• Zysk rozwodniony Autor: ~Ehh [37.47.248.*]
    Plw zabierze 10 % od sprzedaży
    Dp tego swoje t17 i premiera pewnie za rok
    Na wykresie jest luka na 3,5 zl z 2023
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Jpd [5.173.222.*]
    Najlepiej niech playway sprzeda swoje akcje za 3,5 zl i wyjdzie z akcjonariatu. Wszyscy beda zadowoleni
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Tak [31.0.37.*]
    Jeżeli gra będzie kosztowała 15 dolarów to realnie biorąc pod uwagę niższą cenę w wielu biedniejszych krajach będzie to średnio 10 dolarów czyli 36 złotych. 50% na podatki i opłaty dla steam i na czysto zostaje 18 złotych. Żeby spłacić wydawcę i swoje koszty, razem 15mln to trzeba by sprzedać 833tyś kopii i wtedy jest na zero. I od wtedy kolejne kopie to działka dla wydawcy, KK, zespołu. Analogicznie jak gra będzie kosztowała 25 dolarów, w co wątpię osobiście. To realna cena 20 dolarów czyli 72 zlote, na czysto 36 złotych. I wtedy Żeby wyjść na 0 potrzeba 417tyś kopii. Nierealne . Może po 10 latach. Na pewno zarobi wydawca i KK. Sonka nie wiadomo, albo wóz albo plajta. W gamingu już nikt nie wierzy w obietnice, inwestorzy się już nauczyli liczyć. Chyba że spekuła wejdzie na spółkę jak na oml np. i podbije kurs. Ale watliwa sprawa bo FF malutki i obrót tragiczny. Wychodzi na to że jeszcze więcej kopii do zwrotu jest potrzebnych bo KK bierze działkę od 1 sztuki.
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Kwadrat [37.30.44.*]
    upraszczasz bardziej niż ja i oszukujesz kłamiesz wręcz pisząc takie bzdety...
    1. plajwej nie zmieniałby umowy na jego zdaniem "inną - lepsza" która odcinałaby kupony tak długo jak gra będzie w ruchu - po mojewmu widzi zysk wiekszy niz to co podpisał w 2023 roku
    2. team17 wykłada 1/3 kapitalizacji obecnej Stonki aby mieć prawa do gry i udziały w zyskach - to nie jest 4,4mln plajwaja tylko 10.5 mln zeta (po kursie 3,65 dolec) - raczej nie po to aby robic straty - goopi nie jest
    3. oszacowałeś 10 doclwó czystego zysku z gry po opłatach w steamie i innych - daje to 286 450 kopii przy cenie 20 dolców czyli ok. 75 zeta - ja pesymistycznie zakładałem raczej 15 dolców zysku ale niech ci będzie
    Czyli juz nie 417 tysia kopii tylko 70% twojej oszacowanej ilości - doopka jestes nie matematyk bardziej troll zakłamany szukający okazji na zdobycie taniego papiera ;)
    4. ty jeszcze nie wiesz ale idzie przełamanie - do miesiąca sytuacja na papierze ulegnie diametralnej zmianie ;) - ale to moja opinia - twoje bzdety straca na znaczeniu...

Podsumowując - bzdecisz ptysiu swawolny zalecam umiar i ew. zazyj leki bo trujesz doopkem...
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Hmm [83.27.52.*]
    Na gamingu nie tylko cyferki sie wycenia, tutaj zapowiada sie hit i jak wejdzie na 1 miejsce global steam to kurs poszybuje na 300 cap i nikt sie nie bedzue na nikogo oglądał, tyle w temacie
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Tak [31.0.37.*]
    Skończyły się czasy kiedy ludzie wyceniali byle premierę na wiele baniek cap i c/z 20. Teraz liczą się liczby i zarobek. A tu go nie będzie bo wszystko pójdzie do KK i 17. Reszta do zespołu i Sonki i to sama resztówka. Dla pozostałych nie będzie nic i takie zaklinanie rzeczywistości jest znamienne dla ludzi na hakach. Nowych inwestorów brak co widać po wolumenie. A to nie koniec kosztów. Ile baniek trzeba na portowanie gry na konsole? Wydawcy nie obchodzi cap spółki, on będzie dostawał kasę nawet jak gra będzie w 3 setce w rankingu a cap będzie 10 baniek lub nawet gdyby sonka splajtowała.
