No właśnie mam wątpliwości, bo widać że pracują już pełną parą nad multi, a split sceern jest ostatni na road mapie. Tak samo myślę, że wejście na konsole może być dopiero w przyszłym roku, bo pierwsze będą chcieli wprowadzić multi mode. Bez multi ta gra niestety nie będzie mieć przyszłości.
ta gra już nie ma przyszłości. Przeszła bez większego echa zbierając masę krytyki od użytkowników, którzy się na nią skusili a teraz odejdzie spokojnie w zapomnienie.
Co się dzieje, że żadne informację nie są przekazywane od 3 miesięcy. Po miesiącu było sprzedanych 100 tys. sztuk a teraz mijają kolejne 2 i nic cisza. Czy faktycznie zarząd ma jakiś cel, aby uwalić kurs spółki? Porażka a mają grę z potencjałem i szanse na dalszy rozwój.
Otóż to. Ktoś tu gdzieś nawet o tym wcześniej wspominał, że tak było napisane w którymś ESPI. Zwrot kosztów wliczając pieniądze z 4divinity już został osiągnięty. Jak prezes mówił( już jakiś czas po premierze)o zwrocie kosztów na przełomie czerwca lipca to nie widze możliwości, żeby sie tak pomylił, że do tej pory tego zwrotu nie ma. Kto jak kto ale oni sie znają na algorytmach sprzedaży gier, trendingu itd. Tak duża pomyłka byłaby możliwa gdyby mówił to przed premierą, bo wtedy nic naprawde nie wiadomo. Dodatkowo zastanawia dlaczego prezes mając 1.5 mln akcji nie ratuje kursu. Mógłby to zrobić publikując np szacunkowe wyniki za 2q, ogłaszajac datę premiery konsoli, datę premiery multi itd. Coś mi tutaj nie pasuje. Wiem, ze popyt jest mały, wynika to z braku jakiegokolwiek info i zasypywania zleceń kupna, od razu jak sie pojawią co powoduje uczucie dystrybucji, natomiast myślę ze tam sporą część akcji jest odbierana.
Najważniejsze jest, że słabe ręce mają już tylko jakąś drobnicę a osoby, które potrafią myśleć wiedzą, że cierpliwość popłaca. Ja mam ponad 3 razy co Ty i też spokojnie będę sobie czekać.
człowieku nie słabe ręce tylko trwa ucieczka ,ktoś blisko związany z prezesem wie co się świeci i wywala papiery w panice !!!wie że tak drogi już nie będzie bła ha ha ha ha
Gdyby prezes chociaż częściowo, albo jakiś jego znajomy chciał wyjśc to by to zrobili na sztucznie wywołanym popycie a nie na obrotach po 5 czy 10 k akcji. Wtedy by było info o konsolach multi itd żeby wywołać fale zakupów podbic cene i ludzi poubierać. Paniczne wywalanie papieru przy obrotach 40k zł ..... dobre żarty. Myśl co piszesz fantasto.
Jak na Rafako ubierali pare dni przed wycofaniem z giełdy to tu sie nie da? A co było z 3RGames ludzie to kupowali po 1.13 zł gdzie wycena tego dochodziła do 90mln!!! ....Proszę Cie...Tu wystarczy kupic 10k akcji pkc i kurs by poszedł do góry z 8% czy tam 10%. Dodaj do tego dobre info i fakt, że jest na takim dołku, wtedy mogliby wyjśc. Tu jest po prostu męczenie drobnicy i powolne zbieranie. Ja to tak czuje, oczywiscie nie wiem nic na 100%
Napisałeś: wystarczy kupić 10k akcji . Pytanie kto to kupi . Nowi widząc co się dzieje -wątpię. A reszta która miała kupić już kupiła po różnychOd dwucyfrowych po 9,8,7,6
Ja dziś OML sprzedałem z ładnym zyskiem 55%. 3rgame sprzedałem z 200% zyskim. W obu spółkach mam jeszcze jakieś udzialy. Nawiązuje do tego, bo tam też byli tacy, co ogłaszali już katastrofę. Ja zbieram do koszyczka ostatnio. Chociaż nie chciałem jakiś miesiąc temu. Obserwuje co tydzień sprzedaż, i uważam że we wrześniu będzie ciekawie. Liczę na kilka czynników, które być może podniosą wartość. Ja niestety tutaj mam wysoką średnią. Na ww. Spółkach udało mi się trafić w dołek. Nie liczę już na takie zyski przy mojej średniej tutaj. Szkoda, że nie wyczekałem, tylko napalilem się jak dziki na szyszki w maju. Natomiast każdy kto potrafi wyłączyć emocje, policzyć to sobie i wyczekać jeszcze, pewnie widzi tu potencjał. Ja mam 40% w plecy w chwili obecnej, ale to tylko wirtualna strata. Jeśli ta spółka to nie przekręt, a póki co ja nie dostrzegam oszustwa tutaj, jestem spokojny. Tylko tutaj uprawiamy czystą spekulacje. Mój portfel składa się z 80% inwestycji i 20% spekulacji jak tu. Dla mnie to zabawa, jeśli się mylę, trudno. Trochę prawdy w tym, że takie spółki to gnioty. Dają za to możliwość zarobienia większych pieniędzy. Tak ja to widzę. Chociaż na PZU też 50% się udało, i dywidendy wypłaca. Będę w przyszłości wychodził z takiej spekulacji i kupował lepsze spółki. Tylko przydała by się jakaś korekta na GPW. Podsumowując, GIF jeszcze moim zdaniem was zaskoczy w wycenie. Na plus oczywiście.
