ktoś wpadł do szamba i za wszelką cenę próbował się wydostać.
a tak bardziej ekonomicznie, kto ktoś w końcu doszedł do wniosku że szkoda trzymać kasę w tym czymś co spada i spada bez perspektyw na wzrosty, i nawet jeśli wyszedł ze stratą to szybko odrobi na innych spółkach.
jaki sens inwestować w to jak na innych spółkach hossa? odpowiedz merytorycznie.
Dnia 2025-08-13 o godz. 17:15 ~King napisał(a): > Wszystko zależy po ile kupiłeś…
jakie to ma znaczenie po ile ktoś kupił? nawet jeśli kupował po 3zł to trzymanie kasy w tym jest kompletnie pozbawione sensu. zamiast powiększać kapitał na innych spółkach tutaj tylko traci nawet jeśli miał zysk.
zobacz sobie wykres z ostatnich 3 lat tego geotransu.... jakie jest uzasadnienie ekonomiczne inwestowania w to jak na wielu spółkach z wig20, swig80 mogłeś zarobić 100-200% i wyjść z inwestycji bez robienia zwały na -15%
czekam na to merytoryczne uzasadnienie po co w to inwestować.
No i co na wykresie z ostatnich 3 lat są tylko spadki? Kilka okazji było żeby kupić i sprzedać żeby dobrze zarobić jeszcze w tym roku było po 9 to po co znając spółkę sprzedawać po 4,8?!
Dokładnie, ja mam łączoną strategię przy Geotransie. Trzymam żelazny 50% pakiet akcji a drugą połowę obracam. Kupione po ok 5 zł sprzedane za ponad 8,50 i tak co roku. Akcje ponownie odkupiłem. Zysk jest i co najważniejsze ta sama ilość akcji. Teraz będą psioczyć na spółkę jak to jest niby źle itd. Prawda jest taka, że przy tych poziomach się znów akumuluje i czeka na kolejne pozytywne espi od spolki. Bez odbioru.
Wystarczy spojrzeć na godzinowe świeczki i ewidetnie widać, że to zorganizowana akcja czyszczenia stoplossów. Przerabiałem to na innych spółkach i nagminnie przed pozytywnymi komunikatami espi dochodziło do tego typu zagrań. Pikanterii dodaje fakt o naganianiu na "Wigi" na samej górce szczytu hossy. Giełda jest dość czytelna i tu nie ma przypadków, rządzą te same mechanizmy od lat.
wy tu zawsze zostaniecie odklejeni :D przeczytajcie sobie stare wpisy lali, była mowa ze bedzie 6 i potem tylko niżej, to juz dzisiaj sie otarliście o 4ke prawie