Dobra perspektywa.
Jesli im sie to uda polaczyc i zrobic taka sonde z robotem i wizualizacja wynikow to za takie cos globalne korpo bedzie musialo slpno zaplacic...pcr one od Scope moze sie okazac tanie
Odnośnie linku , obiecująco to wygląda.. no ale dalej wszystko na etapie testów, eksperymentów , oceny potencjalnego zastosowania... itd, itd.. żeby tu doszło do większego przełożenia na kasę/ komercjalizacji to jeszcze daleka droga + podział na 3 ?? skomplikowana sprawa -> życzę szczęścia! :). Na razie to niech SDS w ogóle cokolwiek zarobi na siebie - żeby potwierdził pozytywną realizację projektu z ostatniego zlecenia to już będzie jakiś + , + mały konkretny news. I nie pogniewałbym się gdyby kurs tym samym poszedł jeszcze w górę bo mi zostały jeszcze ochłapy do oddania gdyż nie było już chętnych przy 10.6.. (a przy uśrednianiu kupowałem po 2.16 - 2,76 xD - niezłe jaja +320% xD no ale z uśrednienia na razie nie wyszło za dużo na plus niestety :( -> ale może będzie mały bonusik na zakończenie :). Później może sobie iść w byle jaką stronę to mnie już nie będzie obchodzić... są inne ciekawsze, pewniejsze spółki do rozegrania w tej chwili. No i właśnie zbrojeniowe, spekulacyjnie Bumech ale są lepsze mniej ryzykowne to wzięcia.. Lubawa i Zremb rzecz jasna na hold to są pewne bo mają już niezły zysk netto i dalej pną się w górę poza tym są jeszcze lepsze w średnim terminie :)
Oczywiście niewiele tych akcji wtedy było- jak na lekarstwo ale miałem ogromne sczęście trochę skubnąć (też troszeczkę powyżej 3) ,i nie wiem kto wtedy sprzedawał ale zapewne desperaci..bo niby spółka miała sie zwijać z NC.... Jeszcze pamiętam jak Cygan przy tym kursie pisał jak współczuł tym którzy siedzą w tej spółce :) nic bardziej mylnego współczyuć trzeba było tym którzy własnie wtedy już SPRZEDALI lub mocno ZREDUKOWALI pozycje na ogromnych stratach. . Dopóki papier w grze nic nie jest stracone i na tym polega różnica inwestowania a grania na giełdzie. Tylko dla samej zasady kupowałem wtedy za grosze bo co to za różnica stracić wszystko a wszystko i ciut /odrobinkę więcej? = żadna kiedy nadzieja umiera ostatnia. A wykombinowali aby odwrócić sytuację do >10 , ciężko uwierzyć ,że w tak krótkim czasie ale na takich spółkach czasami tak się dzieje... To moja już 3 spółka z takimi bluesami i zawsze wychodziłem z nich obronną ręką no ale juz wystarczy tego typu spółek, .a ta była szczególna ciężka...
Ja nigdy nie pisałem żeby sprzedawać po 2 czy 3 zł, więc nie wymyślać. Pisałem żeby już trzymać tak nisko i w ogóle nie dopuszczać do takich strat po -90% :P Ja kupowałem po 11 i wyskoczyłem po 9 zł, więc spałem spokojnie i mogłem się tu fajnie pobawić :P Dla mnie tu jest obecnie zwykły hazard, więc tylko obserwuje z ciekawości. Ci co na SDS zarobią, później i tak wszystko stracą na innej podobnej spekulacji :P
Jeżeli spekulacyjnie Bumech to tylko po publikacji raportu i w zależności od wyników , teraz jest niepewność.. jeśli chodzi o SDS czekam na wynik zlecenia jeśli ktoś dobrze policzył 'deadline' to może nadejść w tym lub w przyszłym tygodniu...
Cały czas na pokładzie, trochę podpuściłam :)) by zrobić awanturę bo tam nudno, za to na serio rozstałam się z połową Datawalk. Drugą połowę trzymam czekając na te umowy z nieba
Dnia 2025-09-17 o godz. 03:56 ~Stefan napisał(a): > Polecałeś też Dadelo a tu zonk i brak dopłat do elektryków, więc kto ciebie słucha ten wchodzi do kasyna
Na Dadelo nie chodzi o żadne dopłaty, tylko o dynamicznie rosnące przychody obecnie 50% rok do roku. Tam będzie drugie CCC, ale rowerowe i kurs 200 zł, trzeba tylko trochę poczekać.