• Będzie b. gorąco. Autor: ~daszek [171.22.91.*]
    Tak, jak pisałem w poprzednich postach, że na EUCO Ragnar skraca pozycje. Dziś potwierdzenie w komunikacie.
    Zapytacie, co to ma wspólnego z Klabaterem, ano ma i to to dużo, oprócz tego, że zaznaczył już swoją obecność w akcjonariacie. . Gdzieś kasa musi popłynąć z EUCO.
    Zaznaczam, nie jest to mój wymarzony większościowy akcjonariusz, moim zdaniem jego zaangażowanie jest tu tylko na przyczepkę pod coś,co ma niebawem tu nastąpić.
    Nowak Fundacja Rodzinna jest tu stroną, która sypie ze swojego pakietu kupionego na umowę C-P( przypuszczam, że kupił w przedziale cenowym 0.80- 1 zl) patrząc na wolumen ostatnich kilku sesji niewiele mu zostało, być może nie wszystko chce sprzedać. Wnioskuję, że i on teraz będzie brał z rynku. Rynek poradził sobie nadzwyczaj dobrze z podażą jego pakietu.
    Zastanawiająca była nerwowość w końcówce piątkowych notowań i gra na zbicie kursu, czyżby pod kogoś? ;)
    Przed nami poniedziałkowa publikacja kwartalnych wyników, raczej niespodziewam się nadzwyczajnych zysków, a myślę, że wydrukowali komunikat o przyśpieszeniu publikacji kwartalnych wyników pod wyjście pazernego Nowaka, potem mamy WZA i kilka ważnych uchwał do przeforsowania.
    Także, czasu jest coraz mniej, co nie znaczy, że będzie tylko w górę...

• Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Robek [5.173.150.*]
    Kolego, widzę pewną niespójność w myśleniu.Po pierwsze jeśli Ragnar ma zwiększyć zaangażowanie,jak twierdzisz na przyczepkę,to znaczy że coś wie.Pytanie zasadnicze, jeśli Nowak wychodzi twoim zdaniem,to albo nic nie wie albo jest głupi sprzedając akcje ,które zaraz powinny być wyżej.A jeśli ma skupić z rynku to wiadomo że cała akcja będzie kosztowniejsza bo ma konkurenta w postaci Ragnar plus rynek,który też chce uszczknąć kawałek tego tortu.Zbyt wiele domysłów,a za mało danych.Czas pokaże czy to nie był jeden wielki humbuk.
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~daszek [171.22.91.*]
    Dnia 2025-08-09 o godz. 17:24 ~Robek napisał(a):
    > Kolego, widzę pewną niespójność w myśleniu.Po pierwsze jeśli Ragnar ma zwiększyć zaangażowanie,jak twierdzisz na przyczepkę,to znaczy że coś wie.Pytanie zasadnicze, jeśli Nowak wychodzi twoim zdaniem,to albo nic nie wie albo jest głupi sprzedając akcje ,które zaraz powinny być wyżej.A jeśli ma skupić z rynku to wiadomo że cała akcja będzie kosztowniejsza bo ma konkurenta w postaci Ragnar plus rynek,który też chce uszczknąć kawałek tego tortu.Zbyt wiele domysłów,a za mało danych.Czas pokaże czy to nie był jeden wielki humbuk.

Drobna niespójność wynika z tego, że nie wiemy po jakiej cenie kupił Nowak.
    Moim zdaniem jego celem jest/było sprzedać szybko, to co kupił na umowę C- P, a potem kupić z rynku. Sprzedając swój pakiet liczył na większy zjazd cenowy, a tu zaskoczenie. Moment jego tu sprzedaży i Ragnara na EUCO, też nie jest przypadkowy i czasu coraz mniej.
    Zapominasz, że Ragnar takie i podobne tricki stossował nieraz na innych spółkach.
    Wywołanie chaosu, to też strategia inwestowania..;)
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Ktoś [84.39.166.*]
    Kolejny raz piszesz, że rynek sobie poradził. Moim zdaniem g. prawda. Jakby chciał zbić kurs to by go zbił. Pewnie nie tak jak na EuCo ale i tak sporo niżej niż 1.50.
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Ktoś [84.39.166.*]
    Dokładnie! Po co miałby sprzedawać akcje, które po wynikach i walnym powinny jeszcze wzrosnąć?
    Dnia 2025-08-09 o godz. 19:07 ~Ktoś napisał(a):
    > Dokładnie! Po co miałby sprzedawać akcje, które po wynikach i walnym powinny jeszcze wzrosnąć?

