• Nowy trend? Autor: ~Realista [188.47.106.*]
    Wyniki raczej pozytywne, ale szału nie ma. Operacyjna kondycja firmy (EBITDA, EBIT, przychody, marża, backlog) na +, ale strata netto dalej ciąży. Widać jednak poprawę otoczenia i jest nadzieja na lepsze następne kilka kwartałów. Game changerem będzie sytuacja, gdy firma w końcu przejdzie na zysk netto (być może kwestia 1-2 kwartałów?). Mam nadzieję, że po 4 latach konsolidacji/spadków w końcu nastąpi tu odmiana sentymentu.
    A wy co sądzicie o tej spółce? Wszelkie wzrostu postrzegacie jako okazję do ewakuacji, czy hodlujecie akcje na lata?
  • Re: Nowy trend? Autor: ~Bjk [46.112.87.*]
    Zakupiłem za 29 oddam mimimum za 55 czekam
  • Re: Nowy trend? Autor: michal55 [46.134.73.*]
    Nie wiem może...dzisiejsza sesja po taki raporcie totalnie mnie zaskoczyła. Widać wciąż muszę sie uczyć :). Chociaż moim zdaniem te już prawie 16%!! to jakiś kosmos i w ciągu następnych dni opadnie....ale może znowu się mylę :)
  • Re: Nowy trend? Autor: ~vp [188.146.42.*]
    Ale wiesz, od kilku miesięcy powtarzały się rekomendacje BOŚ z wyceną 50-60-70 zł, ostatnia nieco niższa, bo 44 zł - ale po pierwsze to nadal jest więcej niż teraz mamy, a po drugie te pół roku wcześniej też musiało być wyceniane na jakichś realnych podstawach. Ja to trzymam na IKE, więc długoterminowo i liczę na pięćdziesiątkę co najmniej do końca roku.
  • Re: Nowy trend? Autor: ~Realista [188.47.106.*]
    Bądźmy szczerzy - na podstawie tego co widzimy w raporcie, wycena 40-45 PLN w ciągu 12 miesięcy wydaje się "fair value", co i tak stanowi wzrost względem dzisiejszego kursu. Kurs 60-70 nie ma póki co uzasadnienia, chyba, że stanie się coś o czym jeszcze nie wiadomo (np. jakieś nowe duże zlecenie).
  • Re: Nowy trend? Autor: ~lutek [31.164.142.*]
    przeciez to stara taktyka jak swiat.
    zjezdzaja kurs do absurdalnie niskiej ceny…utrzymuja nisko jak dlugo sie da..wciaz odkupujac os zmeczonych,zawiedzionych niecierpliwych…maja wtedy super srednia i jak juz ciezko ten dól utzymac badz sie nakupili..odpalaja wzrosty ( stac ich bo srednia im wyjdzie dalece nizsza od tej po pompce) ,gawiedz dokupuje bo widzi ( czy to nie iluzja to juz inna sprawa )zmane trendu i przejmuje bezwiednie role pompowacza
    A kupujacy juuuz sa zarobieni .Powinno rosnac jeszcze
  • Re: Nowy trend? Autor: ~lutek [31.164.142.*]
    Chyba ze ci wsysajacy wiedzieli o duzych szansach na to wlasnie przyklepane dofinansowanie i brali tez z tego wzgledu po taniosci. Tak czy siak i z ktorej strony by nie patrzyl Selvita bedzie miala pozytywna prase i zainteresowanie , co powinno przelozyc sie na wzrosty notowan. Czy w poniedzialek bedzie spektakularnie ? Mam nadzieje..choc jako kontrarianin zawsze jestem krytyczny w stosunku do hurraoptymistow. Mysle jednak
    .ze poniewaz uwalanie kursu bylo groteskowo intensywne i spektakularne osiagajac idio tycz..nie niskie
    wyceny korekta w gore moze byc rowniez spektakularna
    czesto taki rajd jezeli sie pojawi ( niestety geopolityka jednak hamuje) trwa 3 dni a potem kurs sie stabilizuje na nowym wyzszym poziomie.
  • Re: Nowy trend? Autor: ~Moro [89.73.36.*]
    Od poniedziałku wzrosty. Nie ma innej opcji.
[x]
SELVITA -2,12% 41,60 2025-11-13 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.