• ASBIS - KRÓTKA SPRZEDAŻ - nowe dane Autor: arkadiusztoja [83.7.84.*]
    Spadek z 13,330 do 9.310 - czyli o 4,020
  • Re: ASBIS - KRÓTKA SPRZEDAŻ - nowe dane Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Dzięki za informacje, wychodzi że jest to bardzo niewiele i mało kto ryzykuje granie na spadki pod zejście na 24-22 zł, to też o czymś świadczy.

Teraz chyba więcej shortu siedzi na spółce TEXT, bo są tam obawy przed zmniejszaniem klientów w związku z konkurencją i AI. Gdyby jednak spółka ustabilizowała przychody i ruszyła z własnymi AI (powoli ruszają), może być tam jakiś mały squeeze w przyszłości (nie wiadomo tylko z jakiej ceny...). Dzisiaj po sesji wyniki. Jeśli będą kiepskie shortujący będą zbijali jutro kurs, może być wtedy chwilowo dobra cena. A jeśli wyniki zostaną odebrane neutralnie to cóż, ciężko powiedzieć.

Dodatkowo Text we wrześniu wypłaci jeszcze 2.89 zł - kolejną część dywidendy (ponad 5% względem obecnego kursu).

Pamiętam jak kiedyś na Asbis było dużo shortów, to były dobre czasy.
  • Re: ASBIS - KRÓTKA SPRZEDAŻ - nowe dane Autor: arkadiusztoja [83.7.84.*]
    Text dla mnie ma niezbyt atrakcyjny model działalności firmy ( inna firma wypuści lepszy produkt i jesteś ugotowany ) - Asbis przy nim to PEREŁKA :) zagadaj z udziałowcami Text jakie mają samopoczucje :)
  • Re: ASBIS - KRÓTKA SPRZEDAŻ - nowe dane Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Tak, oprócz tego mają też niskie C/WK, bo rozdają większość zysku, ale ja patrzę na tą spółkę w krótszej perspektywie i chwilowych ruchach. Ryzyko jak wszędzie.
  • Re: ASBIS - KRÓTKA SPRZEDAŻ - nowe dane Autor: ~Eskimos [79.188.193.*]
    Boczny tor ze wsparciem 27 ( filtr 3%) a więc obronione z zagrywka na strząchnięcie poniżej poziomu..
    27 wynika z wykresu ruchu pięciofalowego ostatniej fali wzrostowej na dziennym.Dokupiłem 26,80 jak oddali ,techniczny rozkład pasi ,hejka.
    Ja dziś wywaliłem kilka pakietów w cenach 27,16 - 27,18 i wystawiłem zlecenia żeby je odkupić acz mam powystawianych dużo zleceń na K i S i czekam aż jakieś wejdą i ponawiam zlecenia kupna lub sprzedaży - także i kupuje i sprzedaje, ważne żeby był zysk i rosła kasa na kontach i w papierach skarbowych. Bessa pewnie gdzieś tam już się czaji za drzwiami ;)
  • Re: ASBIS - KRÓTKA SPRZEDAŻ - nowe dane Autor: ~Mikesz [188.146.23.*]
    Słabo
    Ja sprzedałem kilka pakietów po 27,20 i 27,24
  • Re: ASBIS - KRÓTKA SPRZEDAŻ - nowe dane Autor: ~Eskimos [79.188.193.*]
    Na wyprzedanych oscylatorach się kupuje,będzie up >28 w przyszły week.
  • Re: Eskimos Autor: arkadiusztoja [83.7.84.*]
    Bardzo mnie to cieszy :) im wyżej urośnie tym lepiej ! wazne żeby była duża zmiennosć :)
    Ale ja to robiłem na pierwszej fali wzrostowej która dotarła tylko do 27.20 :) czyli bardzo ładnie trafiłem :) z upływem czasu kurs jest zmienny :) jak urośnie pod 27,30 to sprzedam wyżej i tak aż do 31 zł :) Ja liczę że kurs ma większą szanse % na spadek niż na wzrost ale z możliwością bujania i sporych skoków w obie strony ( acz przy tych skokach w obie strony to 85% dół a 15 % góra ) No i po ile będziesz kupował to co sprzedałeś ? bo chyba jesteś nastawiony na wzrosty a nie spadki ? chyba że sobie żarty robisz i chciałeś zdeprecjonować mój wpis :) ale mi to zupełnie nie przeszkadza :)
  • Re: ~zen_on Autor: arkadiusztoja [83.7.84.*]
    Ja się ostatnio trochę pobawiłem tak na JSW - kilka złoty sięzarobiło ale odpuszczam sobie bo ryzyko jest spore - jedno info może uwalić notownia lub je podnieść do góry.
  • Re: arkadiusztoja Autor: ~zen_on [87.99.114.*]
    Ja z Krukiem ale na kolejny raz już mi chyba odleciał :)
  • Re: Mikesz Autor: arkadiusztoja [83.7.84.*]
    Ty nigdy nie oddasz papieru w takiej cenie :) nawet jak spółka zacznie popadać w tarapaty a kurs spadnie na 5 zł też nie sprzedasz :) zostaniesz z nią do samego końca i ogłoszenia upadłości :)
  • Arkadiuszu Autor: ~PanAndrzej [37.225.0.*]
    Czekałem Twojego postu gdzie napiszesz że ASBIS zbankrutuje
    Bo przecież musi zbankrutować gdy ma się wzrost przychodu 100% w miesiącu r/r
    Kupuj dalej JSW przecież oni mają tylko 500 mln straty miesięcznie

• Re: PanAndrzej Autor: arkadiusztoja [83.7.84.*]
    Nie mam jsw to po pierwsze :) a po drugie zacznij czytać posty ze zrozumieniem :) bo widze że ciągle masz z tym problem :) Mowa była o tym że Mikesz jest tak zauroczony Asbisem że nigdy go nie sprzeda nawet jak spólka upadnie - to była przenośnia :) Asbis raczej ma bardzo małe szanse na upadłość ! zdecydowanie większe ma na rozwój i zwiększanie swojej marki :) także czytamy ze zrozumieniem i nie łapiemy za słówka :) Ja mam pozytywne zdanie na temat spólki i takie miałem - nic się w tej kwestii nie zmieniło ! natomiast nie jestem aż takim optymistą jak inni odnosnie wzrostu jej kursu w najbliższym czasie :)

• Re: PanAndrzej 2 Autor: arkadiusztoja [83.7.84.*]
    A JSW kupiłem wtedy po spadku o 4,5 % bodajże licząc na odbitkę dnia następnego ale dopiero w drogi dzień coś tam odbiło i wywaliłem chyba na otwarciu z małym zyskiem. Nie bawię się w takie spółki bo ryzyko jest duże i nie warto nabierać złych nawyków :)
  • Re: PanAndrzej 2 Autor: ~Antynagon [217.119.65.*]
    Ej, a na innych spółkach nie można jednocześnie zarabiać na spadkach I na wzrostach?:) Tylko na ASBIS? Co za gość buahahaha. 53 akcje rulez
[x]
ASBIS 0,00% 28,88 2025-11-10 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.