tytułu zadnych wynagrodzen prowizji itd

Po co to Porozumienie i czy jest potrzebne sam niewiem ...Ogólnie Wy zadecydujecie co dalej ...Mozemy nic nie robic czy podjąc jakies bezkosztowe działania ...Dla Was bez róznicy bez róznicy Czy jesteście w grupie czy nie to i tak większość nic nie robi ..Nawet nic nie robiąc lepiej nic nie robic będąc zjednoczonym w Grupie ...Gdyby osobą które dały kontakt zachciało się coś robić czy gdyby przyszla jakaś godzina W łatwiej jest podjąć działania w grupie / stworzona baza danych ulatwia szybki kontakt /

Ogólnie cel jest aby nakierować notowania / kurs / na drogę która prowadzi do ponadprzeciętnych zysków ....łatwo pisać ale jakie to dzialania ...Jeśli zadecydujemy wspólnie to bedziemy je realizować ....Ogólnie moja wizja ponadprzeciętnych zysków to kurs minimum ponad 66 zlotych ...aby był taki kurs najpierw musi być np 17 zł 20 itd ...Dlatego grupa jest dla osób które nie podpisaly umowy z GG I bez róznicy za ile chca sprzedac akcje ..Jesli bedzie pomysl aby zrealozowac okreslone dzialanie to nawet osoba ktora chce sprzedac po 17 zl powinna sie wlaczyc / jesli hipotetycznie sprzeda to juz nie bedzie brala udzialu w realizacji jakiegos pomyslu ktory bylby realizowany jak jej juz w akcjonariacie nie bedzoe ...

Ogólnie z bezkosztowych działań jak chcecie to mozemy jesli ilosc akcji bedzie wystarczajaca o czym zadecyduje Orlen aby dolaczyc do okraglego stołu co dalej z ENERGA SA .....Myślę że wspólny cel wszystkich grup aby kurs był jak najwyższy ..Czy będą ponadprzeciętne zyski to nie jestem wróżbita /choć wierzę / Nawet jak podejmiemy jakieś działania o czym Wy zadecydujecie to trudno powiedziec czy będą miały one wpływ na kurs ...nawet jak kurs wzrośnie nie koniecznie to zasluga Naszej inicjatywy ....W grupie siła ...Taka wspólną częscią róznych oczekiwan akcjonariuszy może być wezwanie lub zaproszenie i dalsze notowania dla tych ktorzy nie zaakceptuja ceny ktorzy przez dalsze notowania nie traca szansy na przyszłe ponadprzeciętne zyski z tej inwestycji

Przy okazji nie odpowiadam na @ indywidualnie tylko publocznie przez forum bankiera ....

Pan Artur pisze ...Proszę o potwierdzenie otrzymania i dodatkowe informacje...Tak @ doszedł ...co do dotatkowych onformacji to tak jak wynika z tresci tego wpisu ...Na razie brak / Wy jako członkowie nieformalnej grupy musicie zadecydujecie co dalej ...Przy okazji bardzo malo jest zgloszeń z ilością akcji poniżej 5 tys ...a przeciwnik boi się liczebnosci inicjatywy ...Wiec chyba /choc tez Wy o tym zadecydujecie ...że chyba jednak 1 osoba 1 glos bez roznicy ile ma akcji bedziecie chcieli zastapic 1 akcja jeden glos to tak w nawiazaniu do ponizszego cytatu

Jaki jest Pana cel?
    Czy ewentualnie możemy się spotkać lub zdzwonić?
    Znam też kilka osób które mają spore pakiety akcji.

