• 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~asd [31.61.168.*]
    j.w. czy kolejne przedłużenie?
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~asfg [37.31.140.*]
    mamy 8września i coś cisza...
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~Paweł [84.40.159.*]
    tu jak zwykle czeski film, spółka nic nie komunikuje, urzędnicy lecą w kulki, a kurs pikuje bo niecierpliwi oddają za bezcen
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~vklf [31.61.253.*]
    Ja mam dwa pytania:
    1. Co się stało z wątkiem, w którym podany był znak sprawy w RDOŚ? Komuś przeszkadzał? Przecież ten znak sprawy jest publicznie dostępny w obwieszczeniach urzędu gminy.
    2. Dlaczego zarząd zwleka ze zwołaniem zwyczajnego walnego zgromadzenia? Przecież raport roczny został opublikowany już ponad miesiąc temu. Zarząd ma obowiązek zwołać walne w celu zatwierdzenia raportu rocznego, podziału zysku/straty oraz udzielenia absolutoriów.
    Pytań jest coraz więcej, a odpowiedzi żadnych. Też się zastanawiałem dlaczego Twój wątek z danymi kontaktowymi RDOŚ został usunięty. Spółka w alertach, a tutaj igranie z kolejnymi obowiązkami jakie spółka posiada. Pamiętacie, że tu miała być emisja z pp? Ktoś kiedykolwiek ze spółki odnisł się do kwestii niepowodzenia tejże emisji..?
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~Wojtek [31.188.167.*]
    Próbowałem pytać ich mailowo o wiele kwestii, ale na żadnego maila nie otrzymałem wiadomości. Całe szczęście, że raptem 10k mam wrzucone, ale i tak szkooda
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~BRASowicz [83.29.74.*]
    Ja mam 650 000 akcji i jutro chcę je wywalić bo to niema sensu. W złoto zainwestuje bo pięknie rośnie więc będzie musiała nastać korekta.
    Trzymam za słowo, tylko bez zabawy TKO, po 11 widzę taki wolumen PKC.
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~vklf [31.61.252.*]
    Co do tego usuniętego wątku to mam trzy hipotezy: 
    1. Moderator zobaczył znak sprawy oraz dane kontaktowe RDOŚ, spanikował i usunął wątek bez wnikania, że są to informacje dostępne publicznie (mój błąd, trzeba było podać linki do źródeł). 
    2. RDOŚ zażyczył sobie usunięcia, bo (hipotetycznie) pogrywa sobie z nami i nie chce odpowiadać na pytania (chociaż to ich obowiązek wynikający z Ustawy o udostępnianiu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko, brrrr strasznie długa nazwa).
    3. Spółka zażyczyła sobie usunięcia, bo (hipotetycznie) tak zawaliła sprawę w RDOŚ, że nie chce aby urzędnicy nam o tym powiedzieli.
    Każda z opcji możliwa, pierwsza wydaje się najbardziej oczywista natomiast wydaje mi się, że jakby post został zmoderowany to znacznie wcześniej byłby usunięty (możliwe nawet, że przy dodawaniu), a jednak wisiał tutaj chyba ze 2 tygodnie, jak nie lepiej. Więc nie można wykluczyć pozostałych dwóch opcji, które już świadczyłyby o śmieszności i godnych politowania działań spółki lub tego nieszczęsnego urzędu. Pewnie i tak się tego nie dowiemy.
    Do bajkopisarzy ze spółdzielni czy innych śmiesznych kółkowiczów z ochłapami akcji, jak macie tego odrobinę więcej zróbcie otwarcie poniżej 15 gr, chętnie wezmę tego papieru jeszcze trochę w tych rejonach.
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~Polanica [193.138.85.*]
    Wątek ten przeszkadzał tym , którzy chcą tanio dokupić , wystarczy teraz, że poklika się z kilku różnych IP zgłoszenie do moderatora i bezmyślnie usuwane są nawet ciekawe i mądre posty.
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~asd [31.61.168.*]
    no cóż, nikt tego nie chce póki co nawet po 20gr., cały kolejny rok uciekł bo nawet jeśli dostaną decyzję we wrześniu to pewnie w tym roku już nie ruszą z pracami. W tej sytuacji myślę, że przesunięcie nie ma już wielkiego znaczenia, byle ta decyzja była przynajmniej w tym roku a kto wie, może wezmą się do roboty i za rok o tej porze kurs będzie kilka razy wyższy
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~asd [31.61.168.*]
    wpiszmy jeszcze raz numer sprawy WOOŚ.4221.104.2024.TP i zobaczymy czy moderator znowu usunie cały wątek...
