• Panowie lecimy ... Autor: rcicho [77.89.75.*]
    Co tu dużo mówić dziejsjsza sesja bardzo pozytywna i pokonanie kolejnego niedużego oporu związanego z linią trendu spadkowego przy wzroście volumenu. Wszystkie wskażniki aż krzyczą kupuj. Mały opór jest jeszcze na wykresie świeczkowym związany z poziomem 0,30zł czyli tam gdzie maksymanlnie kurs doszedł 3 lipca. Myślę że na najbliższych sesjach (pewnie jutro) będzie test tego oporu i są duże szanse że zostanie pokonany prosto z marszu a później byłaby bardzo silna zwyżka tak do minimum 40groszy ale raczej więcej. Polecam mój wykres, zaraz też wrzucę tu nastepny: https://imgur.com/a/enmbKuX
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: rcicho [77.89.75.*]
    I tu wykres świeczkowy. Po malutkiej korekcie na poziomie 0,28zł kolejna biała świeczka i wzrost obrotów. MACD dynamicznie rośnie i potwierdza ruch wzrostowy. Widać ten (raczej slaby) opór na 0,30zł. Kto nie zdąrzył kupić pewnie będzie miał okazję zrobić to jutro. Polecam wykres https://imgur.com/a/SVn21MR
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: piki_1 [109.199.95.*]
    https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/HUB
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.90.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Jw [5.173.192.*]
    Jami to pytanie wiele osób sobie zadawało widząc twoją matkę, a jednak się urodziłeś co dowodzi, że zawsze ktoś chętny się trafi.
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Krzysiek [188.146.172.*]
    Ha, ha a to dobre z rana....
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~J-23 [5.184.253.*]
    Pytanie kiedy dolecimy do złotówki i więcej, gdzie ludzie widzą na hakach. Już na groszówkach wiszimy ładnych kilka lat.
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~InżynierMaliniak [146.70.228.*]
    Dnia 2025-08-11 o godz. 19:13 ~J-23 napisał(a):
    > Pytanie kiedy dolecimy do złotówki i więcej, gdzie ludzie widzą na hakach. Już na groszówkach wiszimy ładnych kilka lat.

Każdy myślący znający specyfikę tych papierów wie, że nie wyleziecie z groszówek. Jakikolwiek ruch do góry będzie wykorzystywany do ucieczki z tej drukarni. W konsekwencji kwit wzorcowo siada.
    Tego nikt nie wie. Fala wzrostowa może trwać wiele lat i skończyć się nawet na kilkudziesięciu czy kilkuset złotych a może i skromnie na 60groszach. W każdym bądź razie papier ten powinien dać dobrze zarobić w najbliższym czasie.
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~InżynierMaliniak [162.251.62.*]
    Dnia 2025-08-11 o godz. 21:19 rcicho napisał(a):
    > Tego nikt nie wie. Fala wzrostowa może trwać wiele lat i skończyć się nawet na kilkudziesięciu czy kilkuset złotych a może i skromnie na 60groszach. W każdym bądź razie papier ten powinien dać dobrze zarobić w najbliższym czasie.

No wie, wie. Ta przygoda marzeń zakończy się po najbliższych wynikach kwartalnych :)
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Luigi [37.31.48.*]
    maliniak zakład że się nie zakończy? Jak przegrasz to napiszesz ile wtopiłes 4 lata temu xDD
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Luj [31.0.62.*]
    Nie odlecicie ,raczej bedziecie nurkować. Możesz zacząć powoli układać mowę pokutną .
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Luj [31.0.54.*]
    Znów wyszło na moje ,a rcicho rzucił ręcznik
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Roz [83.29.228.*]
    A z 19 groszami wyszło na twoje? Optymalizacja podatkowa i spadki we wrześniu,wyszło na twoje? Jak nie to dlaczego piszesz, że coś znowu wyszło na twoje? :D
    O 19gr pisał inżynier ,a o optymalizacji Jami
    A ty ich popierałeś i pisałeś, że mają rację. To co wyszło na twoje czy nie?
    No pewnie ze popieram bo mamy rację.Zwykla rozlewnia szamponów, nic przełomowego nie wymyślili i nie wymyślą ,kurs na dnie ,chętnych na kupno brak ,prawie miliard akcji.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.173.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.54.*]
    Jak kurs na dnie? Jak jest 27 groszy, a według ciebie, Maliniaka i Jami (dawniej Kamikadze) to ma być 19 groszy, a nawet 15 czy 12. To jak takie tezy lansujecie o spadkach to dno to połowa tego co jest. Sami sobie już zaprzeczacie nawet.
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Kkkkkoooolllll [46.112.4.*]
    Kilka miesięcy temu już o tym pisałem, ale tylko ty masz potrzeba chwalenie się tym, co jest oczywiste, ale tak rola bankierowgo trolla.
    Ja bym rzuciał jedno - cierpliwości.
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~InżynierMaliniak [169.197.85.*]
    Dnia 2025-09-24 o godz. 06:57 rcicho napisał(a):
    > Ja bym rzuciał jedno - cierpliwości.

