• Własne IP Autor: ~gluś [23.150.248.*]
    B-cz być może oprócz gry od PJ dowiozą coś jeszcze ze strategii.
    OPI: https://www.polskieradio.pl/10/8387/Artykul/3570925,ruszyly-zdjecia-do-inspirowanego-kaszubskimi-wierzeniami-horroru-opi
    Wiedziałeś co?
  • Re: Własne IP Autor: bialoczerwony1972 [79.191.217.*]
    Daj spokój. OPI nie zarobi ani złotówki, Halny również, marży na VFX i Cinematikach nie poprawią pomimo upadłości dwóch poważnych konkurentów i wychodzenia branży z kłopotów, na Fatimę nie znajdą finansowania i na Privisę również nie znajdą, Otherland nie dojdzie do skutku, TWoG od PJ Games okaże się porażką....
    ;)

• Re: Własne IP Autor: ~GKFan [102.38.233.*]
    nikt nie twierdzi ze tak bedzie lub nie bedzie, chodzi tylko o trzezwe realistyczne spojrzenie a nie szczeniackie zachwyty wbrew objawom. Na przyklad klamanie ze jeden z tych konkurentow zbankrutowal, nieprawda, szwedzi maja mocne zaplecze na dalekim wschodzie a takze dobre umowy z duzymi wydawcami od gier. Po cinamatikach takze widac o niebo wyzsza klase animacyjno wizualna od jakiejs bieda polskiej firemki.
  • Re: Własne IP Autor: ~gluś [23.150.248.*]
    Nikt nie twierdzi? To poczytaj forum. Nic dziwnego, że osoby które znają spółkę nie chcą tu pisać bo co by nie napisali to naganiacze, kłamczuchy, oszuści, szczeniackie zachwyty.
    Ja nie znalazłem słowa, że Szwedzi nie mają zaplecza, że nie mają umów! Post zawiera stwierdzenie, że dwie firmy ogłosiły bakructwo. Jeśli chcesz dokładniej to jedna cała upadła, a druga ogłosiła upadek 5 swoich spółek zależnych. Tak lepiej?
    https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=be024c7b816688fc855396c3498a134ef&lang=en&src=micro
    https://www.bbc.com/news/articles/cv2gvqlezn1o
    Więc zanim zaczniesz komuś zarzucać kłamstwo, to po pierwsze czytaj ze zrozumieniem co zawiera post, a po drugie sprawdź czy to prawda.
    Bo skoro jesteś fanem Szwedów to może nie bardzo cię interesuje to co się dzieje w Platige, ale mnie interesuje więc wolałbym, żeby osoby znające spółke, bywajace na walnych cokolwiek tu pisały. Co do cinematików zapewne masz rację i nagrody które zbiera Platige są przyznawane za ładne oczy. A teraz już bez odbioru.
    B-cz jak się z Tobą skontaktować, żebym nie musiał czytać takich głupot na forum?
  • Re: Własne IP Autor: ~Bialoczarny [37.248.223.*]
    Kurs spadł z 25 na 13 zł a chlop ucieka do podziemia, bo złych ludzi nie daję rady czytać. Podziwiam umiejętność pozostawania w strefie komfortu. O OPI wiedział każdy kto chociażby do raportów zagląda.
  • Re: Własne IP Autor: ~Bialoczarny [37.248.223.*]
    Z innej beczki, w świecie dużych chłopców, Activision i Paramount mają umowę na zekranizowanie Call of Duty. Gruby pieniądz leży na stole, bez animacji nie dla Platiga.
  • Re: Własne IP Autor: ~gluś [23.150.248.*]
    Dasz radę. Będziesz pisał sam ze sobą :) o tym jak to Platige nie dostało ekranizacji Call of Duty. W świecie dużych chłopców to sprawa oczywista, że filmidło będzie robione z rozmachem i nikt nie da tego firmie bez doświadczenia i o ograniczonych mocach produkcyjnych. A i kurs spadł z 80zl na 13 xd
  • Re: Własne IP Autor: bialoczerwony1972 [79.191.23.*]
    @Gluś

Kolega mi napisał na maila, że szukasz kontaktu. Napisz tu jakiś adres, a ja do ciebie napiszę i na maila i tu na forum to samo, żebyś wiedział że to ja.