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Hmm [83.27.52.*]
    Czas pokaze jak sie mylisz
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~spek [79.184.47.*]
    Spokojnie, patrzmy na liczby i katalizatory. Jestem prowzrostowy, bo próg zwrotu to kwestia realnego netto na sztuce, a przy sensownej cenie mówimy o skali sprzedaży do osiągnięcia przy dobrym buzzie. Obecność T17 i PLW to nie hamulec tylko potwierdzenie potencjału, nikt nie wykłada kasy dla sportu. Rynek i tak zweryfikuje to wishlistami, recenzjami i CCU, a jeśli produkt siądzie, algorytmy Steama zrobią swoje. Luka na 3,5 zł to tylko scenariusz techniczny, o kierunku zdecyduje sprzedaż. Po recoup zaczyna się długi ogon i to wtedy rośnie strumień do spółki. Gram pod wzrost i czekam na twarde dane zamiast straszyć.
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Ola [188.33.36.*]
    Zobacz na jujubee - skoro to poszybowało to sonka będzie w …. Kosmosie
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Ola [188.33.36.*]
    Tam też były podobne historie ze straszeniem. Jeszcze wczoraj ludzie wychodzili po 1,3 a dzisiaj płacz
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~spek [79.184.47.*]
    Daje to sporo do myślenia. Ciekawe na która pozycje SWL wskoczy Dark Moon przed premierą?
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Mikula [31.182.207.*]
    Niesamowite, gra ani nie ma wl, ani opini, nie ma żadnego śladu zainteresowania tytułem a taki wystrzał xD
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Antytak [91.90.160.*]
    I Tak się zamknął troll parszywy
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Mike_83 [89.231.91.*]
    Na jujube masz FF 6mln akcji i cap 9mln przed dzisiejszym wystrzałem. Idealne warunki dla spekuły, która rozgrywa info o nieistotnej gierce. Tutaj masz cap 32mln i niecałe 2 mln akcji w FF z czego pewnie ponad 1 mln akcji mają wiszącyna hakach i czekający żeby z nich zejść, więc nawis podażowy jest ogromny. Nie ma szans tutaj na powtórkę z jujube. Tu spekuła nie wejdzie. Będą super wyniki będzie kurs wyżej, będzie słaba lub przeciętna premiera leci na 3zlote. Za dużo gęb do wykarmienia
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Hodorr [46.134.95.*]
    Odnośnie FF to przechodziłem już taką dyskusję na Consoleway CWA jak było bodajże po 4 zł. Też gościu twierdził, że nie ma szans na wzrosty bo za mały FF. A teraz mam tam ponad 100% zysku przed premierą...nowego demo :).
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Kwadrat [37.30.42.*]
    tutaj 2 lata temu było pchanko po 7-8 a potem 14 zeta aby własnie z premiera spuścić ludziom papier mocno przeszacowany - szacunki były pod te 4,4 mln zeta co im plajwej dał na rozwój. Niestety prace nad Stonkiem trwaja dłużej a plajwej juz nie chciał dawać więc zjechało z 14 zeta na 9 z zapewne docelowym zejściem niżej a tu ZONK - team17 wykłada 10,5 mln zeta pokrywając stare zobowiązania plajweja i dokładając do pieca na pełne koszty ukończenia z marketingiem włącznie - kolejny ZONK bo team17 zobaczył cos czego nie widzi rynek - więc teraz miotaja się spekulanty bo leszcze wyczuły że jednak gierka ma potencjał wyższy niz te 4,4 bańki a spekulanty chca wincyj papiera bo czuja kasę... Dodatkowo Plajwej zmienił zapisy w umowie za wynagrodzenie zmniejszając nieco % ale dodając że 10% na WSZYSTKIE platformy - zapewne zna strategie "propagandy sukcesu" Holstajna i widzi że te jego stare 25% powyżej 10 mln z PC-tów to za mało było stąd zmiana na 10% na wszystko ogólnie. Teraz kwestia oczekiwania i przeczekania bo spekulanty będa gnoili papier - kto chce ten odda to czuje sukces ten im facka pokaże i najwyżej dokupi tak nisko jak sie da...
