~Arkadiusztoja2025-06-23 10:08IP 217.96.163.*
Nikt nie wie ile ma na dziś dokładnie pożyczonych akcji ( dane od trader2022 mogą być mało dokładne bo broker czasami spóźnia się kilka dni z zawiadomieniem o stanie posiadania pożyczonych akcji ) Po drugie nikt nie wie ile ma akcji a ile sprzedał ! i ile skupił z rynku o ile to zrobił ! piątkowy wywał był bardzo przemyślany acz wyniki były aż za dobre i rynek poszedł sporo do góry ! Możliwe że jakąś ilość wywalił na otwarciu plus jakąś ilość powyżej otwarcia. Ja zakładam że ma w okolicach 150-200 tysięcy akcji z którymi poczeka aż popyt wyschnie i wtedy zacznie je wywalać w rynek tak żeby kurs za jakiś czas wylądował w okolicy 22.00 zł i wtedy zacznie zbierać powoli akcji żeby je odkupić i oddać. Moim zdaniem kurs może jeszcze zachaczyć 22.00 lub okolice i wtedy zacznie się odbitka w stronę 24 zł. Po takich wynikach spółka będzie więcej grana i szort raczej już nie zdusi kursu na 21,XX - większe obroty na papierze powinny go odstraszyć ? chyba że nie odpuści i pożyczy więcej akcji żeby dalej grać na spadki. Ja bym tu nie był zbytnim optymistą i zagrał z umiarem :) czyli wywalił cześć akcji w kursie z otwarcia i poczekał z kasą na korektę w okolicach 22 zł. Zawsze trzeba mieć umiar w myślach bo rynek idzie za pieniądzem a my drobnica pieniędzy nie mamy :) Każdy się wyprztykał na takich długich spadkach i teraz jest bez kasy o ile dziś nie sprzedał a jak ma kasę to czekał na zejście poniżej 20 zł a takie by było jakby wyniki okazały się bardzo słabe. Także na teraz optymistą nie jestem acz się bardzo cieszę bo sporo akcji sprzedałem na otwarciu i poczekam z kasą na 22 zł. Dodatkowo stan konta sporo urusł także jest lepiej niż mogło być :)