Zwłaszcza na to radzę zwrócić uwagę:
https://prnt.sc/0-QOfHfVSLQC
(267.416.000,- + 102.000.000,-) : 386.774 = 955,12
Bez RN, Szwoleżerów, kredytu CHF, rezerw, kapitału zakładowego, itd.
Prawdziwi specjaliści finansowi. Niedługo utoną w tych setkach milionów złotych ale jeszcze ani złotówki podatku dochodowego nie zapłacili. Brawo wy! Mistrzostwo świata. Nie każdy tak potrafi. :)))
Już nie tylko nazwy, adresy, loga, kolorystyki ale i strony www Wise F. & Wise E. mają prawie identyczne. Kiedy fuzja? Na jakich zasadach? Może Holding Wise? Coś wiadomo?
W Energy będą audyt robić? Po co? Audyt to przecież nic innego jak wycena. Do fuzji, przejęcia, połączenia, holdingu? Jak nie to po co?
Walnych zwyczajnych też w obu spółkach jeszcze nie było. Może jednocześnie się zbiorą i coś razem ogłoszą? Do końca roku czasu już niewiele.
Kara za niezwołanie walnego zgromadzenia (WZA) w spółce akcyjnej (S.A.) może obejmować grzywnę nakładaną przez sąd rejestrowy na członków zarządu w wysokości do 20 000 zł na podstawie art. 594 § 1 pkt 3 Kodeksu spółek handlowych (K.s.h.).
Wystarczy najpierw tylko wysłać mailem kopię takiego wniosku Mireckiemu. Powinno wystarczyć i poskutkować.
Mnie zastanawia bardziej, dlaczego ta strona www jest tylko po angielsku a nie po polsku? Dziwne toto. Wygląda na to, że jest ona skierowana raczej do odbiorcy (klienta/inwestora?) zagranicznego a nie polskiego. Czyżby Fesenko coś tam kombinował w tych ZEA czy USA?
W zeszłym roku Mirecki był grzecznym chłopcem i o zwołaniu ZWZA ogłosił jak Pan Bóg przykazał 29. maja '24. Teraz jest już 5 miesięcy po terminie. Kara mu się należy jak psu kiełbasa.
Ja stronkę Mądrych F. też mam tylko po hamerykańsku.
Nic nie będę zmieniał. Na komputerach i kilku telefonach oryginał strony WF mam po angielsku. Owszem, mogę ją sobie przetłumaczyć na dowolny język ale to inna historia. Oryginał jest u mnie tylko po angielsku.
Zaiteresowało mnie to. Daj Łaskawco screena, gdzie możesz (ale na stronie Mądrych!!! a nie poprzez tłumaczenie przez przeglądarkę) wybrać wersję językową PL/ENG.
... PLEASE
Wcale to nie są problemy młodzieżowe.
Pytanie jest takie: W jakim języku została stworzona strona www WF? Mi wychodzi, że tylko w angielskim ... a nie w polskim albo w wersji dwujęzycznej tak jak np. WEnergy.
Na razie jest dużo gadania vel pisania ale nikt nie potrafi udowodnić - np. przez zwykłego screena, że strona www WF (w oryginale) jest dwujęzyczna a nie np. tłumaczona na j.polski z automatu przez przeglądarkę. Ot i cała filozofia.
A w moim przekonaniu potwierdza to taki drobny przykład:
Na stronie głównej jest sformułowanie "in outstanding financing". Automat tłumaczy to na j.polski jako "w niespłaconym finansowaniu", co jest zwykłą bzdurą. Gdyby ta strona była tworzona także lub tylko w j. polskim, to zamiast bzdurnego "w niespłaconym finansowaniu" pojawiłby się odpowieni polski i bardziej zrozumiały wyraz "należności".
NALEŻNOŚCI
A może ta strona celowo została tak stworzona, aby nie była całkiem zrozumiała dla zwykłego polskiego zjadacza chleba?
Co? Teoria spiskowa?
Transakcje pozagiełdowe po znacznie wyższej cenie też?