To pomyśl, po co sprzedał Ragnarowi 10 % z pakietu kupionego od Gembickiego?
    To, nie przypadek, że od kilka sesji sypie w rynek i jakoś tak przypadkiem Ragnar wychodzi z EUCO.
    Mają coraz mniej czasu..
    Jak przeanalizujesz inne spółki, gdzie ostatnio angażowal się Ragnar, takie zagrywki były/ są na porządku dziennym.
    Pierwotny plan był inny, aby wejść z Nowakiem i wprowadzić jedną ze spółkek tylnymi drzwiami na NC, ale sypneło się, bo w komunikacie podano cenę sprzedaży umowy C-P i Ragnar wywalił papier, a po nim Nowak.
    W międzyczasie przyszła aktualizacja strategii, gdzie rozpoczęto rozmowy z podmiotami z branży dronowej i antydronowej, i tu leży klucz do całego zamieszania i pod to jest gra, a raczej wynikający z tego chaos, aby wystraszyć i odebrać akcje niecierpliwym. Ilu z tych co pisali na forum 2,3 tyg. już ich nie ma, zostało nas może 2, 3, a reszta to nowe nicki.
    Nikogo nie zachęcam do kupna, przedstawiam tylko swój punkt widzenia, bo tu nie ma miekkiej gry..
    Dnia 2025-08-09 o godz. 19:29 ~daszek napisał(a):
    > Dnia 2025-08-09 o godz. 19:07 ~Ktoś napisał(a):
    > > Dokładnie! Po co miałby sprzedawać akcje, które po wynikach i walnym powinny jeszcze wzrosnąć?
    >
    > To pomyśl, po co sprzedał Ragnarowi 10 % z pakietu kupionego od Gembickiego?
    > To, nie przypadek, że od kilka sesji sypie w rynek i jakoś tak przypadkiem Ragnar wychodzi z EUCO.
    > Mają coraz mniej czasu..
    > Jak przeanalizujesz inne spółki, gdzie ostatnio angażowal się Ragnar, takie zagrywki były/ są na porządku dziennym.
    > Pierwotny plan był inny, aby wejść z Nowakiem i wprowadzić jedną ze spółkek tylnymi drzwiami na NC, ale sypneło się, bo w komunikacie podano cenę sprzedaży umowy C-P i Ragnar wywalił papier, a po nim Nowak.
    > W międzyczasie przyszła aktualizacja strategii, gdzie rozpoczęto rozmowy z podmiotami z branży dronowej i antydronowej, i tu leży klucz do całego zamieszania i pod to jest gra, a raczej wynikający z tego chaos, aby wystraszyć i odebrać akcje niecierpliwym. Ilu z tych co pisali na forum 2,3 tyg. już ich nie ma, zostało nas może 2, 3, a reszta to nowe nicki.
    > Nikogo nie zachęcam do kupna, przedstawiam tylko swój punkt widzenia, bo tu nie ma miekkiej gry..

W czwartek pisałem, że prawdopodobnie Ragnar wychodzi z EUCO.
    Ragnar zaczął sypać na EUCO już 5 sierpnia, i tak się dziwnie składa, że 5 sierpnia na Klaba mieliśmy prawie 2 mln wolumenu obrotu. Przypadek? ;)

Zobacz wątki dotyczące Klabater SAZobacz profil Klabater SA
    Autor: ~daszek [171.22.91.*] 2025-08-07 18:45
    Opublikowano przy kursie:  1,53 zł , zmiana od tamtej pory: -1,96%
    Re: Obijanie dna ???
    Dnia 2025-08-07 o godz. 18:36 ~Hehe napisał(a):
    > To ten Nowak to miał nie sprzedawać bo miał super pomysł na spółkę ? A nie pisałem wtedy, że wyjdzie ze spółki i wymądrzałeś się, że nie myślę , bo jak to niby mieliby wyjść ? Hehe a teraz jeszcze ragnar się obraża jak dziecko na każdy wpis, brak słów co tu się dzieje...

Wyjdzie, ale wróci skupując z rynku. Czyli w ostateczności będzie w akcjonariacie jakiś czas..
    Pazerność wzieła górę.. Pomysł był, ale teraz z Ragnarem podczepiają się pod nowy biznes..
    Spójrz co się dzieje na Euco, jak myślisz dlaczego spada i gdzie powędruje kasa? ;)

• Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Invest [37.190.242.*]
    Zobaczymy w poniedziałek jak rynek zareaguje, liczę że zaczną dalej skupować akcje z rynku
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Roger [188.33.209.*]
    "ale sypneło się, bo w komunikacie podano cenę sprzedaży umowy C-P i Ragnar wywalił papier, a po nim Nowak"

Ragnar i Nowak wywalili papier tylko dlatego że w komunikacie podano cenę sprzedaży? Możesz rozwinąć sens tej wypowiedzi?
    Dnia 2025-08-10 o godz. 08:06 ~Roger napisał(a):
    > "ale sypneło się, bo w komunikacie podano cenę sprzedaży umowy C-P i Ragnar wywalił papier, a po nim Nowak"
    > >
    > > Ragnar i Nowak wywalili papier tylko dlatego że w komunikacie podano cenę sprzedaży? Możesz rozwinąć sens tej wypowiedzi?

