"Rynek jest trudny"
"Peak 5k jest dla mnie ok"
"Wysoka cena sprawia że będą jeszcze długo na tym zarabiać"
"Na PlayStation sprzedaż mega i oceny"
"Chińczycy 80% pozytywów" "Liczę że to dopiero początek skoro Bloober podpisał wiele świetnych umów na dystrybucję "Cronosa" w różnych krajach"
To tylko kilka z wypowiedzi z ostatnich dni, akcjonariusze są na etapie zaprzeczenia.
W przyszłym tygodniu będzie gniew.
Za miesiąc depresja.
Za pół roku akceptacja i wyciągnięcie wniosków.
W większości to tylko opłacone nagany, a nie akcjonariusze. Akcjonariusz (nawet początkujący) otworzyłby SteamDB i Google Trends i wiedziałby jak gra była mało popularna przed premierą. Na podbitce przedpremierowej by sprzedał. Było przecież po 33.
A wniosków większość i tak nie wyciągnie. 99% spółek gamingowych leci po premierach gier. A tutaj jeszcze flop sprzedażowy więc tym bardziej czerwony wodospad jest uzasadniony.
najlepszy był dzban co zaczął 3 dni po premierze mówić że Cronos zyskuje status gry "kultowej" bo jest paru polaków co broni gry w internecie na forach XD
Dnia 2025-09-08 o godz. 07:51 ~ŚwieżyNarybek napisał(a): > "Rynek jest trudny" > > "Peak 5k jest dla mnie ok" > > "Wysoka cena sprawia że będą jeszcze długo na tym zarabiać" > > "Na PlayStation sprzedaż mega i oceny" > > "Chińczycy 80% pozytywów" > "Liczę że to dopiero początek skoro Bloober podpisał wiele świetnych umów na dystrybucję "Cronosa" w różnych krajach" > > > > > To tylko kilka z wypowiedzi z ostatnich dni, akcjonariusze są na etapie zaprzeczenia. > > W przyszłym tygodniu będzie gniew. > > Za miesiąc depresja. > > Za pół roku akceptacja i wyciągnięcie wniosków. > > > >
Momencik, ale te dwie to chyba moje wypowiedzi, w dodatku z jednego komentarza, a ja nie jestem akcjonariuszem. Odpowiadałem tylko użytkownikowi "Fakty" na sugestię, że "nikt nie spodziewał się takich wyników" - jasne, że się spodziewałem i wielu z nas się spodziewało.
Ba, spójrzcie na kurs, co to za premiera bez wodospadu? Czyżby inwestorzy gamedev powoli dojrzewali? Może już niedługo doczekamy czasów, gdy inwestorzy będą trafnie szacować premiery?