Wyniki raczej pozytywne, ale szału nie ma. Operacyjna kondycja firmy (EBITDA, EBIT, przychody, marża, backlog) na +, ale strata netto dalej ciąży. Widać jednak poprawę otoczenia i jest nadzieja na lepsze następne kilka kwartałów. Game changerem będzie sytuacja, gdy firma w końcu przejdzie na zysk netto (być może kwestia 1-2 kwartałów?). Mam nadzieję, że po 4 latach konsolidacji/spadków w końcu nastąpi tu odmiana sentymentu. A wy co sądzicie o tej spółce? Wszelkie wzrostu postrzegacie jako okazję do ewakuacji, czy hodlujecie akcje na lata?
Nie wiem może...dzisiejsza sesja po taki raporcie totalnie mnie zaskoczyła. Widać wciąż muszę sie uczyć :). Chociaż moim zdaniem te już prawie 16%!! to jakiś kosmos i w ciągu następnych dni opadnie....ale może znowu się mylę :)
Ale wiesz, od kilku miesięcy powtarzały się rekomendacje BOŚ z wyceną 50-60-70 zł, ostatnia nieco niższa, bo 44 zł - ale po pierwsze to nadal jest więcej niż teraz mamy, a po drugie te pół roku wcześniej też musiało być wyceniane na jakichś realnych podstawach. Ja to trzymam na IKE, więc długoterminowo i liczę na pięćdziesiątkę co najmniej do końca roku.
Bądźmy szczerzy - na podstawie tego co widzimy w raporcie, wycena 40-45 PLN w ciągu 12 miesięcy wydaje się "fair value", co i tak stanowi wzrost względem dzisiejszego kursu. Kurs 60-70 nie ma póki co uzasadnienia, chyba, że stanie się coś o czym jeszcze nie wiadomo (np. jakieś nowe duże zlecenie).
przeciez to stara taktyka jak swiat.
zjezdzaja kurs do absurdalnie niskiej ceny…utrzymuja nisko jak dlugo sie da..wciaz odkupujac os zmeczonych,zawiedzionych niecierpliwych…maja wtedy super srednia i jak juz ciezko ten dól utzymac badz sie nakupili..odpalaja wzrosty ( stac ich bo srednia im wyjdzie dalece nizsza od tej po pompce) ,gawiedz dokupuje bo widzi ( czy to nie iluzja to juz inna sprawa )zmane trendu i przejmuje bezwiednie role pompowacza
A kupujacy juuuz sa zarobieni .Powinno rosnac jeszcze
Chyba ze ci wsysajacy wiedzieli o duzych szansach na to wlasnie przyklepane dofinansowanie i brali tez z tego wzgledu po taniosci. Tak czy siak i z ktorej strony by nie patrzyl Selvita bedzie miala pozytywna prase i zainteresowanie , co powinno przelozyc sie na wzrosty notowan. Czy w poniedzialek bedzie spektakularnie ? Mam nadzieje..choc jako kontrarianin zawsze jestem krytyczny w stosunku do hurraoptymistow. Mysle jednak
.ze poniewaz uwalanie kursu bylo groteskowo intensywne i spektakularne osiagajac idio tycz..nie niskie
wyceny korekta w gore moze byc rowniez spektakularna
czesto taki rajd jezeli sie pojawi ( niestety geopolityka jednak hamuje) trwa 3 dni a potem kurs sie stabilizuje na nowym wyzszym poziomie.