Ile dronów zestrzelili polscy żołnierze? I czym można takiego drona zestrzelić, widziałem film w internecie że rolnik grabiami rzucił i dron spadł, dajcie znać co o tym sądzicie
Jasne, tylko trzeba by do niego dzwonić jak by taki dron leciał, bo w naszym kraju żeby zrobić pozwolenie na broń to trochę się trzeba nagimnastykować, żeby je utrzymać równiez, a. Grabie jak ten rolnik masz bez pozwolenia
Bzdury i ploty.
Pozwolenie mozesz zrobic w 6 miesiecy, jak sie przylozysz, trzeba sie nauczyc teorii i pocwiczyc na strzelnicy, ale to z palcem w tylku w 6 miesiecy zrobisz. Utrzymanie pozwolenia zalezy od jego charakteru - ja poza egzaminem nie musze nic robic, jezdze i cwicze strzelanie kiedy chce.
A, ze trzeba za to zaplacic - no to nie jest tanie hobby, samo wyrobienie pozwolenia to od 1000zl za sam egzamin na kolekcje, albo 500zl na patent, ale musisz byc zapisany w klubie strzeleckim i wydawac pieniadze na ten klub plus jezdzic na zawody. Najszybciej mozna zrobic kurs instruktora strzelectwa i na tej podstawie wyrobic pozwolenie, to wtedy jest 1500zl za kurs z egzaminem.
Ale liczcie sie z tym, ze trzeba tez trenowac na.strzelnicy, wiec tak 200-300zl idzie na raz na 1 strzelanie. Ja cwiczylem co tydzien- dwa, przez wiele miesiecy, zanim wyrobilem pozwolenie.
Ale ja mam pozwolenie i wiem jak to wygląda. W Europie broń to temat tabu i taka jest prawda. Po co należeć do klubu? Po co zawody? Po co policjant? Stary nie tłumacz mi, piszesz bzdury na maksa. Czy możesz chodzić z bronią po ulicy? Oczywiście to zależy prawda?
Skoro masz pozwolenie to sam wiesz, ze to nie az taka gimnastyka, oczywiscie trzeba znac prawo w tym zakresie i wiedziec, co mozna, a czego nie mozna. Uwazam, ze akurat wymagania do egzaminu sa potrzebne, bo potem bedzie wysyp pseudo-rambo komandosow, ktorzy by chcieli latac z bronia po ulicy. Po co komis bron na ulicy? Az tak kest niebezpiecznie w tym kraju? Na dystansie ulicznym, czyli na wyciagniecie reki, akurat duzo skuteczniejszy jest noz, nie bron palna. I sa na to setki dowodow, wielokrotnie w napadach noz vs bron palna to ci z bronia byli poszkodowani, malo kto potrafil jej uzyc do obrony. Takze argument z noszeniem broni po ulicy dla mnie jest slaby. NAWET biorac pod uwage, ze kilkukrotnie padlem ofiara agresji na ulicy i pomimo to nadal nie widze powodu do noszenia. Ale to moje zdanie. A jak zrobisz kolekcje to utrzymanie pozwolenia kosztuje 100zl rocznie za przybaleznosc do stowarzyszenia. Natomiast jest chodzi Ci o to, ze to glupie, zeby w ogole przynalezec - to tylko zapytam, czy pracujac przynalezysz do ZUS i US? Nawet wbrew wlasnej woli, ale podatek i skladki odprowadzasz. Wiec dla mnie to zlo konieczne - chcesz bron, to musisz gdzies przybalezec. Nie chcesz przynalezec - to nie rob pozwolenia. Proste.
zestrzeliły je holenderskie f-35 Jego cechy to m.in. obniżona wykrywalność i zdolność do walki radioelektronicznej. nasze nie mają takich systemów antydronowych, ale nasze myśliwce są w stanie współpracować z F-35