wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują powrót do PN (przechodzimy na semi wojenną gospodarkę - nawet przy tak słabym zarządzaniu (ZWZA z 06.2025 i UCHWAŁA NR 1/VI/2025 nic nie wniosły - a dział R&D nadal jest w ciemnym miejscu) jak obecnie SNW siłą rozpędu wejdzie w zamówienia publiczne bezpośrednio lub jako dostawca dla spółek produkujących dla SSP)....pytanie kiedy i czy będą się chwalić!?
ESPI o wygraniu przetargu będzie tu kluczowe - jak na Protektorze...który pięknie daje teraz zarobić!
Problem to tragiczny poziom komunikacji spółki z ulicą - gruby już wie, co sie tutaj będzie działo, po kolejnej akcji "zrzutu leszcza" - ciekawe czy 1,5 to koniec czy jeszcze bardziej będą straszyć.
Skupywałem to ostatnio testowo, na dziś mam ~45k tego cudu i liczę, że obecny stosunek C/WK to chwilowe turbulencje.
2 z przodu możliwe, ale sam leszcz tego nie zrobi.
Trzeba ESPI (przetarg - duży kontrakt) + dobrego raportu za H1/Q2 2025 - pozytywna EBITDA za H1 + powrót do donrego trendu na zysku oper. i będzie strzał.
To wiele wyjaśni: "Skonsolidowany raport półroczny wraz z półrocznym skróconym sprawozdaniem finansowym za I półrocze 2025: 30.09.2025 r."
PS. Zarządzie czy Ci nie żal? - taki potencjał, taki zdrowy FF, a Wy co robicie - KOMUNIKACJA Panie, Panowie!
Jak powyżej widać trwają intensywne poszukiwania chętnych* na "coraz lepsze**" walory lubelskiej "perły" coraz dłuższe tyrady mające przekonać jeszcze niezdecydowanych do 'inwestycji' ,.... tym razem 'rewelacyjnymi' wskaźnikami
---------------------------------------- ( * ) kolejni nowi dawcy kapitału ( ** ) im starsze tym lepsze ,.... już się kisi od 5 lat
Ja piszę, bo mam prawo akocjonariusza, mam akcje, Pan-Pani ma? Czy tak tylko w imieniu społedzielni udziela się?
Jesli Pani/Pan ma akcje, to czy pisząc co pisze zdaje sobie sprawę z tego, że "sr...a we własne gniazdo"?
Im więcej krytki tym bardziej utwierdzam się, że będzie dobrze. Cisza na Forum to bieda na parkiecie (bo nikt nie płaci za trolowanie - jak płaci, tzn. że interes jest!).
UWAGA - banan to banan, ryzyko jest zawsze, "dzieci" nie inwestują - dorosłość zobowiązuje.
> PS. Zarządzie czy Ci nie żal? - taki potencjał, taki zdrowy FF, a Wy co robicie - KOMUNIKACJA Panie, Panowie!
Nie wiem, czy komunikacja to "mocna" strona zarządu, wiem, że jak otwierają dzioby to kurs nurkuje, patrz komunikat z okresu plandemii, który w skrócie brzmiał: nie zawarliśmy żadnych kontraktów i nie prowadzimy żadnych rozmów, więc kurs ma przestać rosnąć i zacząć spadać", co zresztą miało miejsce kilka chwil po publikacji tego "czegoś".
słuszna uwaga i komunikat managementu w stylu "król jest nagi, nie ma nic" to zawsze strzał w kolano - albo (niestety) celowe działanie.
Komunikacja to podstawa, dla spóki z GPW to znaczący % jej wartości - tak buduje się brand i lojalność akcjonariatu.
Jesli ktoś nie potrafi się komunikować powinien zrezygnować ze stanowiska, lub w ostateczności outsorcing'ować agencję PR aby mu kleciła komunikaty...heh na dziś można to robic za darmo via ChatGPT lub Gemini...AI genialnie sobie z tym radzi.
Zobaczymy co będzie, jeśli ta firma ma żyć, to nie ma lepszej sytuacji tzn. "bycie producentem w państwie frontowym z siedzibą blisko teatru działań" - działać trzeba teraz - a te działania można komunikować - to odbije się na papierze.
Prezes się zmienił, co prawda to ta sama krew bycza, ale może mentalność inna pokoleniowo. Ja bardziej utożsamiam Sanwil z pandemią, choć materialy powlekane (i nie tylko) w wojsku mają szerokie zastosowanie. Ten temat też rozwijałem.
