More data about Trophy Hunter – Casual Hunting
Price Free to download
Total downloads 780 thousand
Recent downloads 330 thousand
Rating 4.57 based on 12 thousand ratings
Ranking Highly ranked
Z ciekawości nawet ściągnąłem sobie tę gre. Nie znam sie za bardzo, ale wydaje mi się, że jest całkiem spoko. Mechanizm dodatkowych zakupów i reklamy jest tak samo schematyczny jak w innych grach. Chyba całkiem sporo ludzi kupuje złoto - sądząc po ilości ulepszonych strzelb i amunicji w użyciu. Czytałem gdzies tu gdzies na forum, że sa problemy z wieszaniem sie gry - u mnie ten problem nie występuje. bardzo trudno jest oszacować przychody na tym etapie, ale wydaj mi sie, że już w Q4 TH może przebić przychodami WoH. To oczywiście nie będą jeszcze decydujące kwoty w skali całości przychodów spółki, ale perspektywicznie to będzie wygladało bardzo dobrze. Nie sądzę, żeby już w październiku była jakaś mega niespodzianka. W Q3 TH dołoży jeszcze bardzo niewiele, ale zapewne będzie już widać, że idzie to w dobrym kierunku. Dla kursu wciąż decydujące będą przychody z dwóch głównych gier. Jeśli te nie przestana spadać, to nie ma co liczyć na mocniejsze wzrosty kursu. Na szczęście ograniczone kosty robią robotę w tym sensie, że zysk netto może w tym roku siegnąć 100 mln zł, a w 2026 roku nie będie już earn backu Rortosa, a i nowa strategi amarketingowa powinna przynieść efekty. Przy oczekiwanej corocznej dywidendzie w okolicy 15 zł na akcję i sukcesie TH można liczyć na wzrost kursu do 150 zł w połowie 2026. Ale wzrost przychodów z HC i FC jest kluczowy, bo WoH i TH nie zastąpią tych gier jeszcze przynajmniej przez dwa lata.
$5 mln miesięcznie przychodów z TH? Rozumiem, że przewidujesz 54 mln zł przychodów kwartalnie z samego tylko TH. To zobacz ile przychodów miał TSG ze wszystkich gier w Q2 2025. Podpowiem - 81,6 mln zł. Może kiedyś TH osiagnie taki przychód, oby. Ale dobrze wiesz, że to musi potrwać. Nie kwartał, czy dwa, ale raczej 2-3 lata. I to przy bardzo wysokoch nakładach na marketing. Ale obyś miał rację. Jeśli byliby inwestorzy, którzy podzielaliby Twój optymizm to kurs powinien juz przebić 230 zł. (zakładając utrzymanie innych wskaźników na podobnym poziomie co obecnie). Ale może wszyscy sie myla i to Ty masz rację. Cóż, jeśli jesteś o tym przekonany, to nic tylko sprzedaj mieszkanie, weź kredyt itp. i kupuj akcje TSGames.
wynik 5mln to nic nadzwyczajnego w tego typie gier,w ciągu roku będzie wiadomo sporo ,a nie trzech trzech lat peak monetyzacji zależy najczęściej od bazy graczy jeżeli będzie się zwiększał to wiadomo że będzie $ nie potrzeba trzech lat aby kurs rósł bo liczy się przyszłość i cena akcji rośnie właśnie pod to
kolego, napisałem ile zarabia HS miesięcznie. Resztę dopowiedziałeś sobie sam. Dawno temu pisałem, że suksesem będzie w ciągu roku przejęcie kilkadziesiąt procent ich graczy, a podstawy do tego są ( jakośc gry i już jest lepiej rozbudowana niż HS). Jak będzie zobaczymy, jednakże może się okazać np za rok, że HS jest drugim tytułem na równi z HC..
Ile zarabia a jakie są przychody to są dwie różne rzeczy w F2P.
Jest wiele gier które są w topce ale
poparte jest to ogromnym kosztem marketingowym. Tak działa ten biznes.
Z TH będzie tak samo
Po drugie widać że TSG tnie wydatki bo instalki spadły we Wrześniu. Spadły od razu też przychody.
To wskazuje że gra nie zarabia jeszcze na siebie i może nigdy nie będzie zarabiać.
Ja mam trochę akcji ale nie liczę na 120
Co ty piszesz w ogóle, każda firma szacuje ile jest w stanie wydać na marketing żeby jej się to opłacało. To nie są firmy charytatywne. Druga część to już totalne bzdury. Wyżej rzucili stronkę na której widać jak mocno we wrześniu rosną pobrania, to pokazuje że kasa na marketing poszła... Spadek w sierpniu wynikał moim zdaniem z tego że wydatki na marketing były zerowe. Bazowali tylko na graczach z którzy grali przed premierą i patrzyli jak gra się przyjmuje, ile zarabia itd. Jak zobaczyli że jest dobrze, to puścili marketing...
kolego Lychy, po co się spinasz - przecież widac że to trolle tylko zmienili taktykę :)
Ja spokojnie czekam na rozwój TH , i efekty skalowania WOH. Interesuje mnie dywidenda w przyszłym roku po jak najniższej cenie - zrobię chyba w ten sposób, że po ogłoszeniu kupię od razu za kwote dywidendy, a wypłacona dywidenda pójdzie na konto jako zwrot. z kwoty 90 tys jesli dywidenda będzie taka jak w tym roku, zawsze na tej operacji z 10-15 tys zostanie w kieszeni na takim manewrze. Będzie na ubezpieczenia aut i sprzetów :)
Szczerze nigdy nie byłem tak wyluzowany na tej spółce jak teraz:) Spółka od dawna zarabiała, ale odpisywała wszystkie projekty i wypłacała jakieś absurdalne kwoty zuzalkowk. Aktualnie mamy tutaj najlepsze perspektywy od lat, to że kurs jeszcze tego nie pokazuje to tylko kwestia czasu Lubię sie droczyć z błaznami nic ponad to.
