• Co dalej Autor: ~IP [83.30.233.*]
    Zapad-2025. Putin i Łukaszenka zaatakują przesmyk suwalski?
    Ciekawe czy u naszych kolegów z Podlasia są jeszcze kluski w sklepach?
    U nas w centrum zaczyna klusek brakować a w bankach brak gotówki.

https://www.tokfm.pl/polska/zapad-2025-putin-i-lukaszenka-zaatakuja-przesmyk-suwalski-moga-pozwolic-sobie-na-wszystko
  • Re: Co dalej Autor: ~tor [91.94.99.*]
    Jedyne co mozemy zobic to bezwzglednie pomagac Ukrainie bo inaczewj wielu z nas bedzie uciekac za Wisłe - juz 2 razy tak było w historii ze jak padla ukraina to my tracilismy niepodległosc Mieszlanie u mnie wynajmuje dziewczyna z Doniecka to jak opowiada co tam sie stało to az ciarki przechodzą ..
  • Re: Co dalej Autor: ~IP [83.30.233.*]
    Kluski już kupiłem, z banku chciałem wypłacić trochę kasy na czarną godzinę w nominałach 10,20,50 zł
    ale się nie udało.
    Dziś idę kupić gorzałę i leki, ponoć to najlepsza lokata.
    Zawsze za gorzałę wszystko się załatwiło.
  • Re: Co dalej Autor: ~darek [79.185.206.*]
    tłumacz Tor,tłumacz oczywiste dla racjonalnie myślących Polaków rzeczy,wątpię jedynie czy "onuce" z tego forum to zrozumieją
    Niestety niektorych moze wyleczyc tylko banda pijanych iwanów
  • Re: Co dalej Autor: ~darek [79.185.206.*]
    Dnia 2025-09-11 o godz. 07:56 ~tor napisał(a):
    > Niestety niektorych moze wyleczyc tylko banda pijanych iwanów

ale ile razy można być,przed szkodą i po szkodzie głupim?
  • Re: Co dalej Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-09-11 o godz. 07:56 ~tor napisał(a):
    > Niestety niektorych moze wyleczyc tylko banda pijanych iwanów

Jak dobrze, że córka mieszka w Szwajcarii . W jakimś wywiadzie czytałem ,że Białoruś ostrzegła nas o tych tekturowych dronach .
  • Re: Co dalej Autor: ~Pepe [5.184.249.*]
    Niestety gdyby te kilkanaście dronów spadło w czasie rządów pisowców to media tvnowe i wy wylibyście bez przerwy a że zdążyło.to się za peowców to traktujecie to jako normalność. I to jest smutne.
  • Re: Co dalej Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-09-11 o godz. 09:16 ~Pepe napisał(a):
    > Niestety gdyby te kilkanaście dronów spadło w czasie rządów pisowców to media tvnowe i wy wylibyście bez przerwy a że zdążyło.to się za peowców to traktujecie to jako normalność. I to jest smutne.

