I co z tego naganiaczu? Chcesz sprzedać drożej? To poczekaj kilka lat i sprzedasz powyżej 5 zł. Popatrz jakie wyniki były za 2023 rok - kosmiczne, i co jaki jest kurs? W tych wynikach za I kw. i II kw. są zawarte 2 duże zlecenia dla PGG i dlatego są dobre. Po tych zleceniach już nie raportowali żadnej dużej umowy, więc będzie kicha przez kilka kwartałów i dzisiejszy kurs będzie marzeniem.
Dnia 2025-09-02 o godz. 13:09 ~Sly napisał(a): > Tutaj zapewne też są drobni kółkowicze co kupili po 3 zł i chcą zarobić 20%. Niech mają.
jeśli kupiłeś 2 lata temu masz minus 5% jeśli kupiłeś 1 rok temu masz + 6% to jeśli w ciągu roku zrobisz 2-3 kółka po 20% to chyba nie ma co wybrzydzać.
problem w tym, że przy takiej płynności ciężko zrobić dobre kółko, chyba że za grosze
Cierpliwość popłaca i masz środki na kółko. Ciekawe do ilu tym razem zejdą. Obserwując kurs od początku notowań na GPW nie takie rzeczy tutaj robiła "rodzinka", więc nie zdziwi mnie domykanie luk i spadek do 2zł albo nawet 1.50zł. Co o tym myślisz "taa" ?
Dnia 2025-09-03 o godz. 10:15 ~analityk_technik napisał(a): > Cierpliwość popłaca i masz środki na kółko. Ciekawe do ilu tym razem zejdą. Obserwując kurs od początku notowań na GPW nie takie rzeczy tutaj robiła "rodzinka", więc nie zdziwi mnie domykanie luk i spadek do 2zł albo nawet 1.50zł. Co o tym myślisz "taa" ?
ciężko tu wróżyć bo rzeczywiście przy takiej płynności to mając 30k można zbić kurs na 3,50 albo podnieść na 3,8 jednym kliknięciem. Więc co my takie płotki możemy zrobić jak komuś z rodzinki się zachce się wrzucić 300-500k w jedną czy drugą stronę. Jak rodzinka się nie będzie bawić i nie nastąpią jakieś inne wyjątkowe sytuacje typu krach czy pożar fabryki to dużo nie spadnie. Albo inaczej, na chwile obecną przy cenie 3.00 byłbym skłonny znowu wejść. Tyle że jeszcze wyjść nie zdążyłem :) Moje zlecenia stoją od 3,74 do 3,77. Za 30k skupi cały pakiet więc liczę na kolegę który to 60 tysi miał do wydania
Dziękuję za opinię. Uważam, że 3 złamią w listopadzie i docisną tak żeby buty pospadały niedowiarkom. Do ilu zjadą to się okaże. Mogę się mylić, ale tyle razy już to robili, że nie łudzę się, że to będzie rosło.
Patologia chce rządzić na tej spółce. Myślę,że kupno 60 tys. akcji skończy te bezsensowne transakcje i przerzucanie akcji.( na tyle mnie stać) Zobaczymy ile zniknie z arkusza sprzedaży i kto póżniej obstawi arkusz.
Dnia 2025-09-02 o godz. 21:36 ~Tadeusz napisał(a): > Patologia chce rządzić na tej spółce. > Myślę,że kupno 60 tys. akcji skończy te bezsensowne transakcje i przerzucanie akcji.( na tyle mnie stać) > Zobaczymy ile zniknie z arkusza sprzedaży i kto póżniej obstawi arkusz.
troche przesadzasz, Zarząd (właściciele) są niekomunikatywni i mało ogarnięci w tym zakresie ale nie nazywaj ich patologią. Mają większość udziałów i w granicach prawa mogą robić co chcą i jak chcą.
Kiedy wystawiasz zlecenie na 60k akcji i po jakim kursie? Czy już dziś od rana pkc?