Wypuszczajac nowy produkt nikt nie wie jakie beda zwroty oraz ile bedzie kosztowal jeden gracz. W duzym skrocie zwrot liczony jest na podstawie modelu, wlasciwego tylko dla danego produktu. W 99% przypadkow nowy produkt nie zarabia na siebie w pierwszych miesiacach bo jest nieoptymalny. W 98% przypadkow nie zarobi na siebie nigdy (to sa statystki rynkowe)Kolejna bariera jest skalowalnosc. Im wiecej wydajesz tym koszt jednostkowy rosnie. Czasami mozliwe jest utrzymywanie produktu na malych wydatkach, ale tutaj szukamy drugiego FC. Tak wiec kolego, duzo gadasz, malo wiesz i co wiecej jestes bardzo uparty z klapkami na oczach. Wiele osob bedzie mialo do Ciebie pretensje jesli wydarzy sie najprawdopodobniejszy scenariusz.
Widac ze instalacje maleja, grossingi takze, na ogol jest to zmiana marketingu, wylaczenie do czasu duzego update'u, podkolorowywanie wynikow (vide FC)
PDK
Zajrzałeś na stronę appbrain? Masz skokowy wzrost pobrań we wrześniu... Na konferencji powiedzieli że gra ma najlepsze wskaźniki ze wszystkich produktów jakie zostały wydane w tej spółce. Nikt nie wiem jak będzie za rok, ale na tą chwilę wszystko wskazuje że będzie hit. Ty jak widać dużo gadasz, ale w żadnym zdaniu nie jesteś w stanie poprzeć swoich przemyśleń o tym jak się zachowa TH w najbliższych miesiącach.
takie jego zadanie - odgrywa rolę niby świadomego akcjonariusza i ma zniechęcać na forum w sposób bardziej wyrafinowany niż Ksysiu i jego awatary. Bardzo profesjonalnie prowadzony zarówno kurs, jak i konstrukt całego czarnego PR na forum. Jeszcze trochę czasu mają na mydlenie oczu, moim zdaniem max kilka miesięcy..
Jay, ok teraz brzmisz rozsądniej. A na chłodno - widać, że jest szansa na to by TH rzeczywiście zaczął zarabiać całkiem spore pieniądze. Ale na te chwilę to wciąż tylko szansa. Zarząd jest zadowolony z pierwszych tygodni po premierze i juz wiadomo, że nie będzie kolejnego odpisu :-). Ale na ogłaszanie wielkiego sukcesu jest o wiele za szybko. Zrównanie sie przychodami z WoH w Q4 będzie olbrzymim sukcesem, ale to jeszcze nic pewnego. Dużo też zależy od tego jakim kosztem zostaną osiągniete te przychody. ja jestem optymistą i wierzę, że będzie dobrze. Ale to napawdę wymaga dużo czasu i dużo nakładów. Jak już ktos tu pisał, około 98% wyprodukowanych gier nie będzie zarabiać. Dlatego stworzenie gry, która będzie zarabiała netto kilka mln zł kwartalnie to naprawde duży sukces. Ktoś pisał, że już za rok będziemy wiedzieli dużo więcej na ten temat. Tak, będziemy wiedzieli więcej, czyli będziemy wiedzieli, czy gra będzie dalej rozwijana i czy kiedyś zacznie dobrze zarabiać (mam na myśli netto, a nie przychody). A nikt mi nie powie, że jest szansa, że TH za rok będzie zarabiała kilka mln zł netto miesięcznie, czy nawet kwartalnie. Na to potrzeba czasu. I właśnie dlatego kurs TSGames jest tam, gdzie jest. Co oczywiście nie oznacza, że nie uważam że spółka wyceniana jest zbyt nisko. Jeśli założyć, ze w tym roku TSGames zarobi 100 mln zł netto, to przy wskaźniku C/Z o wartości 7,77 (mniej więcej obecna wartość) kurs powinien wynosić około 120 zł. CD Projekt ma C/Z 55, a nie wydaje mi się, żeby wyniki CD projekt miały znacząco urosnąc w najbliższych kilku kwartałach.
Jeżeli TH w q4 przekroczy pokona już WOH, to 200zł to końca roku jest pewne... Bo przy grze mobilnej która na rynku jest pół roku wskazywałoby na jakieś absurdalne zyski w ciągu 2-3lat.
lychy jaka jest twoja wiarygdnosc ? przeciez ty od kilu lat pisesz o wzrostach, i co ? gow./... ja pisalem o spadlach i teraz o kiszeniu blisko dna ... wiec daruj sobie pouczac innych
cóż z tego, jeśli nie ma to przełożenia na przychody. Jeśli nic nie zmieni sie w tym zakresie w Q3, to może byc nieciekawie na kursie. I nawet dobry start HT tu nie pomoże.