I musiało wystąpić słowo "klucz" ! - cierpliwości. Zawsze się sprawdzi :))) To taka furtka, przez którą każdy analityk przejdzie, wbrew stwierdzonym wcześniej konkretnym założeniom kilkutygodniowym, ha ha ha

• Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Klakier [188.33.28.*]
    Cwaniaczku Maliniak ja też cierpliwie czekam na 19 groszy rozumiem że mam być cierpliwy. Jakie dzbanki na forum szok
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~InżynierMaliniak [23.154.136.*]
    Dnia 2025-09-24 o godz. 09:20 ~Klakier napisał(a):
    > Cwaniaczku Maliniak ja też cierpliwie czekam na 19 groszy rozumiem że mam być cierpliwy. Jakie dzbanki na forum szok

Przespałeś gdy było. Nie śpij dłużej, bo ponownie coś przegapisz ( w 2025 roku zarząd w ESPI widzi 1 miliard USD kapitalizacji i nie tylko - znajdziesz link, czy wymagasz pomocy w necie? )
    Dzbanie umiesz czytać ze zrozumieniem? Odpowiedz na pytanie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.170.*]
    Na pewno ,ale w podejmowaniu decyzji o kupnie
    A czym tu się chwalić? Rcicha wzrostową analiza miała się spełnić do 4 tygodni ,a że to nie ruszy to było jasne jak słońce .Z Waszej perspektywy na pewno wygląda to inaczej ,każdy wpis prowzrostowy wlewa w was nadzieję, natomiast ja przyglądam się bez emocji.
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Piotr [5.173.196.*]
    Kilkadziesiąt wpisów miesięcznie, ale bez emcji. Jeżeli to jest działanie bez emocji, to świadczy o tym, że to praca. Podła, upokarzająca, uwłaszczająca, dla intelektualnych zer, ale praca. Działajcie więc bez emocji, a może nawet bankier, z którym to IP jest kojarzone od lat coś dopłaci.
    Ty bez emocji. Chłopie już się nie ośmieszają klakierze Maliniaka i Kamikadze, ukrywającego się teraz od nickiem Jami. Piszesz to samo co oni, że będzie spadać. A teraz robisz jeszcze za jakiegoś mędrca, że niby na twoje wychodzi znów.
    Luju cwaniaczku gdzie 19 groszy
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~InżynierMaliniak [169.197.85.*]
    Dnia 2025-09-24 o godz. 09:19 ~Klakier napisał(a):
    > Luju cwaniaczku gdzie 19 groszy

Znajdź na wykresie. W razie czego pytaj r_cicho, to jest fachowiec od spełniającej się analizy technicznej w okresie 3-4 tygodni i to z podziękowaniami :)
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Luigi [37.31.46.*]
    maliniak jest lepszy rekomendował kupno po 0,62 xDD, dlatego do dziś tu siedzi
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~InżynierMaliniak [169.197.94.*]
    Dnia 2025-08-11 o godz. 18:17 rcicho napisał(a):
    > Co tu dużo mówić dziejsjsza sesja bardzo pozytywna i pokonanie kolejnego niedużego oporu związanego z linią trendu spadkowego przy wzroście volumenu. Wszystkie wskażniki aż krzyczą kupuj. Mały opór jest jeszcze na wykresie świeczkowym związany z poziomem 0,30zł czyli tam gdzie maksymanlnie kurs doszedł 3 lipca. Myślę że na najbliższych sesjach (pewnie jutro) będzie test tego oporu i są duże szanse że zostanie pokonany prosto z marszu a później byłaby bardzo silna zwyżka tak do minimum 40groszy ale raczej więcej. Polecam mój wykres, zaraz też wrzucę tu nastepny: https://imgur.com/a/enmbKuX

co z tym lotem który miał być z 3-4 tygodnie ?, bo chwiałem ci pogratulować a tymczasem wielkie (g)...równo AT

