Myślę że kurs spadnie w poniedziałek i coś sobie kupię :) tak jak wczoraj przed zamknięciem kupiłem po 27,56.
Będzie co będzie :) wpływu na kurs raczej nie mamy :) Ważne żeby starać się każdego dnia zarabiać i mieć możliwość grania na dwie strony, czyli mieć i akcje i gotówkę. Czekam na większą korektę która albo będzie albo nie będzie :) Moim zdaniem do nowego ATH będzie trzeba jeszcze długo poczekać i nie następi to w najbliższym czasie a co za tym idzie powinna nastąpić minimum jeszcze jedna większa korekta. Dla mnie cena akcji nie ma znaczenia, dla mnie znaczenie ma to co może się na rynku wydarzyć ! Jak będzie czas za jakiś czas że ASBIS BĘDZIE PO 30 ZŁ I UZNAM ŻE WARTO GO KUPIĆ TO GO KUPIĘ A JAK BĘDZIE KOREKTA NA 24 ZŁ NA PRZYKŁAD TO TEŻ GO KUPIĘ BO TO BĘDZIE DOBRA CENA. CZYLI NIE CENA A CZAS ZAKUPU DLA MNIE JEST ISTOTNYM CZYNNIKIEM W PODEJMOWANIU DECYZJI. Ja nie inwestuje dla samego zarobku (acz jest on istotny oczywiscie) Ja staram się wygrać z rynkiem poprzez moje strategie i zarządzanie ryzykiem. Odpowiednie zarządzanie ryzykiem ma dużo większą wartosć niż zyski ! bo zyski mogą się skończyć i przeksztacić w staty a odpowiednie zarządzanie ryzykiem ma do tego nie dopuścić. Dlatego przy ostatnich spadkach asbis na 26,XX mój portfel Asbis ( czyli akcje + gotówka przeznaczona ma Asbis ) był bardzo stabilny i zanotował kilkukrotnie niższy spadek niż rynkowa cena spółki a dodatkowo w tym czasie sporo zarobiłem i za połowę zysku kupiłem 3latki a za drugą połowę mam lokaty które mogę szybko zlikwidować i kupić akcje podczas korekty :) Czyli mój kapitał ciągle rośnie ( 3latki i lokaty ) i mogę go ponownie reinwestować jak przyjdzie wielka BESSA a przyjdzie na 100 % tylko nie wiadomo kiedy. Ja jestem na nią już dziś przygotowany :) To była ostatnia darmowa lekcja z podstaw inwestowania bo urzekła mnie Twoja historia ;)