Żal to słabo pisać w 2025 roku :) acz średnią masz bardzo wysoką przy kursie 17 zł jaki może być niebawem :) a jak jesteś kumaty to pewnie wiesz ... bo pisanie ci słabo idzie, dywidendę dostaje każdy ! nawet ten co nie ma akcji bo może je kupić taniej o odcięty kupon :) dywidenda to taki lep na muchy i czesto nie warto jej brać bo kurs sporo spada po napompowaniu balonu :) ja ostatniu sprzedałem cześć akcji dzień przed i odkupiłem je taniej o kupon + dwie prowizje + premię i jeszcze mogłem zrobić optymalizację podatkową a ty skasowałeś mniej i musiałeś podatek pełny podatek zapłacić :) także nie szpanuj bo nie masz czym Kolego szanowny :) udanego tygodnia życzę :) mój pewnie taki będzie bo kurs spada :)
Może tak a może nie :) teraz walczy żeby nie spaść ponownie na 26 zł :) i pewnie tą walkę przegra ! Teraz jest 27 zł - do 40 zł jest 13 zł a do 17 zł jest tylko 10 zł :) matematyka jest nieomylna ! także poczytaj o rachunku prawdopodobieństwa i statystykach regresyjnych i wszystkich zależnościach bazowych jakie funkcjonują na rynkach finansowych :) wiem że nic z tego nie kumasz także z tym czytaniem to żartowałem ;) Dla kursu wyniki nie muszą mieć żadnego znaczenia acz obecna cena nie ma żadnej premi dla kupującego dlatego kurs spada ! przy 20 zł będzie miał sporą premię i dlatego będzie spadał w kierunku 20 zł aż inwestorzy uznają ze premia jest dla nich wystarczająca i zaczną kupować akcje. Jak zobaczysz na inne akcje to załapiesz ze często informacja w czasie nie ma żadnego znaczenia dla kursu akcji bo jest już czynnikiem wiadomym ! a na rynkach wartość ma czynnik niewiadomy który wpłynie na kurs w czasie. Dziś teoretycznie masz cała wiedzę o spółce czyli kurs odzwierciedla jego cenę a to że spada jest naturalne bo akcje są za drogie ! i to sporo za drogie ! oczywiście moim zdaniem !
Akcje są za tanie! Te akcje powinny kosztować x2 aby kurs obecny i wycena była uczciwa. Przy takich zyskach i potencjale ich wzrostu r/r (Breezy) inne spółki z GPW (wyceniane za drogo) mogą tylko pomażyć.
Szansa że będą kosztowały 54 zł wynosi obecnie jakieś 0.1 % czyli tyle co nic A szansa że będą kosztowały 20 zł wynosi w okolicach 50 % Przy cenie z dziś i niepewności na rynkach nikt kto ma głowę na karku nie zapłaci 28 zł ! Dlatego będziemy spadali a nie rośli ! :) Wiem że każdy kupił z chęcią zarobku ale to nie ma znaczenia ! bo wy już kupiliście i już was tu nie ma ! Każdy kto kupi 50 akcji ma większy wpływ niż wy ! was tu już od dawna nie ma ! nie liczycie się ! tylko marudzicie :)
nie wiem jak ty ale ja cały czas kupuje i sprzedaje
to kilka sztuk, to kiladziesiat lub kilkaset
czasami tysiac
jestem prawie jak arek, bo nie zawsze zarabiam -]
_arkadiusz_ przy obencej cenie nie ma premii dla kupującego? O czym Ty piszesz...? Zysk na jedną akcję za ostatnie cztery kwartały około $1, przy kursie 27 zł. Licząc z dolara 3,6 zł to wciąż powyżej 10%. I to wszystko przy coraz lepszych perspektywach. Mniej/więcej znamy przychody za Q3, tak tylko raport za Q3 pokaże zysk netto powyżej 12 mln dolarów, a prawdopodobieństwo jest bardzo wysokie, bardzo szybko znają się chętni na ta akcje po 30 zł. Wystarczy porównac te wskaźniki z innymi spółkami. Kurs spadł w 2025 roku po słabym Q1, ale to juz niemal pewne, że to był incydentalny kwartał. Zainteresowani wiedzą z czego wynikał. Nawet przy niższej marży w Q3, przy przychodach sięgających 1 mld, zysk netto będzie lepszy niż w Q3 2024, gdy przychody były tylko 722 mln. Q3 zawsze był lepszy niż Q2 , a w Q2 2025 spóka zarobiła netto $12 mln. Zapomnij wiec o powrocie kursu na 20 zł. Nawet zejście poniżej 27 bardzo mnie zdziwi.
Wyniki są ! każdy to widzi a kurs kursem :) przy wysokim statystycznie chyba lepiej wywalić papier i kupić po DNIU DO DYWIDENDY a przy niskim potrzymać - mi akurat taka sytuacja pasuje :) stabilna spółka - raczej nie upadnie :) a da się pograć na niej i kurs nie ucieka :) jakaś aktywność w życiu musi być ;) może być na handlu a nie na bieganiu :)
Tak się zastanawiam nad parciem ludzi w wynajem - toć to teraz jak ma 4% w skali roku to maks. To ja mam 2 razy tyle na dywidendach i nic nie robię nie wnikając że na kursie można nieźle zarobić.