• Co wiemy o planowanej remisji akcji serii J z prawem poboru Autor: ~Wiesko [93.159.28.*]
    Co wiemy o planowanej remisji akcji serii J z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy
    1. W dniu 08.08.2025 r. Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy podjęło uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w trybie subskrypcji zamkniętej (z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy) oraz w sprawie zmiany Statutu Spółki:
    - uchwała nr 1 przewiduje, że za każdą 1 dotychczasową akcję przysługuje 1 prawo poboru, a 2 prawa poboru uprawniają do objęcia 1 nowej akcji;
    uchwała nr 2, przewiduje, że za każdą 1 dotychczasową akcję przysługuje 1 prawo poboru, a 1 prawo poboru uprawnia do objęcia 2 nowych akcji (§1 ust. 8 każdej z uchwał).
    Akcjonariusze zdecydowali o pozostawieniu Zarządowi Spółki wyboru co do tego, która uchwała zostanie zrealizowana. Dzień prawa poboru ustalono na dzień 19 września 2025 roku,
    2. W dniu 14.08.2025 r w raporcie za II kwartał wskazano m.in., że:
    - przyjęcie uchwały nr 1 oznaczać będzie emisję poniżej 1 mln EUR, zatem do jej przeprowadzenia nie będzie potrzebny Dom Maklerski i emisję o kwotę nie większą niż 3.966.255,90 zł,;
    - przyjęcie uchwały nr 2 oznaczać będzie emisję  na kwotę nie większą niż 15 865 023,80 zł
    3. W dniu 27.08.2025 r. odpowiedz HMP na pytanie, kiedy przewidujecie Państwo wydanie raportu w sprawie szczegółowych warunków przeprowadzenia oferty publicznej akcji serii J z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy. „Na pewno przed tą datą – prosimy śledzić raporty” – dot. ustalonego dnia poboru
    Źródło:
    https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=232552&title=Tre%C5%9B%C4%87+uchwa%C5%82+podj%C4%99tych+przez+Nadzwyczajne+Walne+Zgromadzenie+w+dniu+8+sierpnia+2025+roku+po+drugiej+przerwie
    https://newconnect.pl/komunikat?geru_id=232827&title=Raport+okresowy+za+II+kwarta%C5%82+2025+roku
    https://hhsa.pl/pytania-do-spolki/

• Fakty Autor: ~Holender40 [188.33.36.*]
    Wiesko znowu zalewa forum kopiami raportów, zamiast napisać, co to naprawdę znaczy dla akcjonariuszy. A fakty są proste:
    – spółka szykuje emisję serii J, dzień prawa poboru 19 września,
    – są dwa warianty: mały (ok. 4 mln PLN) i duży (ok. 15 mln PLN),
    – oba warianty oznaczają rozwodnienie obecnych udziałów.

Przy czym duża emisja jest w praktyce mało realna – kapitalizacja Hempa to kilkanaście mln PLN, wyniki THC Pharma to kilkanaście tysięcy zł przychodu kwartalnie i prawie 2 mln PLN straty w ostatnich kwartałach. Nie ma inwestorów, którzy włożyliby od ręki 15 mln w taki biznes.

Dlatego prawdziwe pytanie brzmi nie „jak brzmi uchwała”, tylko: ile pieniędzy faktycznie trafi do spółki i na co zostaną wydane. Do tego dochodzi jeszcze jedna twarda liczba: spółka traci ok. 0,4 mln PLN na kwartał. Oznacza to, że nawet jeśli uda się przeprowadzić małą emisję na ~4 mln PLN, to te środki wystarczą co najwyżej na pokrycie kilku kwartałów bieżącej działalności lub na sfinansowanie symbolicznego ułamka z 5750 kg „papierowego” importu.