Ps. rozmawiałeś z kimś ze spółki tak jak ja, czy gadasz od siebie?
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~InżynierMaliniak [169.197.142.*]
    Dnia 2025-08-11 o godz. 18:17 rcicho napisał(a):
    > Co tu dużo mówić dziejsjsza sesja bardzo pozytywna i pokonanie kolejnego niedużego oporu związanego z linią trendu spadkowego przy wzroście volumenu. Wszystkie wskażniki aż krzyczą kupuj. Mały opór jest jeszcze na wykresie świeczkowym związany z poziomem 0,30zł czyli tam gdzie maksymanlnie kurs doszedł 3 lipca. Myślę że na najbliższych sesjach (pewnie jutro) będzie test tego oporu i są duże szanse że zostanie pokonany prosto z marszu a później byłaby bardzo silna zwyżka tak do minimum 40groszy ale raczej więcej. Polecam mój wykres, zaraz też wrzucę tu nastepny: https://imgur.com/a/enmbKuX

W nawiązaniu do tematu tego nieszczęsnego wątku, chcę zauważyć że to najdłuższy start albo rozbieg tego aeroplanu w historii lotnictwa :))
    Bierzesz rcicho jakiś wariant alternatywny: mianowicie koniec pasta startowego a za nim pole spryskane fikcyjnym ekorundapem :)

Ps. z litości nad tymi upadłymi aniołami nazwiska pomijam :))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [194.219.20.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [176.102.90.*]
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Piotr [5.173.188.*]
    Niżej, niż oni już nie można się stoczyć czy upaść. Oni już sięgnęli dna, ale jak płacą to coś pisać muszą. Luj dwa dni wcześniej pisał o powrocie do bazy. Jak zwykle skłamał, ale jedno kłamstwo w tą, czy w tamtą stronę u tych oszustów nie robi różnicy.
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Luj [194.219.20.*]
    Na początku sierpnia rcicho zaczął pisać wzrostowe analizy ,po tygodniu stwierdził że daje 4 tygodnie , po 2 miesiącach rakieta nadal nie wystartowała więc skoro mnie po dwóch dniach nazywasz kłamcą to jak zdefiniujesz rcicha ?
    Ooo! To gratuluję .Srzedałeś na samej górce bo. z tego co.pamietam to tylko na sesji na chwilę przebiło 2pln .
    Tak na serio.Muminek masz jakieś przemyślenia kto i dlaczego w tej cenie wywala akcje? Nie wydaje ci się że to już za długo trwa ? Skoro to taka rokująca spółka?
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2025-10-08 o godz. 18:12 ~Luj napisał(a):
    > Tak na serio.Muminek masz jakieś przemyślenia kto i dlaczego w tej cenie wywala akcje? Nie wydaje ci się że to już za długo trwa ? Skoro to taka rokująca spółka?

Co do tamtej sesji pamiętnej, to nie sprzedałem za ponad 2 złote tylko trochę poniżej, ale po prostu podczas tej sesji, kiedy kurs był powyżej 2 zł przez dość krótki czas. Faktem jest, że trzeba było wtedy sprzedać wszystko... A tak, to musiałem poczekać na styczeń 2021 i wtedy już nie dałem ciała. No ale to nie ważne teraz.

Spółka jest rokująca, zresztą już widać jakie postępy zrobili patrząc na inwestycje, rozwój marek kosmetycznych, ugruntowanie pozycji w Polsce, drobne "kąsanie" zachodu :-) InventionBio nie stoi w miejscu, co widać po informacjach na ich stronie oraz różnych artykułach branżowych. No ale do tego docierają Ci, którzy są zainteresowani a nie wszyscy. No i raporty kwartalne są bardzo dobre. Przy czym w kontekście ilości akcji są po prostu dobre i stabilne.

