sprawdziłem i faktycznie zapomniałem sprzedać. Mam tego z 500tys. chyba w niezłej cenie zobaczymy za trochę czy faktycznie w niezłej. Dzięki za przypomnienie
Dnia 2025-10-03 o godz. 12:10 ~chamcynik napisał(a): > sprawdziłem i faktycznie zapomniałem sprzedać. Mam tego z 500tys. chyba w niezłej cenie
Ja mam trochę więcej niż połowę z tego, co przedmówca. Nie spieszy mi się wcale ze sprzedażą. Na razie ani o tym nie myślę. Po takich cenach tutaj się nie sprzedaje. Chyba, żeby komuś dać zarobić.
Spokojne panowie. Póki co nie ma się czym podpalać. Taki wzrost na NC o niczym nie świadczy, a informacji nie ma. Oczywiście może jest coś na rzeczy, ale to się okaże. Życzę wzrostów
Tak na logikę jeśli ktoś zrobi poniedziałkowy zjazd na przykładowo 21 gr (wtedy kapitalizacja wyniesie 140 mln) to tylko na tym straci bo nie odkupi takiej ilości aby mu się to opłacało, a spółka z taniej zrobi się bardzo tania, czyli musiałby blokować dużo większy popyt niż obecnie tracąc jeszcze więcej co jest oczywiste (nie po to się steruje rynkiem aby tracić tani papier w dużych ilościach ). Nawet obecnie pewnie blokującym kurs pot po dupie cieknie bo z każdą podbitką muszą wywalać coraz więcej papieru którego w niższej cenie nie odkupią (np. w majowym zjeździe do 25 gr). A dodajmy, że spółka się rozwija więc i popyt będzie narastał. A z akcjonariuszy mniejszościowych mających setki tysięcy lub powyżej miliona akcji taniego papieru nie wysypią bo z oszołomami nie mają do czynienia. Tak więc luźno, możecie uwalać ile chcecie, a najlepiej pod koniec grudnia tego roku.
Dokładnie tak jak piszesz "pozdrawiam ". W końcu im zabraknie tanich akcji do trzymania kursu. Dzisiaj wzrost był na dużym wolumenie a zbicie na małym. Ich czas już się kończy ... Nadchodzi nas czas i normalny, zdrowy wzrost kursu akcji...
Mimo wszystko wygląda to dość dziwnie. Wzrost kursu na dużych obrotach, bo to jednak kilkaset tysięcy, a później spadek coraz niżej i po prawej po 100, 900 lub 500 akcji jak wczoraj. Nikt już tego nie bronił ani nie chciał kupić, aż sesja skończyła się na czerwono. Oczywiście na kilka sekund przed końcem. Kto by tego nie robił nie jest to przypadek. To już jest kolejna taka sesja, teraz pewnie kurs będzie się utrzymywał koło tego poziomu lub trochę niżej. Tylko, dlaczego akurat ten poziom.
Dnia 2025-10-04 o godz. 06:40 ~Adam napisał(a): > Mimo wszystko wygląda to dość dziwnie. Wzrost kursu na dużych obrotach, bo to jednak kilkaset tysięcy, a później spadek coraz niżej i po prawej po 100, 900 lub 500 akcji jak wczoraj. Nikt już tego nie bronił ani nie chciał kupić, aż sesja skończyła się na czerwono. Oczywiście na kilka sekund przed końcem. Kto by tego nie robił nie jest to przypadek. To już jest kolejna taka sesja, teraz pewnie kurs będzie się utrzymywał koło tego poziomu lub trochę niżej. Tylko, dlaczego akurat ten poziom.
Dnia 2025-10-04 o godz. 06:40 ~Adam napisał(a): > Mimo wszystko wygląda to dość dziwnie. Wzrost kursu na dużych obrotach, bo to jednak kilkaset tysięcy, a później spadek coraz niżej i po prawej po 100, 900 lub 500 akcji jak wczoraj. Nikt już tego nie bronił ani nie chciał kupić, aż sesja skończyła się na czerwono. Oczywiście na kilka sekund przed końcem. Kto by tego nie robił nie jest to przypadek. To już jest kolejna taka sesja, teraz pewnie kurs będzie się utrzymywał koło tego poziomu lub trochę niżej. Tylko, dlaczego akurat ten poziom.
Wyjaśnienie jest bardzo oczywiste, aż dziwne - jak można tego nie rozumieć :) Gdy w spółkę wchodzą nowi inwestorzy wszystkimi drzwiami i oknami, to żadne cofki nie są możliwe a 40% dziennie jest prozą na rynku kant connekt. Tu takiego przypadku nie uświadczysz, bo termin Hub jest omijany szerokim łukiem przez nowych. Papiery przerzucane są przez tych samych, którzy tu ugrzęźli i okresowo szarpią jak ryba w sieci. Dlatego brakowało ci po lewej stronie grubszych zleceń - nie było "podparcia kursu". Dziwi fakt, że na takich ruchach można tworzyć linie analizy technicznej :))
Tak, ja i cały czas dokupuję, problem w tym, że nie za bardzo można mocniej wejść bez podbijania kursu, a do poustawianych koszyków prawie nic nie wpada. W poniedziałek będę dalej zmuszony brać z prawej, ale dopóki nie ma zbyt wielu chętnych to ten grosz czy 2 mnie nie zbawi. Pozdrawiam twardy akcjonariat.