Rozumiem, że masz na myśli dolne widły, bo codzień niższe ceny, jak w reklamie biedronki. Ewidentnie kurs akcji Ekipa Holding zmierza w jedynym właściwym dla tej spółki kierunku
Napisz, od razu, coś jeszcze o korzystnym ułożeniu średnich i sprzyjającej analizie technicznej, bo dawno nie było...
Xddd
PS. przypomnijcie mi, jak mrożon z ekipą wróżyli o cenie akcji, jak wprowadzili spółkę na NC, to tam mowa była o 60 zł czy groszach, bo nie mogę odgrzebać tego filmu w czeluściach youtube..
Stary co ja tu mogę teraz napisać mądrego. Mam w swojej historii rozmowy z chatem pewną analizę, która przewidziała te poziomu, nie wkleję jej bo jest mi głupio, opierała się ona o wycenę firmy w oparciu o ebitda, nie wierzyłem w to, grałem pod prąd. Wyszło jak zwykle. Ale widzę to kolorowo, żona mnie opuści pod tą inwestycje, bo widzi jak te akcje tracą na wartości, trudno będę spał pod mostem z Ekipą w porfelu, cieszycie się?
mnie zal ww, siedzi tutaj od 8-9 zł, ale to nie jego i nie nasza wina, ze ekipa okazala sie zbieranina kretaczy, robia wszystko aby zarobic kosztem ulicy, nawet ta pozyczka akcji na krotka sprzedaz, na 99% pozyczyl ciszewski komus, kto ma akcje nowej emsiji i odda wszystkie pozyczajacemu, jak nowe akcje wejda do obrotu
Jestem tu nowy, i mi na chłodno z analizy wstecznej wykresu, tego forum i doniesień medialnych wychodzi, że ta spółka to mem.
Wywieźli nowicjuszy giełdowych, łącznie z starymi ekipowiczami pewnie, którzy te akcje dostali w formie zapłaty za kręcenie filmów.
Kapitan statku się chwali że zarabia na giełdzie z oszczędności, kupuje zegarki i omija płacenie podatków, a jego spółka trzeci rok szoruje po dnie bez poważnych inwestorów.
Jeśli to grubas Styczniowy albo ktoś z głównych, to oni i tak zarobieni po kilka tys % bo brali akcje z nowej emisji po 0,10 zł, tej której teraz nie potrafią skutecznie dać do obrotu. Więc nawet, jak będą po 1 zl, to zarobieni pod 1000 % zysku. Mem nie spółka
I co z tego? Wszystko da się obejść.
Nie mogą sprzedawać, ale mogą pożyczyć i wtedy udają glu. a, że to nie oni przecież sprzedają, a ten co pożyczył, a pożyczający, przecież nie mają wpływu co on zrobi z pożyczonymi akcjami.
Tutaj, mieli się tyle akcji, że już dawno co najmniej kilkukrotnie free float dopuszczonych do obrotu się przemielił.
A jak pisałem 2 miesiące temu o emisji to mnie ynwestorzy wyśmiali Jak pisałem ze nominalna to 0,10 groni to mi regułki z chatu gpt wklejali a teraz coś cicho sie zrobiło a dzieciaki obudzone z letargu po naukach trenerów motywacyjnych oczy przecieraja ze do 30 miliona nie bedzie.
EBITDA spada, stata netto za 2q a jak 3q potwierdzi że to nie była anomalia to zobaczycie na długo 1 z przodu. Nie wliczając akcji F P/E wycenia na 1,5/1,6 zł za akcje i to są dopiero jakiekolwiek ceny gdzie można zaryzykować pod jakiś break news
Morgan, o czym ty bredzisz? Jak można sprzedać na giełdzie na sesji akcje, które nie są wprowadzone do obrotu?
Ludzie, pomyślcie czasem, zanim coś napiszecie. Aktualnie, jest mało akcji w obrocie, bo tylko ok 4 mln sztuk, tych jeszcze z BBI, i to tylko 2one biorą udział w sesjach.