Na dziś mamy więc emisję, która rozwodni akcjonariuszy, i pozwolenia, których spółka nie ma jak sfinansować. To są fakty – reszta to tylko kopiuj-wklej z raportów.
  • Re: Fakty Autor: ~Gosc [83.20.20.*]
    Zaraz będzie: "hej chłopie nie pisz bzdur i się doucz".
  • Re: Podawaj fakty, a nie manipulacji i kłamstwaFakty Autor: ~Wiesko [93.159.28.*]
    Autor: ~Holender40 [188.33.36.*]
    Ja piszę o faktach popartych źródłami, a ten facet pisze kłamstwa, manipulacje i domysły.
    - manipulacja „spółka traci ok. 0,4 mln PLN na kwartał.” Fakty, specjalnie nie podał strat HMP w 2024 r. to 1.028.748,67 zł., a straty HMP w 2024 r 843.210,04 zł . To gdzie ten facet widzi  straty kwartalne ok. 0,4 mln. zł. (specjalnie podał tylko br.)
    - manipulacja „na sfinansowanie symbolicznego ułamka z 5750 kg „papierowego” importu.” Fakty, jeżeli emisja dojdzie do skutku, to środki finansowe HMP będzie miał dopiero w końcówce roku, a nawet dopiero w przyszłym roku. Ten facet nie zna procedur związanych z emisją akcji, następnie rolą   KRS, KDPW. I myśli, ze po zakończeniu emisji pieniądze są od razu na koncie. Dawno już wygasną ostatnie pozwolenia dla Thc Pharma na import, ważne do 26 listopada 2025 r.
    - pozwolenia na import ma THC Pharma, nie HMP. Aby spółka HMP chciała sfinansować zakup medycznej marihuany to musiałaby udzielić pożyczki lub objąć pakiet akcji spółki stowarzyszonej za wkład pieniężny,
    Pytanie jest proste, dlaczego ten manipuluje faktami?

• Re: Podawaj fakty, a nie manipulacji i kłamstwaFakty Autor: ~Gosc [83.20.20.*]
    Pytanie proste, to ja ci zadalem: jakie są możliwości finansowania? Za trudne balonie?
  • Re: Podawaj fakty, a nie manipulacji i kłamstwaFakty Autor: ~cierpliwy [88.156.135.*]
    Skoro spółka nie zrealizuje zakładanej wcześniej strategii to już nie jest SKAZANA NA SUKCES jak to uparcie wypisywał wyznawca przez miesiące a jaki to wiemy - ano Wiesko. pytanie więc zasadnicze jaki jest cel emisji skoro pieniądze z poprzedniej się rozeszły bez dodania wartości spółce. Czy tylko następne dwa lata fajnych poborów kilku panów ? Jeżeli zarząd wierzy w firmę to dlaczego nigdy nie kupuje pakietów w emisjach czy z rynku?
  • Re: Podawaj fakty, a nie manipulacji i kłamstwaFakty Autor: ~Wiesko [93.159.28.*]
    Autor: ~Gosc[83.20.20.*]
    Powiadają: "koń ma duży łeb, niech się martwi",
  • Re: Podawaj fakty, a nie manipulacji i kłamstwaFakty Autor: ~males [83.21.218.*]
    Odpowiedź jest prosta- wiemy że nic nie wiemy. Dlaczego emisja przychodów brak a wypłaty dla zarządu by się przydały.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.20.27.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Fakty2 Autor: ~Holender40 [188.33.36.*]
    Wiesko, Twoje zarzuty są nieprecyzyjne i znowu uciekają w procedury, a faktów nie zmienią.

1/ Historia strat – żeby nie było wątpliwości: Hemp & Health w ostatnich 15 kwartałach (od 2021/Q4 do 2025/Q2) zanotował łącznie ok. –7,8 mln zł straty. To średnio pół miliona złotych kwartalnie. W ostatnich pięciu kwartałach strata wynosiła średnio ~0,39 mln zł/kwartał. W takim kontekście emisja na 4 mln zł nie jest żadnym „kołem zamachowym”, tylko próbą przedłużenia życia spółki o kilka kwartałów.

2/ „Pieniądze z emisji dopiero na koniec roku / w 2026” – dokładnie tak! I to jest sedno mojego argumentu: pozwolenia THC Pharma wygasają 26 listopada 2025 r., czyli zanim środki z emisji w ogóle wpłyną na konto. W praktyce oznacza to, że spółka już dziś chwali się wolumenem 5750 kg, którego fizycznie i finansowo nie będzie w stanie zrealizować. Sam to potwierdzasz.

3/ „Symboliczny ułamek importu” – liczby nie kłamią. THC Pharma ma zgodę na 5750 kg, a realne przychody w Q2 wyniosły… kilkanaście tysięcy złotych. Nawet przy pełnym sukcesie emisji mniejszego wariantu (~4 mln zł), spółka może pozwolić sobie co najwyżej na zakup kilkuset kilogramów (o ile w ogóle wnioski złożyli na następne pozwolenia) nie ton. To właśnie mam na myśli, pisząc „symboliczny ułamek”.