Tak jak pisałem wielokrotnie moim głównym celem jest zorganizowanie grupy /Porozumienia i tak jak pisałem podjąć działania które mogą nakierować kurs na ścieżkę prowadzącą do ponadprzeciętnych zysków ...To Wy będziecie decydować co dalej / czy bedziemy tylko grupa / czy oficjalne struktury / ja nie kandyduje do ala zarzadu i bedą szarym członkiem / i oczywiste jest że jeśli ktos ma wieksza ilosc akcji i jakies inne cechy ktore mozna wykorzystac dla osiagniecia wspomnianych celow dlatego miejsc w zarzadzie nie zabraknie najwyzej zwiekszymy ilosc i bedziecie czuwac nad realizacja strategi ..Jak bedzie Nas wiecej podejme rozmowy z Panem Cezarym Waczków czy Panem Raimondo Eggink aby dołączyli do zarządu l...choc demokratycznie beda @ glosowania czy wiekszosc np 80 % popiera dane dzialanie / Jesli macie jakies pomtsly ewentualnych dzialan piszcie bo bez roznicy jak liczna bedzie grupa moze je zrealizujemy..oczywiscie latwiej i wizerunkowo jest dzialac w liczniejszej grupie

• Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: coxi35 [217.119.79.*]
    moje pytanie jest jak najbardziej zasadne i w zaden sposob nikomu nic nie ujmuje. Po prostu chce wiedziec czy Pan emeryt jest czlowiekiem z branzy , moze ex pracownikiem czy inwestorem . Nie widze nic dziwnego w tym ze czlowiek ktory probuje skupic wokol siebie ludzi podajac nawet nazwiska innych osob sam sie nie przedstawi.
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~xxx [46.227.36.*]
    emerycie malo/duzo sie zapisalo to wartosci wzgledne a czas leci. uwazam ze powinienes jesli nie na forum to na maile podac przyblizona ilosc akcji. nie ma co tez zwlekac z napisaniem do orlenu czy sa zainteresowani spokaniem teraz czy ewentualnie po wynikach analiz? da to nam podglad czy chca sie spotkac oraz kiedy sie spodziewaja analiz. jak nie napiszemy moze byc za pozno. co do prawnikow itp to uwazam ze na tym etapie to rzecz zbedna totalnie powielanie czegos co bylo wielokrotnie robione. jak beda chcieli sie spotkac ja moge jechac
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~arskiozan [2.137.136.*]
    Szanowny , xxx , jeśli emeryt wyrazi zgodę ,to każdy z uczestników musi napisać mailowe upoważnienie.
    Jestem za.
    Pozdrawiam.
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~emeryt [37.248.210.*]
    Nawet możesz mieć racje ale moje nazwisko nie jest rozpoznawalne wiec nic to by zniezmieniło ...Moge powiedzieć że jestem niewiele młodszy od Pana Jana wiec argument wieku tez jest minusem ....Jeszcze po pisowni / błędy ortograficzne stylistyczne analfabettyzm z poczatkowego stadium ...Brak wykszrałcenia brak władania językami obcymi / kiedyś porzuciłem studia i wyjechalem emigracyjnie zarobkowo za granice ...jeszcze niepracuję ba nigdy nie pracowalem w potocznym tego slowa znaczeniu poza epizodem dzialalnosci gospodarczej sprowadzając z Chin czy Tajwanu towary w kontenerach drrogą morską ...jeszcze jak słuchając głosu zachwalaczy skusze sie na trunek bogów to ja przeciez alkocholik ...Dobrze że papierosów nie pale więc zdrowie dopisuje ... twykonuje zawód na wymarciu inwestor gieldowy od poczatku GPW aktywny inwestor z praktyczna wiedza z obserwacji ...staram się być ala rentier /dywersyfikujac portfel akcyjny równiez inwestując w inne aktywa ...grunty itp ...Więc nie mam odpowiedniego życiorysu abym jako spekulant itd był przedstawicielem Porozumienia bo mogłoby to być wykorzystane przeciwko Porozumieniu / staraliby się wykazać że to Porozumienie Spekulantow ...stosujących szantaż korporacyjny aby zmusić do i odkupu akcje znacznie powyżej kursu GPW biednego pokrzywdzonego Orlenu ...Ba kiedys już zorganizowalem takie Porozumienie / osoba mnie bliska poprosiła o pomoc bo miala szczeście w nieszczesciu posiadac akcje ktore wlasciciel postanowil odkupic po 0.2 wartosci ksiegowej bo taki byl kurs gieldowy ..porozumienie osiągneło sukces ale to nie moja zasluga ....ba ja do tamtego Porozumienia ktore zorganizowalem / nakloniłem dla dobra ogółu ponad podzialami do przystąpienia / wybralem Przewodniczacego choc chcieli abym nim byl ale ja nie kandydowalem ..wytypowalem kilka kancelari prawnych ...ba RKKW wtedy sam do mnie zadzwonil abym przekonał członków grupy aby podpisali z RKKW prowizje za sukces / nawet proponiwali aby zorganizowac spotkania na których oni postarają sie przekonac grupe do wspólpracy na zasadzie premi za sukces dla nich jako prawnikow ...Sam chciałem doceniajac wiedze RKKW z nomi wspolpracowac i przekonywalem do tego innych ale bez wariantu prowizji za sukces ...maly budzet wiec targowalem sie negocjujac do tego stopnia ze kWAŚNICKI sie zdenerwowal i juz niechciieli Nas reprezentowac ....jako ze wzgledu na dobro innych Nawet nie przystapolem wtedy do tego Porozumienia /choc czuwalem nad strategia i doradzalem w poczatkowym etapie ...zdecydowalem sie na wariant pelnomocnika osoby mi bliskiej aby nikt nie wykorzystywal faktu ze jako spekulant dokupilem sporo tych akcji na osoby mi bloskie na IKE od niewierzacych ....Paradoksalnie przewodniczacy tego Porozumienia ktore stworzylem o ktorego ja wybralem / malo kandydator / pozniej nawet chcial mnie wyrzucic z tego Porozumienia ktore zorganizowalem ale jak to zrobic skoro nie bylem jego czlonkiem tylko pelnomocnikiem jednej z bliskich mi osib ...Macie jakis obraz ...mam nadzieje że macie lepsze zyciorysy i uda sie w przyszlosci pozyskac wsrod Was osoby kompetentne ..caly czas namawiam nawet Finansiste chcac wykorzystac tez jego wiedze ale czy Wy potraficie sie zjednoczyc ponad podzialami ...