Widzę , że kolega/żanka W83 jest kolejnym zupełnym Ś W I E Ż Y M komentatorem ansolutnie bezstronnym i profesjonalnym na forum holdingu snw ,.... I ilu tu (na forum) już było takich "świeżaków" expertów ,...??? tak na szybko wolny-/+ , sundman78, grucha, 'ktoś' a o wc****(*) seniorze wszystkich forumowiczów wspominać nie trzeba ,......
Czekamy na kolejne tyrady o zaletach lubelskiej 'perełki'
---------------------------------------------------------- ( * ) wc**** obecnie z 'fachowej' oceny wskaźników przerzucił sie na wirusy , szczepionki, bakterie, itp
Dnia 2025-09-16 o godz. 16:57 ~J-23 napisał(a): > Widzę , że kolega/żanka W83 jest kolejnym zupełnym Ś W I E Ż Y M komentatorem ansolutnie bezstronnym i profesjonalnym na forum holdingu snw ,.... > I ilu tu (na forum) już było takich "świeżaków" expertów ,...??? tak na szybko wolny-/+ , sundman78, grucha, 'ktoś' a o wc****(*) > seniorze wszystkich forumowiczów wspominać nie trzeba ,...... > > Czekamy na kolejne tyrady o zaletach lubelskiej 'perełki' > > ---------------------------------------------------------- > ( * ) wc**** obecnie z 'fachowej' oceny wskaźników przerzucił sie na wirusy , szczepionki, bakterie, itp
Scettuś, jak tam dziś twoja perła? Bo chwaliłeś się, że obkupiony jesteś :-D. A co do wspomnień, które mi zarzucasz to dodam, że nie ma większego wspominacza, niż ty. W IPNie powinieneś robić x-D.
> Scettuś, jak tam dziś twoja perła? Bo chwaliłeś się, że obkupiony jesteś :-D. > A co do wspomnień, które mi zarzucasz to dodam, że nie ma większego wspominacza, niż ty. W IPNie powinieneś robić x-D. >
wc****
A która PERŁA , bo mam kilka (nie bedę się tu przechwalał) jeśli ci chodzi o MILITARI GROUP to dzisiaj +3,75% (jak na razie) , a na twojej PEREŁCE MINUS 1,5%
I zamierzałem jeszcze dokupić (MIG)* ale tak jak pisałem (na forum MIG) poniżej 60 gr , a tu taaaaka obsuwa i wyskok > 66 gr
-------------------------------------------- ( * ) i nie pomyl z ruskimi samolotami
Dnia 2025-09-17 o godz. 10:17 ~J-23 napisał(a): > Dnia 2025-09-16 o godz. 20:05 cmpunk napisał(a): > > > Scettuś, jak tam dziś twoja perła? Bo chwaliłeś się, że obkupiony jesteś :-D. > > A co do wspomnień, które mi zarzucasz to dodam, że nie ma większego wspominacza, niż ty. W IPNie powinieneś robić x-D. > > > > wc**** > > A która PERŁA , bo mam kilka (nie bedę się tu przechwalał) jeśli ci chodzi o MILITARI GROUP to dzisiaj +3,75% (jak na razie) , a na twojej PEREŁCE MINUS 1,5% > > I zamierzałem jeszcze dokupić (MIG)* ale tak jak pisałem (na forum MIG) poniżej 60 gr , a tu taaaaka obsuwa i wyskok > 66 gr > > -------------------------------------------- > ( * ) i nie pomyl z ruskimi samolotami >
wc**** Juz ci odpowiadałem , ale kierownikowi forum się nie spodobało ,.... ??? sam nie wiem dlaczego ?? Dziś na MIG d. SUNDRAGON było ok. + 5,6% ( 67,6 gr) i wyraźnie pisałem o zakupach ( DOKUPIENIU) < 60 gr
Dnia 2025-09-17 o godz. 11:45 ~J-23 napisał(a): > wc**** > Juz ci odpowiadałem , ale kierownikowi forum się nie spodobało ,.... ??? sam nie wiem dlaczego ?? > Dziś na MIG d. SUNDRAGON było ok. + 5,6% ( 67,6 gr) i wyraźnie pisałem o zakupach ( DOKUPIENIU) < 60 gr
No, jak tak wc**** było 67,6 gr i jest 60 gr zgodnie z rozkładem jazdy ,.... A ty się zamartwiałeś ,....
Ps. Nie będę ci pisał czy i ile kupiłem ( sam napiszesz jak cię znam )