• Proszę o opinię Autor: ~Pozdrawiam [37.31.154.*]
    Jest dobrze czy źle ?
  • Re: Proszę o opinię Autor: ~Red [89.64.1.*]
    Jest "poprawnie" XD
  • Re: Proszę o opinię Autor: ~Arange [5.184.236.*]
    Cytując prezesa: na chleb starcza. Tutaj nigdy nie było i nie będzie większych osiągnięć bo brak na to ambicji i umiejętności. Na tej spółce od początku działalności jest stosowana strategia ultra defensywna. Brak czegokolwiek co mogłoby zainteresować inwestorów i pociągnąć wyniki, obroty, kapitalizację, a jednocześnie brak czegokolwiek co mogłoby stanowić ryzyko do poprzestanie dalszej działalności. Jeśli satysfakcjonuje cię 50 groszy dywidendy przez następne 50 lat to warto tu siedzieć, ale większych zmian kapitalizacji ani wysokości dywidendy tutaj nie uświadczysz. To jest taka najnudniejsza spółka na parkiecie i w branży którą nikt się nie interesuje.
  • Re: Proszę o opinię Autor: ~ktoś [83.142.157.*]
    czyli według ciebie, żeby nie było nudno to potrzeba odwagi...do czego? do inwestowania we wszystkie drogie i ryzykowne projekty ....ale jak nie wyjdzie to powiesz : sorry?..no ale ambicja powiadasz...ehh.... Właśnie ta stabilność w tej spółce, dywidenda co roku (trzy ostanie lata 0,50 ale wcześniej 1,5 i 2pln, co ci umknęło) kasa na koncie, a nie ciągłe emisje jak w innych spółkach, ograniczanie ryzyka, zarobienie na tytule przy niskim budżecie ....to właśnie są umiejętności.
    Dywidenda 0,50pln przy kursie 11,00pln nie wygląda źle ( choć po wynikach za H1, strategii spółki i choćby stabilnej kasie z Crime, plus projektach na H2, następna dywidenda zapowiada się wg mnie wyżej)
    Czy nudno? no nie wiem...w gammingu jedna gra potrafi wywrócić rynek zarówno w górę jak i w dół. wiec sorry ale dla nie ta stabilność i zarzadzanie to potwierdzenie ze ze właśnie z gamingu ta spółka uzupełnia mój portfel.
    no ale każdy szuka cos dla siebie...i zgodzę się z tobą że fajerwerki na szybko to raczej nie tutaj (choć trzeba mieć na uwadze że przy fajerwerkach niestety też bywają wodospady), ale to akurat mi odpowiada. Więc jak ten "chleb" jest kupowany za swoje a nie pożyczone to jest dobrze-;)
    A co chyba istotniejsze dla mnie że warto tu być , to wpisy w stylu "5 ziko"...
    pozdro i spokojnego weekendu.
  • Re: Proszę o opinię Autor: ~Obis [46.112.68.*]
    Nikt raczej nie zainwestuje w spółkę na której roczny dochód z dywidendy będzie zawsze niższy od utraty wartości kapitału koniecznego do zainwestowania, spowodowanej spadkiem kapitalizacji spółki. To tak jakbyś co roku płacił powiedzmy tysiąc złotych aby na koniec roku dostawać pięćset złotych. Nielogiczne.
  • Re: Proszę o opinię Autor: ~Michał [109.95.206.*]
    Uważam, że jest bardzo dobrze...spółka zarabia coraz więcej, wypłaca dywi (któraej pułap, moim zdaniem, wzrośnie w przyszłym roku)...a ponadto czekamy na wyniki za Q3 i Huntinga...osobiście uważam ULG za bezpieczną przystań.
[x]
ULTGAMES 3,53% 14,65 2026-07-01 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.