Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  83,90 zł , zmiana od tamtej pory: -0,83%

Re: TH :).....

Jay, ok teraz brzmisz rozsądniej. A na chłodno - widać, że jest szansa na to by TH rzeczywiście zaczął zarabiać całkiem spore pieniądze. Ale na te chwilę to wciąż tylko szansa. Zarząd jest zadowolony z pierwszych tygodni po premierze i juz wiadomo, że nie będzie kolejnego odpisu :-). Ale na ogłaszanie wielkiego sukcesu jest o wiele za szybko. Zrównanie sie przychodami z WoH w Q4 będzie olbrzymim sukcesem, ale to jeszcze nic pewnego. Dużo też zależy od tego jakim kosztem zostaną osiągniete te przychody. ja jestem optymistą i wierzę, że będzie dobrze. Ale to napawdę wymaga dużo czasu i dużo nakładów. Jak już ktos tu pisał, około 98% wyprodukowanych gier nie będzie zarabiać. Dlatego stworzenie gry, która będzie zarabiała netto kilka mln zł kwartalnie to naprawde duży sukces. Ktoś pisał, że już za rok będziemy wiedzieli dużo więcej na ten temat. Tak, będziemy wiedzieli więcej, czyli będziemy wiedzieli, czy gra będzie dalej rozwijana i czy kiedyś zacznie dobrze zarabiać (mam na myśli netto, a nie przychody). A nikt mi nie powie, że jest szansa, że TH za rok będzie zarabiała kilka mln zł netto miesięcznie, czy nawet kwartalnie. Na to potrzeba czasu. I właśnie dlatego kurs TSGames jest tam, gdzie jest. Co oczywiście nie oznacza, że nie uważam że spółka wyceniana jest zbyt nisko. Jeśli założyć, ze w tym roku TSGames zarobi 100 mln zł netto, to przy wskaźniku C/Z o wartości 7,77 (mniej więcej obecna wartość) kurs powinien wynosić około 120 zł. CD Projekt ma C/Z 55, a nie wydaje mi się, żeby wyniki CD projekt miały znacząco urosnąc w najbliższych kilku kwartałach.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TSGAMES 0,24% 83,20 2025-09-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.