Wzrosty będą wykorzystane do wywalenia akcji - ostatnio na spadkach były małe obroty i grubas nie mógł wywalić akcji w rynek - zrobi to dziś pod info - ot i takie moje zdanie w temacie. Ja będę wywalał akcje z dwóch przyczyn - pierwsza wskazana a druga możliwa korekta na rynku akcji - czy trafię to nie wiem ale na coś grać trzeba :)
Jak urośnie powyżej 30 zł a na rynkach nie będzie kontynuacji wzrostów to będzie to dobry poziom do ubierania ulicy ! już teraz z danych publikowanych na róznych stronach wynika że kupuje tylko ulica a grubi gracze sprzedaja akcji, fundy są w okolicach 0, czyli jeszcze nie umażają jednostek, ale też nic nie kupują. Trzeba obserwować i dużo czytać i słuchać bo pierwsze oznaki przesilenia rynków będą zawarte w informacjach.
Urośnie i wyszło ci, że Asbis urusł:) Ty ananlfabeto bez szkoły. Chłopie, obracasz po 53 akcje. Jesteś dzieciak, albo gość mający nangiełdzie 2k zł. Bessą ci nienjest straszna:)
Asbis sam w sobie nie ma aż tak wielkiego znaczenia - niewiadomąjest to czy bedzie oczekiwana BESSA na rynkach czy nie ? obecnie są jakieś spadki ale to tylko jest trend krótkoterminowy i jeszcze nie ma oznak trendu spadkowego w średnim okresie. Ja czekam aż zmianę pokażą kreski Teoria Dowa, ale wtedy każdy to zobczy i moze być nerwowo. Trzeba obserwować i trzymać rękę na spuście ;)
wmawiaj sobie dalej ( zawsze piszę jakie wykonuje ruchy na spółce i jeszcze niedawno byłem w niej zapakowany na maxa ! dziś zostało mi w okolichach 20-25 % akcji - a dziś sprzedałem trochę na samej górce bo w przeciwieństwie do ciebie mam jakiś plan na rozegranie spółki :) a to czy będzie trafny czy nie to zupełnie inna sprawa :) zrealizowałem już ogromną ilosć zysku i teraz sobie mogę spokojnie podbierać na spadkach - właśnie weszło coś tam z poniżej 28 zł a niżej czekają setki zleceń :) Ty kisisz akcje a ja nimi obracam i na nich praktycznie każdego dnia zarabiam ! ale wchodza zlecenia na K :)
Po 27,70 nic nie wywaliłem niestety, ale ciut taniej :) wczoraj sporo wywaliłem a dziś już dużo kupiłem bo jak zawsze automaty wywalają jak tylko algorytmy zadziałają :) graj zawsze z maszynami bo one zawsze racje mają ! i następny ładny dzień się zanosi :) Ale nie smuć się Mikeszu - kurs za czas jakiś znowu podskoczy żebym mógł sprzedać akcje z zyskiem ;) A jak przyjdzie znowu dobry czas to obkupię Się znowu na maxa - teraz za dużo niepewności na rynkach ! instnieje sporo szansy na utopienie się na górce a to jest najgorsze co moŻe się przytrafić ! jak przyjdzie bessa na rynki to Asbis zbowu spadnie w okolice 20 zł i nie będzie w tym nic nadzwyczajnego ! ale obecnie nie ma ku temu Żadnych przesłanek ! jak tylko będą to dam co CYNK ;)
Masz o wiele gorsze wyniki jak byś na dupie siedział , taka prawda. Twoje codzienne ruchy OGRANICZAJĄ zyski. Gdybyś na dupie siedział to byś nie sprzedał większość w okolicach 22 jak tu pisałeś. No chyba że to co piszesz to same kłamstwa.
bob cieszy mnie to że wiesz lepiej ode mnie po ile sprzedawałem :) trzymaj się tego :) ale po 22 zł nie sprzedałem żadnej akcji z tego co pamiętam - natomiast sprzedawałem je na górkach w sporej ilości w przeciwieństwie do ciebie :) a co do 22 zł to za jakiś czas to może to być dobra cena na kupno a nie na sprzedaż :) ale znając życie możliwe że mi sprzedasz w takiej cenie za czas jakiś:)
Dla mnie okolice 30 zł to fajna sprawa :) będę mógł wyjść z papieru do 0 i poczekać na 20 zł ;) co prędzej czy później nastąpi bo to taka spółka jest :) w dłuższym terminie dzisiejszy kurs jest bardzo wysoki i istnieje prawie 100 % szansa że sprzedajac dziś odkupisz minimum 10 % taniej za czas jakiś :)
~Arkadiusztoja2025-06-23 10:08IP 217.96.163.*
Nikt nie wie ile ma na dziś dokładnie pożyczonych akcji ( dane od trader2022 mogą być mało dokładne bo broker czasami spóźnia się kilka dni z zawiadomieniem o stanie posiadania pożyczonych akcji ) Po drugie nikt nie wie ile ma akcji a ile sprzedał ! i ile skupił z rynku o ile to zrobił ! piątkowy wywał był bardzo przemyślany acz wyniki były aż za dobre i rynek poszedł sporo do góry ! Możliwe że jakąś ilość wywalił na otwarciu plus jakąś ilość powyżej otwarcia. Ja zakładam że ma w okolicach 150-200 tysięcy akcji z którymi poczeka aż popyt wyschnie i wtedy zacznie je wywalać w rynek tak żeby kurs za jakiś czas wylądował w okolicy 22.00 zł i wtedy zacznie zbierać powoli akcji żeby je odkupić i oddać. Moim zdaniem kurs może jeszcze zachaczyć 22.00 lub okolice i wtedy zacznie się odbitka w stronę 24 zł. Po takich wynikach spółka będzie więcej grana i szort raczej już nie zdusi kursu na 21,XX - większe obroty na papierze powinny go odstraszyć ? chyba że nie odpuści i pożyczy więcej akcji żeby dalej grać na spadki. Ja bym tu nie był zbytnim optymistą i zagrał z umiarem :) czyli wywalił cześć akcji w kursie z otwarcia i poczekał z kasą na korektę w okolicach 22 zł. Zawsze trzeba mieć umiar w myślach bo rynek idzie za pieniądzem a my drobnica pieniędzy nie mamy :) Każdy się wyprztykał na takich długich spadkach i teraz jest bez kasy o ile dziś nie sprzedał a jak ma kasę to czekał na zejście poniżej 20 zł a takie by było jakby wyniki okazały się bardzo słabe. Także na teraz optymistą nie jestem acz się bardzo cieszę bo sporo akcji sprzedałem na otwarciu i poczekam z kasą na 22 zł. Dodatkowo stan konta sporo urusł także jest lepiej niż mogło być :)