• Mam pytanie. Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    Czy ktoś się orientuje po ile kupowal akcje Klos od Pro service , (bo Kaczynski to byl tylko pośrednik)?

• Re: Mam pytanie. Autor: ~janio8 [89.76.188.*]
    póki co znalazłem tylko takie coś odnośnie transakcji pozasesyjnych:

W przypadku papierów już notowanych na giełdzie, poza trzema wyżej wymienionymi, dodatkowo muszą być spełnione warunki:

# różnica między ceną oferowaną w zleceniach a kursem danego papieru wartościowego na ostatniej sesji giełdowej nie przewyższa 10 proc. średniego kursu z trzech ostatnich sesji,

a kurs wtedy wynosił 0,20 - 0,21 ...

i jeszcze ważne:

"W przypadku transakcji pozasesyjnej, przedmiotem której są papiery wprowadzone do obrotu giełdowego, cena, po jakiej dokonano transakcji, oraz liczba papierów będących jej przedmiotem podlegają publikacji w Cedule Giełdy Warszawskiej."

źródło:

http://new-arch.rp.pl/artykul/52667_Transakcje_pozasesyjne.html

pozdr.

p.s. Slawek, trzymasz jeszcze 05NFI?

zamówienie archiwalnej ceduły kosztuje 600 zł w pdf. robimy ściepę? hehehe
  • Re: Mam pytanie. Autor: ~Sławek [89.174.230.*]
    No to znaczy , że ci duzi brali po ok. 20 gr, czyli nie jest źle. Ja tam mogę spokojnie poczekać. N a Starku czekałem ładnych pare miechów i ..... sie opłaciło. I z tego co widzę to to na wielu papierach im dłuższa akumulacja tym większe odbicie.
    Viki sprzedałem, no wiele nie jestem do przodu , ale zawsze . Brałem w przedziale 77-85 gr pozbyłem się ostatnio. Zawsze to ok. 30 %. I kupiłem Bluetax. Tu też jest długa akumulacja i nie ma chętnych do wyrzucenia po 7 gr. A po 8 gr wszystko jest ściągane.
    Dla zabawy łyknąłem też coś proekologicznego :) SYMBIO. Za 2 lata będę miał na wakacje. Kupiłem niewiele 200 szt.
    Co do EEX nie jestem przekonany. Duzi wywalają , a nie wiadomo w czyje ręce idzie - czy drobnicy , czy spekulantów.WDM już tam nie ma.
    A na Starka jeszcze wróce, jak tylko spadnie do 10-12 gr.
  • Re: Mam pytanie. Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    Aha kontrolnie kupiłem też HEFAL. W niedlugim czasie jestem pewien wybicia W piątek sobie skupowałem małymi pakiecikami do równego rachunku :)
    hefala też mam malutko po 20,30 i 17,41

eex też sprzedałem, czekam znowu na 1,0x, też nie jestem pewien po rozejrzeniu się po konkurencji ale może pastuszek ma rację

w victorię znowu wszedłem delikatnie w piątek po 0,97

zerknij może na Grupę PSW (GPH)

pozdr

aha no i epigona oczywiście mam i dokupuję ale trochę martwi mnie sytuacja na s. mam nadzieję że te gierki z batonami to Ty albo mozarella