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~Finansista [31.22.144.*]
    Uważam, że emeryt dla każdego z nas jest kimś innym. Dla mnie na przykład jest kilkuletnim forumowym znajomym, z którego postów wiele się nauczyłem a czasami nawet pośmiałem. Dla Arskiozana pewnie emeryt jest partnerem biznesowym, dla Darka jest nauczycielem a dla Ciebie Coxi35 to jest PAN emeryt!
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~darek [83.28.207.*]
    dajcie już spokój emerytowi,nie chce się ujawniać-jego prawo,tak czy inaczej,z zadnego porozumienia nic nie wyjdzie,gdy lider będzie anonimowy,a z fajansista w takim porozumieniu,to ja nawet miliona nie chcę znależć;-)
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~Finansista [83.223.233.*]
    Ty Dariuszku Kłamczuszku nigdy nie miałeś nosa do interesów.
  • kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~emeryt [37.248.210.*]
    emeryt z małej litery a nie jakiś ....Pierwszy problem organizacyjny jak ponad różnymi podzioałami zjednoczyc wszystkich akcjonariuszy niezrzeszonych ...jako jedna wielka rodzina akcjonariuszy ...Więc wszystkich zapraszam ...Każdy z Nas ma jakies wady ale dla dobra swojego inicjatywa w niczym wszystkim nie zaszkodzi a oby pomogła w obraniu przez kurs drogi prowadzącej do ponadprzeciętnych zysków ...Na forum piszecie pod pseudonimem nawet jak przystapocie do grupy dalej nikt nawet nie bedzie wiedział że jesteście w grupie bo też forum zapewnia Wam anonimowość ...na forum mozemy sie dalej nie lubić ....Nie wiem jaki potencjał tkwi w Was ktory możnabyloby wykorzystać ...Z Finansistą już jesteśmy forumowymi znajomymi z 8 lat jeszcze z czasow ZEPAKA ...Finansista przeciez wielokrotnie krytykowal poprzednie edycje tworzenia Porozumienia ,moze nawet teraz nie zmienił swoich poglądów ..a ja bym go nawet wyslał na negocjacje do Orlenu jeśli ma kompetencje o Czym ja jestem przekonany choć nie jestem omylny niech walczy o godziwa iferte od Orlenu Czy inne działania aby kurs przybrał kurs w kierunku ponadprzecietnych ztsków ...Macie jakies kompetencje do wykorzystania przy tworzeniu ewentualnej delegacji do Obrad Okrągłego Stołu Co dalej z ENERGA SA ...ewentualne Porozumienie akcjonariuszt niezrzeszonych GG to kontrargument że GG nie reprezentuje wszystkich ....Wiec prosze o mobilizacje niezrzeszonych w GG i wysyłanie @ z niezobowiązujących do niczego ...Nawet jak bedzie jakas grupa negocjacyjna to musicie zapewnić obsadę wmiare kompetentnych osob ....Postarajmy sie zjednoczyc jak najwięcej akcji a glównie osób /aby poprawić ilość /..Grupa ktora by Nas reprezentowała postaramy sie aby dzialala bez jakis waszych upowaznien / zaoewne przedstawimy jakies poglady stanowisko /...Wasze wsparcie dla danego stanowiska to zlecenie w arkuszu / jesli komus takie stanowisko czlonkow grupy by nie odpowiadali to wycofa zlecenie popierajace ...Na razie jesy problem z frekfencja dlatego wyprzedzajaco dzialamy poszukujac akcjonariuszy niezrzeszonych ...Tutaj nawet gdyby inicjatywa zakonczyla sie niepowodzeniem to zawsze juz jest grupa Gdanska zrzeszajaca ponad 1 tys osib ...dllatego w @ pojawiaja sie watpliwosci czy jest sens robic grupe ktora bedzie liczyla np 50 osób ...a jak byśmy się zdecydowali na jakieś formalną Grupę,Porozumienie czy Stowarzyszenie które wymagałoby podpisania jakiejs umowy to polowaby zrezygnowala a z tych którzy coś tam by podpisali jak by przyszlo do partycypowania w kosztach realizacji danego pomyslu ktory w zamiarze mialby spowosowac wzrost kursu / choc dzialania moga tego nie spowodowac / to nastepni by zapewne zrezygnowali ..Oczywiscie moge sie mylic i na tym etapie postaramy sie ominąć potrzebe podpisywania czegokolwiek i w pierwszej kolejnosci podjac jakies dzialania bezkosztowe czy malokosztowe wykorzystujac ilosc akcji i osob ktora bysmy reprezentowali / mam nadzieje ze z czasem grono zwolennikow bedzie sie powiekszac
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~darek [83.28.207.*]
    emeryt,żeby nie było nieporozumień,twórz to porozumienie/grupę,bo zawsze jest lepiej,gdy jest nawet kilka grup,ale współpracujących ze sobą akcjonariuszy Energi niż rozdrobnienie gdzie każdy rumakuje bez ładu i składu na własną rękę.
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~xxx [46.227.36.*]
    im wiecej osob tym trudniej o wspolne stanowisko. dlatego tak jak pisalem pojsc do nich powiedziec mamy 1-2 mln akcji pomacac, powiedziec ze mamy oferte wymiany 2/1 wazna np do konca stycznia i to jest konkret. ich nie interesuje sluchanie co by ktos chcial za kilka lat. 2/1 mysle ze jest zblizone do wyceny gg i nikt nie bylby pokrzywdzony. ale pewnie znajac zycie zaraz ktos wyskoczy ze chce 1/1 albo ze wycena ma pol roku i teraz uroslo...
    Dnia 2025-10-22 o godz. 21:33 ~xxx napisał(a):
    > im wiecej osob tym trudniej o wspolne stanowisko. dlatego tak jak pisalem pojsc do nich powiedziec mamy 1-2 mln akcji pomacac, powiedziec ze mamy oferte wymiany 2/1 wazna np do konca stycznia i to jest konkret. ich nie interesuje sluchanie co by ktos chcial za kilka lat. 2/1 mysle ze jest zblizone do wyceny gg i nikt nie bylby pokrzywdzony. ale pewnie znajac zycie zaraz ktos wyskoczy ze chce 1/1 albo ze wycena ma pol roku i teraz uroslo...