    Decyzja wasza.Moje 4800 to teraz 5140 więc w miare spadków będe dorzucał - na bumechu coreju i pgm sie udało to i sonka godny zarobek wniesie ;)

• Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Mike_83 [89.231.91.*]
    Typowa gadka wypierająca fakty gościa wiszącego na haku. Mityczne spekulanty 3 lata siedzą na spółce z nc i uwalają papier wolumenem 1.000 akcji na sesję. Gdyby tu byli to dwa lata temu na fali euforii mogliby dojechać do 40 i opylić papier, ale ich tu nie ma bo FF za mały i duża podaż tych wiszàcych na hakach i czekających na jakąkolwiek podbitkę żeby wyjść. Budżet gry to oprócz tego co daje 17 jeszcze środki własne spółki czyli na razie coś koło 15 baniek. Do tego pożyczka od prezesa i jakiś procent dla pracowników. A ile baniek jeszcze trzeba wyłożyć na port na konsole? I teraz od pierwszej kopii zarabia wydawca i KK, potem splata środków własnych i pożyczki dla prezesa i procent dla pracowników. Ile kopii trzeba sprzedać żeby coś zostało dla reszty? Milion co najmniej. Nierealne. A jak zostanie trochę kasy to kolejny projekt kiedy? Znowu za 5 lat? Ale wiszący na hakach mają tendencję do zakłamywania rzeczywistości.
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Kwadrat [37.30.42.*]
    majku drogi - twój tekst podobny moim rzekomym bzdetom jest - padawanie ...
    Każdy z bankierowych troli i negatywców ma swoje argumenta na swoje osądy - uwierz mi lub nie te same texta słyszałem na pgmie te same na coreju te same na polimeksie czy innych mniejszych spoza wigów spółkach - byłem i na Stonce 2 lata temu (zerknij w stare pogawędki bo sa jeszcze) ale tam suali na mnie przy 2,5 zeta że to wzrosnie - nie doceniłem pchanka wyszedłem przy ok. 7,5 zeta a to poszło do 14 niemal... potem było kilka innych spółek 4-6x każda z wkładem 30-40 tysia zeta aby ostatecznie w tym roku na pgm zaliczyc 17-krotność włozonego kapitału (lubawa i protektor mimo że miulitarne nie dały tak dobrze) - po 3 latach moge powiedziec tyle ż eufam temu co widze i śledząc takie podprogowe espiki (wejście teama17 przy kursie 9 zeta to petarda którta niesie sukces)
    Mocno skracając - pogadamy pół roku po wydaniu - zaraz po wydaniu zapewne będa ludzie zbierali paputki ale dopiero grubo po premierze Stonka wyyebie kurs...
    To samo było w 2018 jak Creepyjar sprzedawał swoje emisje po 1 zeta - w mega redukcji udało sie zdobyć jedynie 678 papiera - czułem sie wydmuchany... GreenHill i cena spółki 1100 zeta wynagrodziła moje goopie odczucia ...
    Tak więc nauczony expem po prostu inwestuje zgodnie z instynktem zanim ktokolwiek zacznie myslec o zyskach - jesli ty nie widzisz potencjału to twoja rzecz ;)
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Leo [91.94.101.*]
    15mln kosztów własnych? :d

Przecież sonka nie miała żadnych pieniędzy przed hlsltinem, pożyczała 700k na prototyp od jakiegoś fingames zanim PLW dał 4.4 a tu koleś pisze o tym że zainwestowała własne 15mln xddd
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Tak [31.0.32.*]
    Ale później miała. Czytasz raporty i listy prezesa? Wszystko opisywał. Wydali wszystkie swoje pieniądze i pożyczkę od playwaya
  • Re: Zysk rozwodniony Autor: ~Mikuła [31.182.207.*]
    Miała tyle co uzbierała ze swoich wydanych gier, od tego roku finansowali grę ze swoich środków. To pewnie gdzieś koło miliona
[x]
SONKA 0,00% 9,32 2026-05-18 14:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.