• ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Inwestor [212.160.253.*]
    W czerwcu GPW ogłosiła zmiany zasad kwalifikacji do segmentów NewConnect, w szczególności dotyczące warunków przynależności do segmentu NC Focus. Nowe kryteria kwalifikacji to podwyższenie wymaganej kapitalizacji oraz wprowadzenie wymogów płynności akcji. Pierwsza kwalifikacja nastąpi 26 września. Spółki zakwalifikowane do segmentu NC Focus będą objęte Programem Wsparcia Pokrycia Analitycznego w ramach biuletynów kwartalnych.

Miejmy nadzieję, że Yoshi się załapie ;)
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Putin [77.91.30.*]
    Muszę Cie zmartwić kolego ale tutaj płynność to jest mizerna...
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Inwestor [212.160.253.*]
    Styczeń- Maj całkiem dobra, w wakacje lipa, ale od września się ruszy, zobaczymy, dla nas lepiej jak GPW przyciągnie kapitał na NC.
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Putin [77.91.30.*]
    Do kwalifikacji za trzeci kwartał są brane pod uwagę obroty z lipca, sierpnia i września. Nawet nie chce mi sie lipca i sierpnia liczyć ale podejrzewam, że srednia dzienna obrotu to jakieś 10k moze 15k akcji.
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Putin [37.47.152.*]
    Dzisiaj po 4h handlu wolumen to 201 akcji... Trzeba przyznać papier ma płynność fenomenalną!
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~kriss [46.112.104.*]
    coraz mniej na9wnych
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Putin [37.47.152.*]
    Przy dzisiejszym wolumenie zeby sprzedać wszystko co mam bym musiał tylko ja 3 tygodnie sypać dzień dnia... płynność na poziomie Orlenu normalnie perła!
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~DzialZakupow [146.70.46.*]
    Widzisz a ja musiałbym zbierać przez pół roku zeby mieć pakiet ktory zaplanowalem . Dziwię sie ze nie myślicie perspektywicznie. Pewnie teraz w firmie mysla o finansowaniu produkcji i szczegółach. Po komunikacie o MDR bedzie szereg dalszych informacji. Nie mozna zapominać o emisji 1 5 mln akcji moze to objął ten Fundusz Saudyjskj zobaczymy. Są komunikaty które mogą zmienić obraz sytuacji. Tutaj ktos wystawiał 17 tys 15 tys alcji na sprzedaz trzeba było brać tego straszaka. Bo jakoś nikt nie chce sprzedawać po 2.30 i niżej. Ale to do czasu. Mądry zaryzykuje i weźmie przed komunikatem a mądrzejszy drożej po komunikacie. Przynajmniej bedzie wiedział na czym stoi a tak to ryzyko.
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Misio [89.64.74.*]
    To ustaw K na poziomie 3 to Cię ubiorą na jesień aż miło Ci bedzie
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~MarcinM [89.64.78.*]
    Ustawa k na poziomie 4zl to ci sprzedam
    Spokojnie sorzedaja dużo taniej. Wiem ze kupiliście drożej ale ta nerwowość spowoduje ze ucieknięcie ptzed czasem ze strata lub zerowym zarobkiem. Zamiast kupowac teraz jak poziom zaufania jest jaki jest i sorzedac na wiosne to wy sie niepotrzebnie nakręcacie
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Putin [37.47.250.*]
    Jak tam płynność? Minęło półtorej godziny od otwarcia sesji a leży na półce i nikt nawet na nią nie spojrzał. Teraz już wiecie, że ci demonizowani przez was kolarze są potrzebni? Nikt tego nie bedzie chciał kupić nawet jak handel bedzie wynosił zero. Utknąć z kapitałem na spółce której nie da sie sprzedać to gorzej jak sprzedać ze stratą.
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Inwestor [212.160.253.*]
    najgorzej sprzedać ze stratą tuż przed przełomowymi wydarzeniami ... ja pamiętam Zremb, Lubawę też nikt nie chciał , na Zrembie przy kursie 2 zł i nieco wyżej obroty były kilkaset złotych, tak to już jest, Yoshi cierpliwie czeka na swoje 5 minut, które niebawem nastąpi.
    Widzisz oni sie zastanawiają czy kupią za 2.00 jak ja czekam dając 2.30 chyba trzeba bedzie wyłożyć troche wiecej. To zawsze tak jest ze ludzie liczą ze jeszcze spadnie i zostają z niczym sprzedając z duza strata . Kupowac trzeba jak nikt nie ma nadziei a nie po płatnych wywiadach za 4.00. Ja kupuje teraz sprzedam na wiosnę
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Putin [37.47.245.*]
    To żeś dzisiaj zakupów narobił.
    Przeznaczyłeś chyba na dzisiejsze zakupy cały rodzinny majątek.
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Inwestor [45.11.60.*]
    Wystarczy popatrzeć w arkusz na s, ja wiem, że podaż się uaktywnia przy większych obrotach ale . Jakby ktoś chciał kupić tyle akcji co ma kilku z nas, to na 3.5 będzie pierwszy przystanek... Tak czy inaczej sprzedawać teraz nie ma sensu i coraz więcej osób to rozumie.
  • Tanie Okienko zakupowe Autor: ~DzialZakupow [146.70.46.*]
    Myślę ze powoli dzien po dniu konczy sie. Pojawiają sie straszaki po kilkanaście tysięcy na S mające spowodować zejście kursu w okolice 2.00 ale chyba brakuje naiwnych. Okienko sie powoli zamyka
  • Re: Tanie Okienko zakupowe Autor: ~Putin [37.47.245.*]
    Widzę kolego, że dzisiaj dalej jedziesz z zakupami... Weź może daj coś kupić innym a nie sam te 300 akcji rozgrabiłeś.
  • Re: ciekawe zmiany na NewConnect Autor: ~Dron [91.192.199.*]
    Może w końcu zaczną robić obroty na spółce, bo na razie to sklepik
[x]
YOSHI -0,84% 2,36 2025-10-01 16:23:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.