-fajnie,a co zrobisz,gdy tylko popatrzą z pobłażniem na Twoje utimatum 2/1,ważne 3 miesiące,bo parytet ktory proponujesz jest akceptowalny,tylko kurs Orlenu versus Energa nic takiego nie sugeruje,w tym jest problem,a narracja ludzi z Orlenu jest następująca,Energa jest zadłużopna,Esaliens nakupił miliony akcji Energi,więc notowania są wiarygodne.Co im odpowiesz?Jak uarumentujesz,że się mylą?
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~Mirro [88.199.147.*]
    Panie Darku
    Gdyby tak powiedzieli pomyślałbym że ich delegacja jest słabiutko przygotowana.
    Obecny kurs Orlenu jak i Energi ma wiele przyczyn i delegacja może to szybko uzasadnić.
    Orlen - przejęcie majątku Lotosu i PGNiG oraz jak wielu pisało Energii (handlu energią).
    Wejście funduszy, wyczyszczenie spraw Obajtka itd, itd
    W sytuacji Energi jest odwrotnie. Jeżeli brak nam argumentów to poszukajmy ich w zadawanych na walnych pytaniach do zarządu.
    Podsumowując
    Ślepy widzi, że Orlen chce załatwić sprawę Energi przed oddanie elektrowni gazowych. Straszą odpisem za nieterminowe oddanie?
    OK. Poczekajmy, moim zdaniem inwestycja się obroni i wpływy radykalnie wzrosną.
    Wielu z nas chętnie poczeka skoro tak długo czekali.
    Jeżeli chcą kupić muszą godziwie zapłacić.
    Pozdrawiam