4/ „Pozwolenia ma THC Pharma, nie Hemp” – zgoda, ale to nie zmienia faktu, że Hemp musi finansować działalność THC Pharma, czy to pożyczką, czy dokapitalizowaniem. Dla akcjonariusza Hempa efekt jest ten sam: emisja serii J rozwodni udziały, a pieniądze trafią do spółki stowarzyszonej. Mówienie, że „pozwolenia są w THC Pharma” to czysta technikalność – inwestor Hempa patrzy na konsolidację i faktyczne przepływy pieniężne.

• Re: Podawaj fakty, a nie manipulacje i kłamstwa Autor: ~Wiesko [93.159.28.*]
    Ja piszę o faktach popartych źródłami, a ten facet pisze kłamstwa, manipulacje i domysły. Miał proste pytanie, dlaczego ten manipuluje faktami?. Nie odpowiedział, tylko mamy kolejne manipulacje i jeszcze wmawia mi rzeczy, których nie napisałem. Zaczynamy część pierwsza
    - manipulacja „spółka traci ok. 0,4 mln PLN na kwartał.” Fakty, specjalnie nie podał strat HMP w 2024 r. to 1.028.748,67 zł., a straty HMP w 2024 r 843.210,04 zł . To gdzie ten facet widzi  straty kwartalne ok. 0,4 mln. zł. (specjalnie podał tylko br.).
    Teraz kłamca w odpowiedzi napisał : ”1/ Historia strat – żeby nie było wątpliwości: Hemp & Health w ostatnich 15 kwartałach (od 2021/Q4 do 2025/Q2) zanotował łącznie ok. –7,8 mln zł straty. To średnio pół miliona złotych kwartalnie. W ostatnich pięciu kwartałach strata wynosiła średnio ~0,39 mln zł/kwartał.”
    FAKTY: kolejna manipulacja, dlaczego zaczął podawać dane wybiórczo od 2021/Q4,a dlatego, że w 2021/Q1 był zysk aż +2 028 021,86zł , a 2021/Q2 też zysk +2319 851,40 zł , więc wybrał  od 2021/Q4 bo wyły straty-1 389 525,50 zł Pytanie nadal aktualne, dlaczego manipuluje faktami?
    Będzie kolejna druga część – manipulacje, emisja akcji
  • Re: Podawaj fakty, a nie manipulacje i kłamstwa Autor: ~Holender40 [188.33.36.*]
    "nie podał strat HMP w 2024 r. to 1.028.748,67 zł., a straty HMP w 2024 r 843.210,04 zł" Może najpierw przeczytaj to co piszesz. Dwa razy 2024? Nie wiem dlaczego się kompromitujesz dalej, ale dla pewności podam jeszcze straty netto z ostatnich 5 lat: 2020: 0,5 mln, 2021: 0,6 mln, 2022 2,9 mln, 2023 0,8 mln, 2024 1,0 mln, i pierwsze dwa kwartały 2025 strata 0,8 mln. Czy dobrze rozumiem że siłą twojego argumentu jest że strata, wybierając dla ciebie optymalny ciąg, wynosiła np. 0,3 mln a nie 0,4 mln? Ale nadal była stratą, tak? I to wysoką?
    Autor: ~Holender40[188.33.36.*]
    Ja piszę o faktach popartych źródłami, a ten facet pisze kłamstwa, manipulacje i domysły. Omyłkowo pomyliłem rok, czyli straty 1.028.748,67 zł., a straty HMP w 2023 r 843.210,04 zł
    Czyli jednak przyznałeś się do manipulacji nie 0,4 mln zł a 0,3 mln zł. To już sukces. Mnie wmawia kompromitację, bo dwa razy wpisałem rok 2024 r. ale nie odpowiedział dlaczego do swoich tez wybrał wybiorczo kwartały.  Teraz kolejna manipulacja rok obrotowy 2021 r  strata wyniosła 319 901,81 zł , a nie jak podajesz 2021: 0,6 mln - kompromitacja