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~vklf [31.61.247.*]
    Obwieszczenie, w którym dwukrotnie podano do publicznej wiadomości powyższy znak sprawy (liczba po TP to numer pisma w sprawie): https://gminaglogow.bip.gov.pl/ogloszenia/obwieszczenie-sd-6220-11-2024-99.html 
    Ciekawostka: zgodnie z często stosowaną przez polskie urzędy regułą https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Znak_sprawy litery TP to inicjały prowadzącego. W poprzednich obwieszczeniach zamiast TP było AG. Patrząc na daty pism oznacza to, że w okresie między 29.04 a 26.06 zmienił się prowadzący sprawę w RDOŚ (https://gminaglogow.bip.gov.pl/ogloszenia/obwieszczenie-sd-6220-11-2024-97.html).
    Jak zwykle szacunek Panie kolego ~vklf za spostrzegawczość i podzielenie się taką wiedzą tu na forum. To co napisałeś w połączeniu z tym co pisał kolega ~ziggy w innym wątku o osobie nazwiskiem Gieżak klei się w jedną całość. Dzięki Panowie za Waszą aktywność. Myślę, że teraz można już być dobrej myśli i w ciągu najbliższych kilku tygodni doczekamy się tego na co wszyscy czekamy. Szkoda natomiast, że nikt w żaden sposób nie wynagrodzi spółce i akcjonariuszom tej dziwnej opieszałości RDOŚ. Nie mam takiej wiedzy oczywiście, ale mam dziwne przeczucie graniczące z pewnością, że ktoś wykazywał się wyjątkowo złą wolą w stosunku do BRAS..
    Kolejne obwieszczenia zamieszczone na stronie gminy, a o sprawie BRAS cisza.. Czy w przypadku pomyślnego wydania uzgodnienia warunków realizacji przedsięwzięcia RDOŚ ma obowiązek publikować powiadomienie czy po prostu można uznać, że zostało to klepnięte. W końcu jest już ponad tydzień po terminie. Ktoś się orientuje?
    W sensie czy gmina ma obowiązek publikacji pisma RDOŚ o pomyślnym zakończeniu, podobnie jak o przedłużaniu terminu? Czy za jednym razem w takim wypadku 30 września się wszystko wyjaśni?
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~vklf [31.61.240.*]
    Według mojej wiedzy musi być w takiej sytuacji obwieszczenie. W tej sprawie zgodnie z art. 74 ust. 3 ustawy ooś tylko wnioskodawca otrzymuje indywidualne zawiadomienia, natomiast pozostałe strony są zawiadamiane przez obwieszczenie. Brak obwieszczenia o wydaniu uzgodnień RDOŚ naruszałby prawo stron do zapoznania się z tymi uzgodnieniami i ewentualnego zgłoszenia uwag i wniosków przed wydaniem ostatecznej decyzji. Co do zmiany prowadzącego obawiam się, że pan TP może próbować przekisić sprawę do czasu powrotu pani AG ze zwolnienia. Wiele osób niestety tak robi gdy w pracy dostaje jakiś temat w zastępstwie po kimś.
    Wielomiesięczne zwolnienia to często płynący okres wypowiedzenia na skutek różnych zgrzytów w miejscach pracy. Taka niechlubna praktyka. Oczywiście to są tylko przypuszczenia nie poparte żadnymi dowodami ani wiedzą, ale biorąc pod uwagę co się tu wyczynia na przestrzeni 2 lat, tej farsy z uzyskaniem odpowiednich zgód, nic by mnie już nie zdziwiło. Gdzieś w necie można było znaleźć co się działo w RDOŚ we Wrocławiu. Te wszystkie przedłużenia plus brak publikacji w terminach odpowiednich obwieszczeń to są drwiny z zainteresowanych sprawą. Być może masz rację i ta "tymczasowa" zmiana prowadzącego sprawę to kolejne zagrywki na przeciąganie sprawy, ale ja jednak nie wierzę w takie przypadkowe "pechowe" zrządzenia losu i zbiegi okoliczności. Liczę jednak, że ktoś inny po prostu przejął sprawę celem przyspieszenia jej toku.
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~Ja33 [37.225.81.*]
    Chyba w przypadku marcowych terminów nie było obwieszczenia tego pierwszego dopiero gmina poinformowała w swoim terminie o braku decyzji rdos
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~vklf [31.61.241.*]
    Nie było, poinformowali dopiero jak upływał termin gminy. Tak będzie i tym razem. Najpóźniej 30 września muszą dać info. Natomiast jakby były uzgodnienia RDOŚ, to muszą dać niezwłocznie aby poinformować strony, że można się z nimi zapoznać. Ponadto w takiej sytuacji gmina wydaje postanowienie o zakończeniu postępowania dowodowego o czym również informuje strony w tym samym obwieszczeniu. Czyli, że cała dokumentacja konieczna do wydania decyzji jest kompletna i nic nowego już nie dojdzie.
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~yato [91.222.25.*]
    Gdyby decyzja rdoś była pozytywna to gmina już by ją obwieściła, bo jak dobrze pamiętam tak robili w przypadku innych. A tak to czuję że znowu przesunięcie
  • Re: 2 września termin załatwienia sprawy... Autor: ~Tom [37.225.92.*]
    Ale chyba mają 14 dni na obwieszczenie,
[x]
BRAS 0,00% 0,20 2025-09-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.