Bednarowicz pisał o tym na X.
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Robek [82.139.12.*]
    Jak tak analizuje Twoje wpisy to mam coraz więcej pytań i coraz mniej odpowiedzi. Pisałem kiedyś że Ragnar na pokładzie to zły znak,Nowak też. A co do twoich wpisów to ja aż takim optymistą nie jestem.Dlaczego?zbyt dużo niejasności.Po pierwsze skoro ma być tak pięknie ,to dlaczego ktoś sprzedaje akcje za grosze na umowę, skoro może pompować kasę z rynku.Kolego jak na razie to wszystko nie trzyma się kupy.
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Polak [85.146.35.*]
    Tam gdzie ragnar czy Nowak statystystycznie w 99% pewny zjazd ! TO SĄ FAKTY !
    Dnia 2025-08-10 o godz. 08:33 ~Robek napisał(a):
    > Jak tak analizuje Twoje wpisy to mam coraz więcej pytań i coraz mniej odpowiedzi. Pisałem kiedyś że Ragnar na pokładzie to zły znak,Nowak też. A co do twoich wpisów to ja aż takim optymistą nie jestem.Dlaczego?zbyt dużo niejasności.Po pierwsze skoro ma być tak pięknie ,to dlaczego ktoś sprzedaje akcje za grosze na umowę, skoro może pompować kasę z rynku.Kolego jak na razie to wszystko nie trzyma się kupy.

Nigdzie nie pisałem, że ma być pięknie. Jest chaos i nieracjonalne dzialania Ragnara i Nowaka.A z chaosu wyłoni się " nowy porządek"
    To tyle, napisałem i tak już za dużo, a miałem w weekend sobie odpuścić forum i aktywnie spedzać weekend, ale komunikat z EUCO był na tyle istotny.
    Pytań jest wiele, przyszły tydzień będzie powoli odkrywał karty.
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~kam [213.134.188.*]
    Która spółka rozwinęła się podczas gdy był w niej Ragnar?
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Jko [83.7.240.*]
    Zadna

milisystem militarna spolka nawet to zaioral to grajek grszolap
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Chaosizamieszansie [104.28.60.*]
    Daszek piszesz jak polityk. Nadajesz tytuł postu a później używasz pochodnych określeń. Powiem zerojedynkowo - gdybym wiedział że akcje mogę kupić tak tanio po 12 groszy i sprzedać uzyskując średnią 1-1,10 to też bym powiedział wam na forum X że się denerwuje. Bo to trzeba mieć stalowe nerwy żeby tak zrobić, a najważniejsze to zarobić co nie jest niczym złym a w niecały tydzień czy dwa od zakupu taka kasa SZACUN, a to że wielu straciło to taka inwestycja. Piszesz o „zamieszaniu” i przyklejasz słowa do tej sytuacji? To jest biznes, a nazywasz zamieszaniem. Chaos, nowy porządek - zawsze coś się dzieje, a stale są tylko zmiany. Nawiązując do tytułu jak masz dane o wynikach to napisz to sam przemyśle jak będzie gorąco a opinie zostawię w swojej głowie. Dobrej niedzieli
    Dnia 2025-08-10 o godz. 11:21 ~Chaosizamieszansie napisał(a):
    > Daszek piszesz jak polityk. Nadajesz tytuł postu a później używasz pochodnych określeń. Powiem zerojedynkowo - gdybym wiedział że akcje mogę kupić tak tanio po 12 groszy i sprzedać uzyskując średnią 1-1,10 to też bym powiedział wam na forum X że się denerwuje. Bo to trzeba mieć stalowe nerwy żeby tak zrobić, a najważniejsze to zarobić co nie jest niczym złym a w niecały tydzień czy dwa od zakupu taka kasa SZACUN, a to że wielu straciło to taka inwestycja. Piszesz o „zamieszaniu” i przyklejasz słowa do tej sytuacji? To jest biznes, a nazywasz zamieszaniem. Chaos, nowy porządek - zawsze coś się dzieje, a stale są tylko zmiany. Nawiązując do tytułu jak masz dane o wynikach to napisz to sam przemyśle jak będzie gorąco a opinie zostawię w swojej głowie. Dobrej niedzieli

Króciutko, wyniki i przyśpieszenie publikacji wyników kw. to komunikat wydrukowany pod wyjscie Nowaka.
    Pisałem wyżej, że nie spodziewam się jakiś nadzwyczajnych wyników.

Za oknem gorąco i na Klaba też temperatura skoczyła.. ;)
    Ależ się namnorzyło różnej maści " bystrzaków" potopionych przez Ragnara i jego klikę.. ;)

• Re: Będzie b. gorąco. Autor: ~Robek [82.139.12.*]
    Piękna sesja..O dziwo walor trzyma się mocno.
  • Re: Będzie b. gorąco. Autor: technik-at [77.65.22.*]
    będzie w piątek i sobotę chyba po 35 stopni ma być
[x]
KLABATER 4,29% 1,46 2025-09-12 11:18:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.