smutne to jest to ,że jesteś pisowcem i akcjonariuszem Energa
  • Re: Co dalej Autor: ~płozowy [185.234.240.*]
    Pomyłka, przepraszam za czerwoną łapkę. Miało być odwrotnie.
  • Re: Co dalej Autor: ~wkurzony [5.173.48.*]
    Tragiczne jest to, że jesteś wyznawcą PO i dalej wierzysz,że obecnie rządzący załatwią sprawę z akcjonariuszami indywidualnymi ENERGA SA dla ich dobra. Prawdopodobnie nie zrobią nic. Jedyne co ich bardzo boli to nieuchronna przegrana w wyborach za dwa lata i powrót Obajtka do Orlenu. Wówczas władze ENERGA SA będą wystrzelone w kosmos, a firmę wykupi od drobnicy Warszawka.
  • Re: Co dalej Autor: ~Miś [37.31.44.*]
    Trzymać akcje!
    Energa mocno niedoszacowana!!!
    Jej obecna kapitalizacja,to 6 mld?
    A zysk w tym roku około 1,5 mld!!!
    Zapomniałem o benzynie.
    Panowie trzeba się zatankować.
    A flaszki po gorzale, nie wyrzucać - mogą się przydać.
  • Re: Co dalej Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]
    Szanowny , IP , generalnie jesteś rozsądny facet , ale w tym temacie piszesz bzdury. Leki, benzyna czy trochę klusek
    na długo nie wystarczą. To nie ten czas co piszesz. Zadaj kilka pytań: Czy Rosja jest gotowa do wojny z NATO ?
    odp. Nie i dopiero / w/g ekspertów za 10 lat / Czy Rosja ma dostateczne siły by pokonać armię ukraińska bez broni nuklearnej. odp. Nie , a na froncie / po najnowszych dostawach amerykańskich / będzie coraz gorzej.
    Czy gospodarka rosyjska wytrzyma nowy system sankcji Trampa ? odp. Nie i Putin przybiegnie do negocjacyjnego stołu.
    Czy stojące za Rosją Chiny są gotowe do globalnej konfrontacji ? Nie , po wybuchu wojny na Ukrainie i po analizie
    przebiegu starcia ,Chiny rozpoczęły wielką reformę w swojej armii . Będą gotowe za 5 lat. Czy mamy czas się dozbroić. Mamy i róbmy to.
    Szanowny IP, wypij kupioną gorzałę, najedz się klusek, przejedż się na zapasowej benzynie, a gdybyś dostał zaparcia to zjedz kupione leki i nie bój się wojny.
    Pozdrawiam.
    Arskiozan -wszystko to prawda ale szalencow typu hitler ,stalin ,putin trundo analizowac i oby tak było jak piszesz ze jeszcze nie jest gotowy do starcia z Nato Jest jednak jedna wątpliwosc a mianowicie w dynamicznym układzie wystarczy ze w Niemczech prawicowa AFD wygra wybory i Rosja zyska / obok wegier / realnego sojusznika ktory min neguje naszą granice zach.I całe Nato w trosce o Polske poderwie samoloty mysliwskie -ot tak Dawno temu wojne ros-ukr przewidział Z Brzezinski ale tam załozył ze Rosja ją przegra i Chiny zajmą Syberie z jej bogactwami - do dzis pretendują na daleki wschód
    Rosja będzie gotowa na 101% w 2027r. ale nigdy...

Ale ja, z najdalej idącej ostrożności i w trosce o moją rodzinę, staram się zabezpieczyć.
    Kluski mi się nie popsują, benzynę też przechowam - mam jeszcze w ziemi wkopaną beczkę z kwasówki po dziadku.
    Leki też mają długi okres ważności.
    Gorzej będzie z tą gorzałą, bo ja nie piję - ale też się nie zepsuje.

Tak się zastanawiam nad jakimś świadectwem depozytowym, dotyczącym papierów wartościowych.
  • Re: Co dalej Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]
    Szanowni, tor , IP, szaleńcy są wszędzie ,a wojny wybuchają z różnych powodów / jeden drugiemu porwał babę, zastrzelili księcia, kretyn napisał Mein Kampf itp. Dzisiejsza sytuacja to wypadkowa wielu procesów politycznych, ideologicznych ,gospodarczych, etnicznych. militarnych itp. Możemy ją poznawać i analizować , ale nie przekładać na alarmowe zakupy.
    Jedyna wojna na horyzoncie to wojna mniejszościowych z Orlenem. Będzie to wojna sprawiedliwa - ofiar z agresorem.
    Zapasy wojenne przydadzą się jak będziemy okupować siedzibę Orlenu, potem Sejm , a na końcu tej walki Brukselę i siedzibę ONZ. Tylko w tym sensie popieram robienie zapasów.
    Pozdrawiam.
    O kurka, jadę do biura maklerskiego.
    Zakładając ze w tej wojnie / z Orenem? / odetną nam prąd to tylko zostaje słonina natarta czosnkiem i we wiadrze zalna tuszczem - tylko tak przetrwamy bo to duzo kalorii I zadnego wina na lepsze trawienie bo w tej walce gazy bedą naszym sojusznikiem Heheee
    Tylko smalec, smalec w słoiku.
    "Trzymać akcje!
    Energa mocno niedoszacowana!!!
    Jej obecna kapitalizacja,to 6 mld?
    A zysk w tym roku około 1,5 mld!!!"

Trzymać i robić zapasy na ewentualny konflikt

Co do zapasów - gorzałki to jest nadzieja:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wroclaw-dolacza-do-miast-w-ktorych-obowiazuje-nocny-zakaz-sprzedazy-alkoholu-9007780.html
[x]
ENERGA 0,32% 18,88 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.