to forum bankiera więc piszmy na 'Ty'doskonale rozumiem o czym piszesz,niemniej ich narracja,przekaz między wierszami jest jaki jest,nie musisz mi wierzyć,najlepiej jest samemu się przekonać na Bielańskiej i mieć przygotowane kontrargumeny,a mamy ich niezliczoną ilość trzeba być po prostu przygotowanym do takiej rozmowy
  • Re: kim Pan jest Panie emeryt ..Pana Trzcinskiego z GG znamy Autor: ~Finansista [83.223.234.*]
    Przepraszam bardzo ale emeryt nie potrzebuje Twojej zgody Dariuszku Kłamczuszku na tworzenie porozumienia. Możesz najwyżej swojej żonie pozwalać lub niepozwalać chociaż w dzisiejszych czasach to też jest wątpliwe.
    po pierwsze tak jak wczesniej pisalem nie licze na spotkanie z ludzmi kompetentnymi czy decyzyjnymi. po drugie nasza propozycja to powinien byc jeden z ostatnich elemetow spotkania. jak na poczatku pokazesz cala dupe to... po trzecie nie licze aby sie dowiedziec czegos przelomowego ale finalnie zapisza w kajeciku ze jest kilku inwestorow z kilkoma mln akcji i chca je oddac i to trafi do osob decyzyjnych
[x]
ENERGA 1,87% 15,28 2025-10-27 17:02:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.