Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,28 zł , zmiana od tamtej pory: -3,23%

Re: Panowie lecimy ...

Dnia 2025-10-08 o godz. 18:12 ~Luj napisał(a):
> Tak na serio.Muminek masz jakieś przemyślenia kto i dlaczego w tej cenie wywala akcje? Nie wydaje ci się że to już za długo trwa ? Skoro to taka rokująca spółka?

Co do tamtej sesji pamiętnej, to nie sprzedałem za ponad 2 złote tylko trochę poniżej, ale po prostu podczas tej sesji, kiedy kurs był powyżej 2 zł przez dość krótki czas. Faktem jest, że trzeba było wtedy sprzedać wszystko... A tak, to musiałem poczekać na styczeń 2021 i wtedy już nie dałem ciała. No ale to nie ważne teraz.

Spółka jest rokująca, zresztą już widać jakie postępy zrobili patrząc na inwestycje, rozwój marek kosmetycznych, ugruntowanie pozycji w Polsce, drobne "kąsanie" zachodu :-) InventionBio nie stoi w miejscu, co widać po informacjach na ich stronie oraz różnych artykułach branżowych. No ale do tego docierają Ci, którzy są zainteresowani a nie wszyscy. No i raporty kwartalne są bardzo dobre. Przy czym w kontekście ilości akcji są po prostu dobre i stabilne.

A że kurs jest taki a nie inny ? Oczywiście, że to za długo trwa. Nieprzypadkowo. Jakaś grupa osób dba o to, aby tak było. Zbyt dużo się nad tym nawet nie zastanawiałem, bo od jakiegoś czasu traktuję tą spółkę już bardziej jako ciekawostkę choć od kwietnia pozbierałem trochę akcji. Autentycznie ciekaw jestem finiszu tej farsy :-) Mam podejrzenia o 2 scenariusze, które tu mogą się rozegrać. Na żadnym nie stracę. Nie będę się uzewnętrzniać, co dokładnie myślę bo "ściany mają uszy".
Wydaje się natomiast, że niewielu już jest, którzy "wiszą" jakoś dużo wyżej. A poza tym chyba coraz bardziej świadomy akcjonariat jest a przynajmniej nie taki "narwany" jak kiedyś. I bardziej ustabilizowany emocjonalnie. Tak, to ważne. To też akcjonariat bardziej zdywersyfikowany, któremu niestraszne poczekać, choćby trochę dłużej i niestraszne czytać drętwe wypociny maliniaka o inflacji, bla bla bla...

Tyle myślę tak ogólnie. Mogę się mylić naturalnie. A szczegółów nie będę pisać.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HUBTECH -0,74% 0,27 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.