pozdr
  • Re: Mam pytanie. Autor: ~Sławek [89.174.230.*]
    Jasne , że ja. Ta bańka w piątek to tak dla zabawy , a nóż ktoś wydyga i opchnie mi po 17 gr:) coś trzeba robić dla zabawy . N kupnie te zaokrąglenia to ...... też mała zabawa.
    proste hehe
  • Re: Mam pytanie. Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    Co do EPI to spokojnie. Kwestia czasu. Nie po to ci duzi wywalają na akcje po 20 gr. aby być w plecy, prawda? Gdyby obejmowali akcje po 4 gr jak Patrowicz w Starku, no to można mieć obawy , że wywali , bo i tak jest do przodu. Ale tam poza kupnem nic sie nie wydarzylo. Tu jest troche inaczej . W jednej firmie prezes w innej szef rady. Z innej firmy prezes sobie kupil tu pare szt akcji itd. Zbyt dużo wspólnych rzeczy. To nie przypadek. W sumie to liczę, iż w przeciągu 1-2 lat EPI może wejść nawet na GPW, jeśli dowiem sie , że są takie plany, to trzymam to na dlużej.
    P.S. Chce ktoś nr tel. kom. (prywatny) do prezesa Stochnialka?
    Wczoraj z nim chwile rozmawialem:)
    Trochę gość malomówny:)
  • Re: Mam pytanie. Autor: ~pastuszek [85.237.170.*]
    Raczej nie jest to niespodzianka, że był małomówny. To świadczy, że atmosfera gęstnieje. Przypominam, że informacje o planach sprzedaży przez Uniq Lisnera w Holandii, Germanach i Polsce pojawiły się już pod koniec lipca. Uniq raczej musi sprzedać Lisnera bo ma kłopoty finansowe. A w takich sytuacjach sprawy nie ciągną się za długo. A fabryka Lisnera w Poznaniu przędzie całkiem dobrze. Małek gromadzi wszystkie atrybuty: Morpol - przetwórstwo, Epigon - chłodnie, no i brakuje jeszcze Lisnera w Poznaniu. Jeśli się nie mylimy i do tego wszystkiego to zmierza i zakończy się pozytywnie to powstanie naprawdę coś poważnego z mocnym wejściem na GPW z ceną akcji dwucyfrową na bank.
    PS. 'janio8' widzę, że masz obawy co do EEX i liczysz na ponowny zjazd na 1.0x. Jakoś osobiście mniej się lękam o rozwój sytuacji na EEX niż na EPI. Ciekawi mnie tylko czy było możliwe, że drobnica wchłonęła 895 tys. akcji średnio po 1,0x-1,1x ? To jest ponad milion zeta. Czy może większą część z tych akcji kupił ktoś z instytucjonalnych. Niemniej powtarzam - dla mnie EEX to będzie hicior.

Pozdrawiam,
  • Re: Mam pytanie. Autor: ~swój [89.174.106.*]
    dobrze kombinujesz-EEX to normalna spółka
    Epi-to jednak spółka w rodzaju co by było gdyby było
  • PROBLEM..... Autor: ~booster [83.31.222.*]
    Polega na tym , że Pan M. całą kasę jaką włożyl w EPI może wycofać sobie z nadwyżką odpowiednią "polityka cenową" dostarczanego do EPI towaru i korzystaniu na początku z jego "tarczy podatkowej". Aczkolwiek uważam , że jest to tylko jedna z części układanki / ta krótkoterminowa /. Jeśli chodzi o inwestycję w akcje EPI to raczej termin długi = 1 - 2 lata.
  • Re: PROBLEM..... Autor: ~Sławek [89.174.230.*]
    Zawsze można to i tak oceniać, ale ...... . Nie sądzę, aby tak było. Po pierwsze do "tarczy podatkowej" mógł sobie kupić znacznie taniej, mniej znaną firmę, tu EPI ma zbyt wiele co może uzupełnić Morpol, nie będę się rozpisywał co , bo wiadomo.
    Epigon wydaje mi się , że jest wstępem do dalszych jego działań. Dużo łatwij wejść EPi na gpw niż Morpolowi od początku. Myślę też , że bardziej wartościowy dla Małka jest wzrost wartości EPI , niż wykorzystanie go -podatkowo. Cały czas tylko ciekaw jestem co w tej układance robi Kłos. Czy też jest tylko przejściowo, czy .... choroba wie co. Gość wogóle nie jest z tej branży, co Stochniałek, Małek .
    A swoją drogą jak Małek miał już na stołku prezesa Stochniałka, to po co kupował te akcje za 4 bańki. Zobowiązanie?Z czasem na pewno się wyjaśni. W długim terminie z pewnością wzrośnie.
    Jedno na razie jest pewne, na razie mają sporo pieniędzy w kasie.