    Ja piszę o faktach popartych źródłami, a ten facet pisze kłamstwa, manipulacje i domysły. Miał proste pytanie, dlaczego ten manipuluje faktami?. Nie odpowiedział, tylko mamy kolejne manipulacje i jeszcze wmawia mi rzeczy, których nie napisałem. Zaczynamy część druga” 
    Autor: ~Holender40 [188.33.36.*] napisał:
    „Oznacza to, że nawet jeśli uda się przeprowadzić małą emisję na ~4 mln PLN, to te środki wystarczą co najwyżej na pokrycie kilku kwartałów bieżącej działalności lub na sfinansowanie symbolicznego ułamka z 5750 kg „papierowego” importu. Na dziś mamy więc emisję, która rozwodni akcjonariuszy, i pozwolenia, których spółka nie ma jak sfinansować”.
    - manipulacja „na sfinansowanie symbolicznego ułamka z 5750 kg „papierowego” importu.” Fakty, jeżeli emisja dojdzie do skutku, to środki finansowe HMP będzie miał dopiero w końcówce roku, a nawet dopiero w przyszłym roku. Ten facet nie zna procedur związanych z emisją akcji, następnie rolą   KRS, KDPW. I myśli, ze po zakończeniu emisji pieniądze są od razu na koncie. Dawno już wygasną ostatnie pozwolenia dla Thc Pharma na import, ważne do 26 listopada 2025 r.
    Teraz w odpowiedzi napisał : 2/ „Pieniądze z emisji dopiero na koniec roku / w 2026” – dokładnie tak! I to jest sedno mojego argumentu: pozwolenia THC Pharma wygasają 26 listopada 2025 r., czyli zanim środki z emisji w ogóle wpłyną na konto. W praktyce oznacza to, że spółka już dziś chwali się wolumenem 5750 kg, którego fizycznie i finansowo nie będzie w stanie zrealizować. Sam to potwierdzasz".
    FAKTY: kolejna manipulacja, „W praktyce oznacza to, że spółka już dziś chwali się wolumenem 5750 kg, którego fizycznie i finansowo nie będzie w stanie zrealizować. Sam to potwierdzasz.”. Gdzie w powyższym materiale pisałem, że fizycznie i finansowo nie są w stanie zrealizować importu? HMP napisał  „Finansowanie nie jest ograniczeniem, bo Spółka ma wiele opcji do wykorzystania.” , a ten facet neguje odpowiedz spółki i pisze „finansowo nie będzie w stanie zrealizować”  
    Będzie cześć trzecia dot. Autora: ~Holender40 [188.33.36.*], który pisze kłamstwa, manipulacje i domysły.
  • Re: Podawaj fakty, a nie manipulacje i kłamstwa Autor: ~Holender40 [188.33.36.*]
    Wiesko, cała ta dyskusja przypomina mi żart o małym Jasiu, który pokłócił się z panią wychowawczynią, że „obs... tylko jedną nogawkę, a nie dwie”. Ty w podobny sposób spierasz się o to, czy Hemp tracił 0,3 czy 0,4 mln na kwartał i od którego roku liczyć serię strat.
    A fakty są nie do podważenia:
    – H&H od kilku lat notuje regularne straty, łącznie ponad 7 mln zł w 15 ostatnich kwartałach,
    – THC Pharma, mimo pozwoleń na 5,7 tony, w Q2 pokazała przychody rzędu kilkunastu tysięcy zł,
    – spółka stoi przed emisją, która rozwodni akcjonariuszy, a nie rozwiąże problemów operacyjnych.