A że kurs jest taki a nie inny ? Oczywiście, że to za długo trwa. Nieprzypadkowo. Jakaś grupa osób dba o to, aby tak było. Zbyt dużo się nad tym nawet nie zastanawiałem, bo od jakiegoś czasu traktuję tą spółkę już bardziej jako ciekawostkę choć od kwietnia pozbierałem trochę akcji. Autentycznie ciekaw jestem finiszu tej farsy :-) Mam podejrzenia o 2 scenariusze, które tu mogą się rozegrać. Na żadnym nie stracę. Nie będę się uzewnętrzniać, co dokładnie myślę bo "ściany mają uszy".
    Wydaje się natomiast, że niewielu już jest, którzy "wiszą" jakoś dużo wyżej. A poza tym chyba coraz bardziej świadomy akcjonariat jest a przynajmniej nie taki "narwany" jak kiedyś. I bardziej ustabilizowany emocjonalnie. Tak, to ważne. To też akcjonariat bardziej zdywersyfikowany, któremu niestraszne poczekać, choćby trochę dłużej i niestraszne czytać drętwe wypociny maliniaka o inflacji, bla bla bla...

Tyle myślę tak ogólnie. Mogę się mylić naturalnie. A szczegółów nie będę pisać.
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~quest [87.101.44.*]
    Albert Rokicki na swoim profilu zapowiada hossę 2.0 na NC podobnie jak w 2020. Ciekawe czy mu sie sprawdzi ta prognoza :)
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~Pozdrawiam [194.181.46.*]
    Prognoza prognozą ale z faktów mamy wejście gotówki w NC i inne działania podejmowane aby ten rynek uatrakcyjnić. Hub tech trafił do NC Base, może po ewentualnej zmianie kryteriów klasyfikacji NC Focus tam mógłby się znaleźć będąc w ten sposób "bardziej widocznym" dla szerszego grona inwestorów. Polecam artykuł: https://www.bankier.pl/wiadomosc/Na-NewConnect-mozna-znalezc-prawdziwe-perelki-Szansa-na-pierwszy-wzrost-od-5-lat-8993021.html
  • Dlaczego nie ma lotu ? Autor: ~InżynierMaliniak [169.197.85.*]
    KantConnect to rynek obrotu papierów wartościowych, który dorobił się największej liczby wałów, kantów i celowych niewypałów (niewypałów, ale po zebraniu kasy z narodu przez kilku cwaniaków, oczywiście:)) SSI wielokrotnie podejmowało działania ratunkowe i najczęściej nieskutecznie, bo wały szyte są z reguły grubymi nićmi. Mamienie iluzjami sami przerobiliście na waszym Cyprze wielokrotnie, co staracie się przemilczeć :) Nic dziwnego, że medialnie starania są takie, by wypudrować nieco ten obraz. Prosty wpis w wyszukiwarkę dotyczący przekrętów na rynku NewConnect obnaża do gołego, jakie to bagno.

Tutejsza sytuacja nie jest lepsza. Zlot bezskrzydłego sokoła trwa już kilka lat i trwać będzie, bo to resztki potencjału, na który nabrał się akcjonariat: miała być europejska spółka o europejskich zasięgach i odkrywczych technologii a pozostały mazidła dla nieco przygłupawych pań :) 
  • Re: Dlaczego nie ma lotu ? Autor: ~Pozdrawiam [194.181.46.*]
    To prawda Panie Maliniak, na żadnym innym rynku nie słyszałem o tylu wałach co na NewConnect oraz także na Hub było wiele wałów i wciąż jest niewłaściwa komunikacja spółki z akcjonariuszami. Z tym, że drugą stroną NewConnect są bardzo dynamiczne wzrosty nawet na spółkach bez regularnych dochodów i odpowiedniego zabezpieczenia w postaci posiadanej gotówki. Wracając do tematu Hub techa będziemy widzieli zwiększenie mocy produkcyjnych (nie wiem o ile) więc jeśli rok zakończymy na 40 mln zysku przy obecnej kapitalizacji 180 mln i z wysokim stanem gotówki to będziemy mieli spółkę regularnie generującą zyski i wzrastającą z potencjałem wypalenia któregoś z projektów (nawozy, herbicyd, nośniki substancji czynnych, zwiększenie skali robienia paszy). Dlatego moim zdaniem tu jest duża szansa na eksplozję kursu w pewnym bliżej nie znanym momencie. Pozdrawiam serdecznie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.113.14.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [176.102.90.*]
  • Re: Panowie lecimy ... Autor: ~InżynierMaliniak [162.251.62.*]
    rcicho, wziąłeś pod uwagę i stosujesz, co ci zalecałem? a było trochę tych podpowiedzi :)
[x]
HUBTECH -0,74% 0,27 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.