P.S. Jeśli trochę by spadlo, to na pewno dokupię.
  • A TU NIE MA PROBLEMU..... Autor: ~booster [83.31.246.*]
    Zauważ kto przegłosował wszystkie uchwały na ostatnim WZA i resztę juz wiesz... EPI można było otworzyć wytrychem / po co???? / lub kluczem / Kłos /.
  • Re: A TU NIE MA PROBLEMU..... Autor: ~Sławek [89.174.230.*]
    W takim razie jeśli wszystko pójdzie po myśli Małka , to już wiadomo, że Kłos to jego człowiek.
    Tylko powiedz , w takim razie po co Małek kupował te 21 mln akcji.?
    Legalnie wpompować 4 bańki.
    Mógł to zrobić na sto innych sposobów.
    Nie sądzisz, że bardziej by skorzystał na tym gdyby EPI wykazało ładne zyski ( o to teraz nie problem), weszło na GPW. Gdyby mieli zysk na poziomie kilku baniek, to kurs lekko mógłby urosnąć do kilkudziesięciu gr. A zrobić tu zysk większy też nie byloby problemem.
  • Re: A TU NIE MA PROBLEMU..... Autor: ~janio8 [89.76.188.*]
    a czemu dodanego punktu o) statutu epi nie bierzecie pod uwagę? chodzi o dywidendę ...
    Nie , no daj spokój. A z czego teraz dzielić. EPI było do tyłu z kasą. Teraz są do przodu , ale to tylko dlatego, że Małek włożył kasę. A wkładał nie po to , żeby teraz ją rozdawać :)
    W każdym razie ciekawie to tu jeszcze będzie. I jak znam życie to szybciej niż nam się wydaje, Małek to chłop trochę narwany ( w dobrym tego słowa znaczeniu) i lubi działać szybko. Jak go władze w Ustce olały , to ..... możecie sobie przeczytać w necie jak ich nazwal i co o nich powiedział. Sam wziął się do roboty :)
    Tu zresztą też szybko się wszystko dzieje. O końca 2008 r. nastąpiło tu już wiele zmian, a jeszcze sporo przed nami.
  • Re: A TU NIE MA PROBLEMU..... Autor: ~booster [83.31.246.*]
    Zysk i obrót na EPI będzie taki , jakiego będzie chciał ten co dostarcza towar... Za 1H09 14M obrotu i 135k straty , a za 4Q09 ile??? 40M obrotu?????? 4M zysku??? Papierek typu kup i zapomnij...jeśli wierzysz . Lub nie moja gra to nie dotykam. Ale wg mnie to pierwsze.
    Po zym wnioskujesz ten obrót i zysk za IV 2009. Nie to , żeby mi się nie podobał, wręcz odwrotnie. Ba po takich wynikach to nic by nie pozostało , jak ogłosić jeszcze małą fuzję lub kupno ..... i hucznie wejść na GPW.
    Chyba, że masz inne teorie.
    I o to chodzi.... Skoro mogli 14M/-135k , to dlaczego nie 40M/4M , to tylko kwestia , gdzie się ujawni zysk ....w Morpolu czy w EPI... I co tak naprawdę chce się w EPI i z EPI zrobić. Zamiast zbyt dużo mysleć przed spaniem , lepiej kupić i zapomnieć , a następnie miło lub niemiło się rozczarować!!! Bo stara zasada mówi , że albo chce się mieć dany walor albo nie. A jak się chce , to co to za różnica.
  • Re: A TU NIE MA PROBLEMU..... Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    Fakt, masz rację, przypomina mi się jedna z ostatnich kwestii "Piłkarskiego pokera", "teraz to my możemy wszystko". Będą chcieli to wykażą stratę ( tylko po co?), będą chcieli to tyle przemielą towaru, że i brót i zysk wykażą jaki będą chcieli (Morpol ma obrotu już nawet nie w setkach mln , a więcej, a i zysk to dziesiątki mln). I ten drugi wariant ma sens. Bo pierwszy nic nie da.
    Fakt jest taki, że w najgorszym razie trzeba czekać do rocznych wyników.
    Amen.
  • Re: A TU NIE MA PROBLEMU..... Autor: ~janio8 [89.76.188.*]
    ja stawiam na Lisnera :) albo inną akwizycję na otarcie łez
[x]
EPIGON 0,00% 0,20 2016-04-22 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.