Prymitywy, które przez ostatnie dwa tygodnie cierpiały z powodu wzrostów na TEN wylazły z nor pod „krach”. Jedna sesja na minusie w USA i już wiedzą o globalnym załamaniu, hehe. Przypominam kolegom, że TEN nie uczestniczył w hossie, jak to wielokrotnie powtarzaliście, więc miejsca do korekty nie ma. Tu sporo akcjonariuszy wisi wyżej lub mają kosmetyczny zysk. Nawet zakładając, że z czasem faktycznie przyjdzie korekta to niech się martwią ci, których spółki były w ostatnich miesiącach windowane w górę, bo to tam będzie realizacja zysków. U nas jest inna sytuacja.
Jeśli ktoś podbił do 670zl to musiał ktoś brać i po 500zl a wtedy było o 1 milion akcji więcej i nikt o tym nie mówi cisza i Tera zyski z rortosa będom od stycznia całe szły do nas i jeszcze jak były po 670zl to wyceniali że akcję będom po 1000zl to czemu Tera miały by nie kosztować kiedyś dajmy 800-1000zl
Nie , za to sa tacy którzy mają srednią poniżej 90 , zainwestowane dużo pieniędzy , zebrane 2 ogromne dywidendy i spokojnie patrzą na rosnące pozycje nowych gier. Czekają na kolejne wyniki kwartalne , konferencje itp , lekko uśmiechając sie czytając Twoje posty :) Pozdrowionka
Masz racje ze tutaj bardzo dużo ludzi lata temu utopiło ogromne pieniadze, to fakt. Sytuacja sie zmieniła , to nie firma jednaj gierki , na ten moment ma 55% zysków w następnym roku mysle ze około 40% zysków bedzie z FC lub mniej . TH cały czas sie rozkręca . Dawaj jakies argumenty , dlaczego Twoim zdaniem ta spolka nie jest warta 6 zł? Twoje słowa:). Tylko proszę o konstryktywną odpowiedź.
Zaraz mi napiszesz ze przychody spadają, ja patrzę w przyszlosc nie na to co było. Poczekaj na wyniki za 4Q i napisz mi w tedy ile spadły :D ...
Zakładając ze 2 główne gry zostaną na takim samym poziomie , myślisz ze TH nic nie zarobi , zrobią odpis gry ktora ma najlepsze statystyki początkowe z ich wszystkich gier jakie wyposcili? RFS cały czas powoli ale rośnie, WOH rośnie , i bedzie tylko przyspieszał. RCS pomimo ze mi sie totalnie nie podoba ma juz na starcie wysokie pozycje . Dywidendy co roku 10-15% ? Niskie C/Z ? Hmmm , napisz mi czemu 6 zł.
I nie nie jestem naganiaczem :D Nikogo nie namawiam do kupna , jak dla mnie możemy zostać na poziomie 90zł przez następne 3 lata , nigdzie mi sie nie spieszy , nie mam tylko tej spółki w portfelu .
Przychody pójdą w górę, zysk pojdzie w górę, juz nie wspominam o zyskach z rortos od następnego roku . Dywidenda bedzie 20 % jesli kurs nie ruszy , wiec nie kupujcie , w sumie obojętnie. :D
Będzie zle to sprzedam , wszystko w wykupionym ST widac z wyprzedzeniem . Wracając do najważniejszego pytania ktore mnie zaciekawiło , dlaczego ta spolka Twoim zdaniem w obecnej sytuacji nie jest warta 6 zł ? :)
Od początku roku masz +52% na kursie. Nawet jak ktoś wszedł wysoko to miał idealną przestrzeń do uśrednienia. A perspektywy są coraz lepsze więc rynek tego nie zignoruje.
Aaa no tak mówiłem że mu wystarczy kurs 93,5, a powiedz mi swawolniku co byś pisał gdy kurs był 165 jakich byś używał słów wyrazów żeby opisać sytuację wtedy. Rozumiesz w ogóle co do ciebie pisze.
Podejrzewam, że masz jakieś rozliczenia ze spółką, krótko mówiąc, wtopiłeś na skutek swoich błędnych decyzji inwestycyjnych. I żyjesz przeszłością, jaki kurs był rok temu, jaki był dwa lata temu itp. Ja patrzę na swoją cenę wejścia i zakładam pewne poziomy do wyjścia z papiera. Wszedłem za wcześnie, to prawda ale skorzystałem z okazji i uśredniłem cenę. Gorzkie żale takich jak ty nieudaczników mnie w ogóle nie interesują.
Masz zaburzoną ocenę rzeczywistości i otaczającego cię świata. Zaburzona ocena wpływa na błędne tezy, błędne tezy na błędne wnioski stąd twe podejrzenia o roliczeniach, kółkach, trendach, hossach, wajchach, świecach itd. Też właśnie o tym pisze ty ciągle podejrzewasz od kilku dobrych lat aż kiedyś przyjdzie ten dzień i kurs poszybuje w górę. Wtedy co - powiesz a nie mówiłem nie ważne że to będzie 2029 rok. Swawolniku tobie trzeba współczuć
Niesamowite kurs się zatrzymał pojawił się Waldi. Nie zarobiłeś, nie masz akcji i spółka Cię nie interesują to co ty tu robisz w ogóle. Z dobroci serca postrzegasz innych jaka to beznadziejna spółka czy co. Nawet jak ruszy w 2029 to jaki to problem? Przez ten czas weźmiesz pare dywidend które z nawiązką pokrywają czas
oczekiwania. Druga sprawa skąd wiesz że nie ruszy wcześniej przy aktualnych perspektywach. Większość akcji jest na szczytach i tam jest dużo większe ryzyko spadków
Ja nie wiem ośle, chodzi o to że ty piszesz ze swoim swawolnikiem od 4 lat że zmiana wajchy, świeca, byki ruszają itd a tu ledwie 93 na liczniku. Rozumiesz
Takich wujciów jak Waldi jest tu więcej. Spółka zła ale forum dobre, tu się czują najlepiej. Powiedz kolego Waldi kto lub co zmusza cię do wylewania żółci na forum. Jaki jest twój cel żeby zohydzać inwestowanie w TEN.
Masz argumenty za spadkami to przedstaw, podyskutujemy jakie mogą być ewentualne zagrożenia. Jak masz stękać to szkoda twojego czasu bo nikogo nie zniechęcisz do inwestowania.