Reszta to tylko przepychanki o to, czy „jedna nogawka” wygląda lepiej niż dwie.
  • Ciekawe Autor: ~Holender40 [188.33.36.*]
    Ciekawe, że Wiesko nagle zaczyna zadawać pytania w stylu „dlaczego ten manipuluje faktami?”. To dokładnie ta sama technika, którą znamy z teorii spiskowych – zamiast podawać dowody, rzuca się pytanie z tezą.

„Ja tylko pytam” ma zawsze ten sam cel: podważyć rozmówcę, bez odpowiedzialności za własne słowa. Bo łatwo jest zapytać „dlaczego manipuluje?”, ale wtedy ciężar dowodu spada na drugą stronę, nawet jeśli samemu nie ma się żadnych faktów.

Prawdziwa analiza giełdowa nie polega na zadawaniu pytań z tezą, tylko na liczbach i wynikach. A te są proste: H&H w pięć lat spalił ponad 6 mln zł, w I połowie 2025 kolejne 0,8 mln, a przychody THC Pharma w Q2 to kilkanaście tysięcy złotych. To są fakty, nie „pytania”.
  • Re: Ciekawe Autor: ~cierpliwy [88.156.135.*]
    Holender czego Ty oczekujesz od człowieka który miesiącami wy pisywał ,że spółka skazana na sukces . Jak zadawałem pytanie na co wydali pieniądze z ostatniej emisji to grobowa cisza .Przy zadawanych niewygodnych pytaniach zmienia wątek i już nie pisze , zakłada nowy i ściemnia dalej .
  • Re: Ciekawe Autor: ~Holender40 [188.33.36.*]
    Masz rację, cierpliwy – Wiesko miesiącami pisał, że spółka „skazana na sukces”, a kiedy pojawiały się pytania o realne wyniki i wykorzystanie pieniędzy z poprzedniej emisji, była cisza. Teraz, zamiast odnieść się do faktów, rozpisuje „części pierwsze” i „części drugie”, żeby przykryć oczywisty problem: 5750 kg z pozwoleń to narracja medialna, a nie realny plan.

Z mojej strony temat zamykam. Liczby i raporty są jasne: wieloletnie straty, mizerny przychód THC Pharma, emisja, która rozwodni akcjonariuszy. Kto chce, niech wierzy w „opcje finansowania” – rynek i kurs akcji zweryfikują to najlepiej.
    Ja piszę o faktach popartych źródłami, a ten facet pisze kłamstwa, manipulacje i domysły. Miał proste pytanie, dlaczego ten manipuluje faktami?. Nie odpowiedział, tylko mamy kolejne manipulacje i jeszcze wmawia mi rzeczy, których nie napisałem. Zaczynamy część trzecia”
    Autor: ~Holender40 [188.33.36.*] napisał:
    „Dlatego prawdziwe pytanie brzmi nie „jak brzmi uchwała”, tylko: ile pieniędzy faktycznie trafi do spółki i na co zostaną wydane. Do tego dochodzi jeszcze jedna twarda liczba: spółka traci ok. 0,4 mln PLN na kwartał. Oznacza to, że nawet jeśli uda się przeprowadzić małą emisję na ~4 mln PLN, to te środki wystarczą co najwyżej na pokrycie kilku kwartałów bieżącej działalności lub na sfinansowanie symbolicznego ułamka z 5750 kg „papierowego” importu”.
    Otrzymał moją odpowiedz na swoje manipulacje:
    Więc napisał dalej ponownie te same manipulacje:
    3/ „Symboliczny ułamek importu” – liczby nie kłamią. THC Pharma ma zgodę na 5750 kg, a realne przychody w Q2 wyniosły… kilkanaście tysięcy złotych. Nawet przy pełnym sukcesie emisji mniejszego wariantu (~4 mln zł), spółka może pozwolić sobie co najwyżej na zakup kilkuset kilogramów (o ile w ogóle wnioski złożyli na następne pozwolenia) nie ton. To właśnie mam na myśli, pisząc „symboliczny ułamek”.
    FAKTY: Czy ten facet myśli, że nikt nie analizuje jego manipulacji, wiec powiela je ponownie. Podałem mu wyraźnie „jeżeli emisja dojdzie do skutku, to środki finansowe HMP będzie miał dopiero w końcówce roku, a nawet dopiero w przyszłym roku”, ten facet przedstawia manipulacje, uzupełniając je następnymi pozwoleniami
  • Re: Podawaj fakty, a nie manipulacje i kłamstwa Autor: ~Gosc [83.20.27.*]
    wiesiek, podasz wreszcie tę opcje finansowania i opiszesz, jak to zarabiasz na Hemp od 0.88zl? Buahahahaha
    Wiesko, naprawdę – błagam, szanuj się. Trzeci raz powtarzasz to samo, tylko w innych słowach.
  • Re: Podawaj fakty, a nie manipulacje i kłamstwa Autor: ~males [83.21.218.*]
    Dajcie spoko, wiesko tak jest omotany hempikiem że oderwał się od rzeczywistości i buja w chmurach.
[x]
HEMP -0,99% 0,18 2025-11-07 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.