• Zaprzeczenie, gniew, depresja i akceptacja Autor: ~ŚwieżyNarybek [95.160.51.*]
    "Rynek jest trudny"
    "Peak 5k jest dla mnie ok"
    "Wysoka cena sprawia że będą jeszcze długo na tym zarabiać"
    "Na PlayStation sprzedaż mega i oceny"
    "Chińczycy 80% pozytywów" 
    "Liczę że to dopiero początek skoro Bloober podpisał wiele świetnych umów na dystrybucję "Cronosa" w różnych krajach"

To tylko kilka z wypowiedzi z ostatnich dni, akcjonariusze są na etapie zaprzeczenia.
    W przyszłym tygodniu będzie gniew.
    Za miesiąc depresja.
    Za pół roku akceptacja i wyciągnięcie wniosków.

• Re: Zaprzeczenie, gniew, depresja i akceptacja Autor: ~Gracz [83.25.217.*]
    W większości to tylko opłacone nagany, a nie akcjonariusze. Akcjonariusz (nawet początkujący) otworzyłby SteamDB i Google Trends i wiedziałby jak gra była mało popularna przed premierą. Na podbitce przedpremierowej by sprzedał. Było przecież po 33.

A wniosków większość i tak nie wyciągnie. 99% spółek gamingowych leci po premierach gier. A tutaj jeszcze flop sprzedażowy więc tym bardziej czerwony wodospad jest uzasadniony.
  • Re: Zaprzeczenie, gniew, depresja i akceptacja Autor: vissegard [89.47.171.*]
    najlepszy był dzban co zaczął 3 dni po premierze mówić że Cronos zyskuje status gry "kultowej" bo jest paru polaków co broni gry w internecie na forach XD
  • No to zobaczymy się za tydzień :-) Autor: ~CichyLutek [46.112.108.*]
    Hehehe to zobaczenia za tydzień moze dwa :-)

Dnia 2025-09-08 o godz. 07:51 ~ŚwieżyNarybek napisał(a):
    > "Rynek jest trudny"
    > > "Peak 5k jest dla mnie ok"
    > > "Wysoka cena sprawia że będą jeszcze długo na tym zarabiać"
    > > "Na PlayStation sprzedaż mega i oceny"
    > > "Chińczycy 80% pozytywów" 
    > "Liczę że to dopiero początek skoro Bloober podpisał wiele świetnych umów na dystrybucję "Cronosa" w różnych krajach"
    > >
    > >
    > To tylko kilka z wypowiedzi z ostatnich dni, akcjonariusze są na etapie zaprzeczenia.
    > > W przyszłym tygodniu będzie gniew.
    > > Za miesiąc depresja.
    > > Za pół roku akceptacja i wyciągnięcie wniosków.
    > >
    > >

• Re: Zaprzeczenie, gniew, depresja i akceptacja Autor: ~Wyborcza [46.112.2.*]
    "Rynek jest trudny"
    "Peak 5k jest dla mnie ok"

Momencik, ale te dwie to chyba moje wypowiedzi, w dodatku z jednego komentarza, a ja nie jestem akcjonariuszem. Odpowiadałem tylko użytkownikowi "Fakty" na sugestię, że "nikt nie spodziewał się takich wyników" - jasne, że się spodziewałem i wielu z nas się spodziewało.

Ba, spójrzcie na kurs, co to za premiera bez wodospadu? Czyżby inwestorzy gamedev powoli dojrzewali? Może już niedługo doczekamy czasów, gdy inwestorzy będą trafnie szacować premiery?
[x]
BLOOBER -0,58% 25,60 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.