Poszło zgłoszenie do KNF. Niech sprawdzą. Nic nie zaszkodzi jak przyjrzą się transakcjom. Bo widać dziwne ruchy sugerujące, że komuś zależy na sztucznym zaniżaniu kursu.
Jak wystawia się sprzedaż kilku akcji od razu automat aktywuje dodatkowe ponad 300 akcji na sprzedaż. Wycofuje się zlecenie, to znika. Widać ewidentnie, że jest coś nie tak.
Nie płacz... Ja np. wykorzystałem sytuację, żeby dokupić trochę akcji. Jeśli spółka zarabia, jest praktycznie bez zadłużenia, ma bardzo dobre wskaźniki cena/zysk, to prędzej, czy później będzie miało to odzwierciedlenie w kursie. Zobacz na poprzednie lata. Kiedyś kurs kisił się po kilka złotych za akcje.
Nie bądź dziecko. Bądź jak poważny inwestor. Spadło 3% przez kilka dni, a później płacz... Zresztą jak popatrzysz na wykres historycznie, to przed każdym dużym wybiciem był spadek 3-6%, a potem dzida w górę.
Ja też zgłosiłem podejrzenie manipulacjami akcjami z prawdopodobnym celem zaniżania kursu. Jeśli to działanie pod przyszłe wezwanie akcji by sztucznie zaniżyć cenę akcji z 6 miesięcy i zaproponować niższą cenę wykupu to będą mieli problem.
Sprawdzą na pewno transakcje głównego akcjonariusza i osoby lub podmioty z nim blisko związane.