Podpowiem Wam :) Należy dobrze czytać między wierszami ;) Po pierwsze - nie wysyła się takiego poważnego dokumentu do Rządu Państwa Polski, jeśli nie ma się pewności że zapowiadane konsorcjum dojdzie do skutku - to po pierwsze. Wniosek pierwszy w takim razie jest prosty - umowa konsorcjalna ze wszystkimi podmiotami zapewne wczoraj została ostatecznie dogadana !!!!! Poszło pismo do Rządu RP a tu kpin sobie robić nie można Po drugie - Widać ewidentnie od pewnego czasu ze z kimś w rządzie już są dogadani, o tym pisałem wcześniej i się to sprawdza. Pismo zapewne trafi na biurko, tzw dobrego człowieka, który to pchnie dalej. Po trzecie - Rząd czeka na takie medialne zagrywki i wcale bym się nie zdziwił gdy za parę dni na jakiejś konferencji czy nawet "przypadkowym" ;) wywiadzie w tv, usłyszymy z ust Ministra Obrony bądź Premiera hasło że Polskie Lobby a w tym grupa MBF będzie budować Polski Narodowy system dronowy i obronny, budować fabryki amunicji itp i to ze wsparciem Państwa NIEMOŻLIWE ? ;) Nie takie rzeczy już szły,,, Czasy Covidu to była tylko wprawka, zobaczycie teraz.
No, powiem ci, ciekawe wnioski, to nie takie głupie co piszesz. Hmmm, no nie wysłali by papieru do rządu, gdyby im coś nie grało w konsorcjum, gdyby była jakaś niepewność, to by jeszcze zwlekali z pismem. Dobre odkrycie Re. Mnie od razu taka myśl naszła z którą się podzielę, jeśli mają wtykę w rządzie to dlatego może łatwo było im przekonać do współpracy Shenzena, to by napewno takiego potentata zachęciło, jakoś się te kropki teraz łączą, no kto wie, kto wie... już za chwilę zobaczymy.
Dnia 2025-08-27 o godz. 21:45 ~Pokój napisał(a): > Dziwne jest to że rynek nie widzi tu okazji bo póki co to firmę wycenia na mniej niż 20mln zł tj tyle jest warta bez dronów.
Nie jest dziwne. Rynek nie tylko nie widzi tu okazji, ba... rynek wogóle nie widzi tej spółki. Właśnie z ciekawości spojrzałem na ranking popularności spółek https://www.bankier.pl/gielda/notowania/ranking-popularnosci Nie ma nas, i pewnie jeszcze jakiś czas nie będzie. Zobacz ilu nas tu pisze, a akcje z tych co piszą może ma z 5 osób. Nigdzie nie ma nas w mediach. Inna sprawa to zaangażowanie spekuły, ona tu już jest i wcale nie ma ochoty już jechać w górę, wierz mi. Oni już może mają większość akcji ale jeszcze długo mogą szukać reszty, stąd te wahania kuru, to jest gra na zwątpienie. Żadna spółka nigdy nie szła pionowo 1000% w góre. Korekty są zawsze, poprostu zawsze. Na nich ludzie wymiękają i oddają papier. Tu jeszcze nie jest najgorzej, bo akcji mało i spekuła nie zaryzykuje długotrwałego zjazdu, bo sami więcej by oddali niż odkupili. A na koniec 100 będzie i tak :)
Prawda, widać po nikach ilu hojraków odpadło albo tak bardzo się poskracało, że czekają na spadki i milczą. Myślałem Re, że też odpadłeś, bo zamilkłeś na dłuższą chwile, ale widzę że nie.
Dnia 2025-08-27 o godz. 22:25 ~Borg napisał(a): > Prawda, widać po nikach ilu hojraków odpadło albo tak bardzo się poskracało, że czekają na spadki i milczą. Myślałem Re, że też odpadłeś, bo zamilkłeś na dłuższą chwile, ale widzę że nie.
W żadnym wypadku nie odpadam, mam inne projekty poza giełdą. Często nawet nie obserwuję sesji.
Też ciekawe masz spostrzeżenie Borgu. Widzisz, jak się tak człowiek pozastanawia zamiast pluć na siebie, to pewne rzeczy jaśniej widać. Coprawda możemy się obaj mylić trochę, bo może istniej i trzecia wersja, że nie udało im się wszystkich przekonać do konsorcjum ale.... Jest teraz duża kasa do wydania w rządzie i pilnie "musieli" złożyć to pismo. W sumie całkiem dobra wersja, choć wolałbym żeby Shenzen był z nami :)
Coś jest na rzeczy bo ten list to jak reklama, ulotka a podpisuje się pod nim MBF spółka od handlu mocznikiem czy konsorcium z ofertą dronów czy antydronów wszelakich?
Wzięli się konkretnie za drony To ma gigantyczną przyszłość i da mega zyski bo potrzeba ich produkować miliony .... + oprogramownie i systemy zwalcznia + trenażery do nauki i obsługi itd.....
Wydaje mi się że ciągle nowi ludzie dowiadują się o naszej spółce więc chcą kupić, lub dokupić. Popyt będzie narastał falami w ciągu kilku miesięcy bo sytuacja rozwija się bardzo optymistycznie.