Zawsze trzeba uważać na naganiaczy na wzrosty bo to zazwyczaj ludzie bez jakiejkolwiek wiedzy szeroko pojętej ekonomi rynkowej :) Natomiast wszyscy którzy uważają że zawsze są możliwe dwa kierunki ruchu akcji na giełdzie to są Osoby bardzo szanowane w kręgach finansowych ;). Tylko GŁUPCY zawsze widzą wzrosty i nigdy nie zmieniają zdania jak przysłowiowa krowa :)
Myślę że kurs spadnie w poniedziałek i coś sobie kupię :) tak jak wczoraj przed zamknięciem kupiłem po 27,56. Będzie co będzie :) wpływu na kurs raczej nie mamy :) Ważne żeby starać się każdego dnia zarabiać i mieć możliwość grania na dwie strony, czyli mieć i akcje i gotówkę. Czekam na większą korektę która albo będzie albo nie będzie :) Moim zdaniem do nowego ATH będzie trzeba jeszcze długo poczekać i nie następi to w najbliższym czasie a co za tym idzie powinna nastąpić minimum jeszcze jedna większa korekta. Dla mnie cena akcji nie ma znaczenia, dla mnie znaczenie ma to co może się na rynku wydarzyć ! Jak będzie czas za jakiś czas że ASBIS BĘDZIE PO 30 ZŁ I UZNAM ŻE WARTO GO KUPIĆ TO GO KUPIĘ A JAK BĘDZIE KOREKTA NA 24 ZŁ NA PRZYKŁAD TO TEŻ GO KUPIĘ BO TO BĘDZIE DOBRA CENA. CZYLI NIE CENA A CZAS ZAKUPU DLA MNIE JEST ISTOTNYM CZYNNIKIEM W PODEJMOWANIU DECYZJI. Ja nie inwestuje dla samego zarobku (acz jest on istotny oczywiscie) Ja staram się wygrać z rynkiem poprzez moje strategie i zarządzanie ryzykiem. Odpowiednie zarządzanie ryzykiem ma dużo większą wartosć niż zyski ! bo zyski mogą się skończyć i przeksztacić w staty a odpowiednie zarządzanie ryzykiem ma do tego nie dopuścić. Dlatego przy ostatnich spadkach asbis na 26,XX mój portfel Asbis ( czyli akcje + gotówka przeznaczona ma Asbis ) był bardzo stabilny i zanotował kilkukrotnie niższy spadek niż rynkowa cena spółki a dodatkowo w tym czasie sporo zarobiłem i za połowę zysku kupiłem 3latki a za drugą połowę mam lokaty które mogę szybko zlikwidować i kupić akcje podczas korekty :) Czyli mój kapitał ciągle rośnie ( 3latki i lokaty ) i mogę go ponownie reinwestować jak przyjdzie wielka BESSA a przyjdzie na 100 % tylko nie wiadomo kiedy. Ja jestem na nią już dziś przygotowany :) To była ostatnia darmowa lekcja z podstaw inwestowania bo urzekła mnie Twoja historia ;)
Prawie zgadłeś acz nie jestem chatbotem - bankier chce was się pozbyć ( mądrych inaczej z gangu olsena ) a nie może was zbanować dlatego mnie wynajął żebym was z tąd przegonił ;) ale mówili że trudno będzie bo wy mało kumaci :)
Przecież to ty cały czas nanganiasz:) Cały czas straszysz. Inni się z ciebie śmieją:). Przypomnij nam jak spłata ze stratą 1,6 zł na akcji przynosi ci zyski. Możesz spamować to forum, ale na szczęście nikt ciebie tutaj nie traktuje poważnie. Nawet osoby wchodzące sporadycznie widzą kim jesteś:)
Chłopie ile ty masz lat
Chyba mniej niż 20
Bo tylko wtedy zrozumiem jak ktoś może się podniecać że zarobił kilka stówek
Nie widzisz że wszyscy się z ciebie nabijają?