To prawda patrząc z perspektywy kursu. Ciężko mi to zrozumiec ale fakty są jakie są. Na pewno studio grę dowiozło. A Dlaczego kurs jest w tym miejscu nie mam zielonego pojęcia
Widocznie zarządowi tej spółki obecne dołowanie jest na rękę . Jesli tyle przekładali grę to żeby tu zobaczyć jakąkolwiek pozytywną informację poczekamy do gwiazdkii
Lepiej na urlop jechać z rodziną niż kupić to coś
Znalazłoby się parę gier które wystrzeliły dłuższą chwilę po premierze ze stosunkowo niewielkiej społeczności do dziesiątek tysięcy graczy. Z brzegu Among Us, Last Epoch czy nawet pierwsze Path of Exile. Asseto Corse chyba też gdzieś tu można wliczyć.
Jakbym dobrze poszukał to znajdą się gry które miały oceny 60 i wyciągały to na 80+ poprzez dowożenie poprawek.
Cykl życia gry w dzisiejszych czasach wygląda tak że 1 osoba sobie pogra, zostawia na na jakiś czas i wraca jak jest większy patch/sezon itd ale już np woła też kumpla lub dwóch.
Poza tym piszesz jakby premierze takiego multi nie miała towarzyszyć kampania marketingowa która przecież przyciągnie kolejnych graczy a obecni będą mogli wołać znajomych aby sobie podriftować. Każdy youtuber który grę już ograł najpewniej też pogra w jeżeli wyjdzie w multi (game revisit) więc samo to a do tego czasu pewnie też pojawią się na pokazach/targach.
Niemniej dość trudno znaleźć grę która nie miała multi a potem tak aby mieć referencje ale ogólnie powinno się to to zachować mniej więcej jak po dodaniu co-opa do Medieval Dynasty z tym że tamtejszy gatunek nie sprzyja dynamicznemu matchmakingowi jak w wyścigówkach więc efekt powinien być większy. No ale tam też średnia graczy była wyższa więc można sobie zgadywać.
pułapka CI games, tam też zawsze multi miał ratować kurs. Multi nic nie da, pogra sobie ile, 10 osób? 20? a tylko koszty. Chyba że będzie multi i potem od razu wyjście na konsole to tak. Tylko konsole są tutaj szansa na więcej graczy, nic więcej. Ale jako że jest na Unrealu to powinno się udać (tylko trzeba zoptymalizować). Port powinien być w miarę prosty.
Wydanie JDM bez multi to był najwiekszy błąd. Gry wyścigowe muszą mieć multi. Dlaczego w carxstreet które jest gra z niższymi ocenami i ogólnie słabszą, codziennie jest peak 1.5k graczy? Bo jest multi i tyle.
JDM było w malinach gdy wydawało grę. Wiedzieli, że jest niedopracowana, ale musieli ją wypuścić przez zawarte umowy. Nie było szans na multi na tym etapie. Już dużo poprawili, ale dalej są w malinach. Najbliższe 3 miesiące to poprawki, nowe story i może multi. Potem poprawki do wprowadzonych rzeczy i multi i dopiero konsole. Mimo wszystko nikt nie spodziewał się. że kurs będzie aż tak nisko. Ja osobiście myślałem, że 7zł jest ok
Brakło budżetu na multi, teraz budżet jest. Nie ma tu wielkiej filozofii. Robienie multi, zwłaszcza w grze kompetytywnej gdzie milisekundy mają znaczenie a półsekundowy lag przesądza o wygranej lub przegranej, jest jedną z najtrudniejszych rzeczy w gamedevie więc nie jest to takie "po prostu dodać multi". Jeżeli wyszłoby z multi i zderzyło się z falą złych ocen bo optymalizacja + lag w multi to mogłoby to zabić projekt i od razu firmę. Tak w single to nawet gdyby JDM sie nie udał to nadal była opcja na jakieś dalsze funkcjonowanie ale już nie na projekt tych rozmiarów.
Zresztą najpewniej i tak powstawało równolegle od przenosin na UE5, średnio da się zrobić grę single a potem nagle stwierdzić że robię multi bo cały kod jest do przeorania pod architekturę serwerową. Ale można wydać grę single która ma multi zrobiony w 60% (losowa liczba) i sobie to dodłubać nie martwiąc się o stan kabzy
Także jest to po prostu rozsądne zarządzanie projektem. Też wiesz doświadczony dev ogarniający multi = 12-15 koła miesięcznie lekko także ten, przypominam że GiF to nie jest jakaś giga spółka do której garną sie najlepsi zawodowcy w fachu, musieli te kompetencje najprawdopodobniej wypracować i skapitalizują je dopiero w czasie.
Panowie takitamteges i anonim faktycznie jak mi to wytłumaczyliscie to przyznaje wam rację. Nie pomyślałem o tym, gdyby w stanie pierwotnym bylo multi to mogłoby sie wszystko posypać. Z mądrymi dobrze pogadać. Pozdrawiam
takitam ma wiedze o gamingu ale nie o gieldzie jdm to jest juz do piachu ewentualnie mikro szanse ze zazre na konsole ale nie jestem pewien czy oni sa to w stanie wydac i dlatego kurs leci a popytu calkowicie brak i to sie raczej nie zmieni az do konsoli jezeli wogole dadza rade
Czyli mówisz, że takitam ma wiedzę o gamingu i później zaprzeczasz wszystkiemu co napisał bo Ty sie znasz na giełdzie i wiesz, że JDM do piachu i nie wiesz czy w ogóle wydadzą na konsole bo może nie potrafią. No powiem Ci, że trochę to niespójne.
spojne spojne bo inwestorzy to nie gracze i dalsze dzialania w wersji pc nic nie dadza i tyle jedyna nadzieja w konsolach a tu doswiadczenie gf marne wiec nie wiem czy dadza rade