Hmmm widzę mamy jasnowidza na forum, który twierdzi, że PLI nic nie będzie robiło dla Paramount przy Call of Duty... Może będzie może nie, skoro robili w 2024 to może i teraz coś podłubią... :)
  • Re: Własne IP Autor: ~Bialoczarny [37.248.216.*]
    Piszę o tym, że to nie animacja. Z oczywistą stratą dla spółki.
  • Re: Własne IP Autor: ~gluś [144.217.167.*]
    B-cz mój adres mailowy:
    placiszimasz1980@op.pl
  • Re: Własne IP Autor: bialoczerwony1972 [79.191.23.*]
    @Gluś
    12345 to samo dostałeś w mailu. Więc adres jest mój. Pytaj.
    @Bialoczarny
    Tak przy okazji ci odpiszę, tak to prawda bez animacji dla PLI. Przypominam, że spółka robi też VFX-y.
  • Re: Własne IP Autor: ~Bialoczarny [37.248.210.*]
    Gdyby na stole leżała ponad godzinna animacja, mógłby to być potężny byczy bodziec. Ogromne pieniądze. Rzędy wielkości, które w ogóle ciężko porównywać.
  • Re: Własne IP Autor: ~Papatikaikos [102.38.233.*]
    ale dajmy już spokój marzeniom, wróćmy lepiej na lokalne pole pietruszki i wzrostu o 0.001%
  • Re: Własne IP Autor: ~fanpli [217.119.69.*]
    film może być ciekawy, a spółka postawiła sobie za cel nie tylko zarobić na projekcie (streaming nie kino)
    dodam, że prawie całkowicie jest finansowany przez PISF
    dzięki takiej produkcji pełnometrażowego filmu fabularnego Platige stanie się studiem filmowym!
    i w ubieganiu się o duże produkcje nie byłoby postrzegane wyłącznie jako spółka serwisowa 
    od razu ma inną pozycję negocjacyjną czyli studia filmowego
    założę się, że nikt o czymś takim nie wiedział?
    a co innego podwykonawca vfx w konsorcjum a co innego główny beneficjent dużego filmu czy serialu
    wtedy marża jest wyższa
    skalowanie może najszybciej mieć miejsce właśnie w segmencie vfx i na pewno taka pozycja jak studio filmowe w tym bardzo pomoże
    celem stają się efekty cyfrowe wielkości 3,4.5 mln usd
    Szokujące? Tak przedstawią Kaszuby w nowym horrorze. Film będzie mocny

• Re: Własne IP Autor: ~GKF [79.127.150.*]
    pozyjemy zobaczymy, the witcher tez mial byc "GameChangerem" a wyszedł jak wyszedl jak sflaczały balon
    jezeli chodzi o jakosc i fabule, poza tym ze moze paru kolesi sie dorobilo, przy czym mial o wiele lepszy budzet
    i naprawde mozna bylo uszyc to dobre mityczne "vfx" .
  • Re: Własne IP Autor: ~fanpli [217.119.69.*]
    trailer fajny obu kolejny sezon taki był
    Następca Henry’ego Cavilla w zwiastunie 4. sezonu Wiedźmina chwyta za miecz. Tak Liam Hemsworth prezentuje się w akcji jako
    Geralt 
    oczywiście co innego wizja twórców a co innego biznes
    tak krytykowane platige w kolejnych ratach na projekcie dostanie ok 40 mln zł
    nie jest łatwo przebić się na szczyt, szczególnie jak jest się niewielka spółką z polski
    całkowite rozliczenie prac nad 4 sezonem w 3 i 4 kw obecnego roku i wpłynie to pozytywnie na wyniki za te kwartały
    będzie +....
  • Re: Własne IP Autor: ~Kriss [189.1.171.*]
    nie spodziewałem się czegoś niesamowitego i jak zwykle się nie zawiodłem.
    widzę że kursik od czasu kiedy tu zaglądałem stoi jak stał w kartoflach od kilku lat XD
    stali dwaj harcerze też niezawodnie przy ognisku XD
  • Re: Własne IP Autor: ~akcjonariuszodniedaw [23.150.248.*]
    OPI gotowe! Czekamy na montaż, udźwiękowienie i premierę!
    https://rozrywka.spidersweb.pl/opi-horror-polski-film-obsada-zdjecia-kiedy-premiera-magdalena-boczarska-kaszubskie-wierzenia
[x]
PLATIGE -0,45% 10,95 2025-10-17 16:03:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.