• ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: pijok [188.123.192.*]
    Słowa te kieruję do Towarzystwa Wzajemnej Adoracji .....:)
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    Zapomniałem dodać że autor tych słów też miał ksywkę taką jak ja ....:)
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    Już miałem nie pisać na tym forum ale jak tak spamujecie, że nie da się tych topiców przeoczyć. Podniecacie się tak jakbyście zarobili 500% czy 1600% jak na IMMO.
    Zysk na Polnej nadal macie bardzo, bardzo przeciętny. Znacznie gorszy od SWIG80 w okresie 5 miesięcy oraz 1 roku:
    http://stooq.pl/q/?s=pla&d=20090910&c=1y&t=l&a=lg&b=0&r=swig80
    Z czego tutaj się tak cieszyć?
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    z tego, że Ty nie zarobisz z nami...
    kto zarobił te 500, czy 1600% na Immo? znajdź mi takiego, co by utrzymał się tak długo na tym papierze, człowieku...
    oczywiście, wszyscy ładowali się w dołkach, sprzedawali na samych górkach, żadnych wtop na innych spółkach... a korekty, to inni zaliczają...
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: ~xawery [94.75.70.*]
    Spokojnie, o mnie się nie martw.
    Sugerujesz, że nie dało się zarobić więcej niż na Polnej? Dziwna teoria. Wy twardo trzymacie papier, więc trzeba było wybrać inną spółkę pół roku temu i teraz przeliczać te setki procent. A możliwości wyboru były ogromne. W sumie nie przychodzi mi na myśl spółka o mniejszej stopie zwrotu niż Polna od marca bo takimi się nie interesuje. Jakby nie patrzeć Polna nadal jest inwestycyjną porażką.
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    xawery, nie powiedziałem przecież, że nie dało się zarobić więcej;
    inna sprawa, o której już pisałem kilka razy - po fakcie każdy może rzucać zawsze dziesiątkami lepszych przykładów zainwestowania w danym czasie... ale przed faktem jakoś nie chciałeś się pochwalić w co wchodziłeś, kiedy, na jakim poziomie wychodziłeś...
    a też mimo tej kiszonki na Polnej w ostatnich miesiącach nikt nie może powiedzieć, że był to całkowicie zmarnowany czas, bo były lepsze dni i gorsze, a finalnie jesteśmy po pół roku równo z WIG-iem; a fajne jest to, że WIG przygasa, a w tym czasie Polna rozpoczęła systematyczny, spokojny marsz w górę; choć wiadomo, że gdybym wiedział, że na wiosnę zacięcie Jakubasa będzie aż tak duże w blokowaniu i uwalaniu kursu, to oczywiście najpierw zarobiłbym 1600% na Immoest (przeciez każdy przewidział ten wzrost na Immo, czyż nie?) i kupowałbym Polną dopiero przez wakacje... Boże...
    Mówię tylko, że wasza euforia jest niewspółmierna na wyników.
    Pisałem kiedyś co kupiłem po sprzedaży Polnej (tak, w przedziale 11-11,5), ale temat usunięto- LCC, NBL i AMC. Wszystkie sprzedałem w miarę na górce.
    Ostatnio gram dużo aktywniej więc trudno mi podać zawartość portfela, teraz mam IPX, GTN, LCC (odkupiłem), IDM(odkupiłem) i kilka małych pozycji.
    Polna ostatnio wygląda lepiej, nawet wystawiłem zlecenie ale mi się nie zrealizowało. Może spróbuje jeszcze raz kupić na ew. korekcie mały pakiecik.
    No, euforii tu na razie nie było, widzę tylko zadowolenie grupy osób z tego, że po męczącej konsolidacji wreszcie coś się zaczęło dziać, że potwierdzają się nasze wcześniejsze przypuszczenia co do wartości tej spółki itd. Napawa to o tyle optymizmem, że to dopiero początek hossy na Polnej:)

To udanego skupowania akcji, xawery; p. Radek raczej nie jest w ciemię bity i nie będzie chciał, żeby kurs mu za mocno odjechał, zanim nie skupi tyle, ile zaplanował (on i jego bliscy...); napawa optymizmem, że nie stosuje tak chamskich zagrywek zwalających kurs, jak to było przed i w czasie wezwania p. J. wiosną... czyli zbyt tanio to już nie kupisz, ale jest szansa, że w okolicach 14,5 -15,5 jeszcze sporo będzie można zebrać.
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    ~xawery , witaj .
    Mając Polną nie dziw się że się cieszymy wzrostami ,. Natomiast dziwi mnie że naszą radość krytykujesz , No chłopie chyba aż tak nie "wD...łeś" na Polnej żeby Cię to tak bolało.
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: slonce_karpat [83.29.215.*]
    chyba sprzedawał razem z sempem i redaktorem w okolicach 11 pln ... teraz trochę mu żal....
    N a pewno mu nie żal skoro gdzie indziej zarobił sporo a tu by się kisił ... No ale już do pracy...
    ------------ktoś z "familii" rady nadz. nie zdążył kupić na cza i teraz próbuje postawić murek oporowy na 15zł .
    Jak myślicie , bo moim zdaniem troszeczke za nisko. Uważam że opór powinien się pokazać w okolicy 18zł
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Najważniejsze, że zarabiamy. Powoli, powoli ale zarabiamy. Radek jak będziesz w Przemyślu, to zapraszam na PIWO.
    ja wręcz nie chciałbym, żeby już teraz szło po 10-20% dziennie, bo wtedy doszłoby do 20 parę zeta i spuściłoby szybko powietrze;
    najlepiej, jakby tak do tych przykładoych 20 zł kurs będzie rósł po 1-3% dziennie, z jakimiś malutkimi korektami, lecz na przyzwoitych obrotach (dla Polnej, to minimum 10K dzienie); niech się napakują, zaraz braknie free float i wtedy dopiero zacznie się jazda, przy impulsach (informacje, rynek). A lepiej, żeby jechało z 20, niż z 10 - zajedzie 2 razy wyżej:)
  • Re: ...Nigdy tak wielu nie zadzięczało tak wiele tak nielicznym... Autor: coolturalny [87.96.28.*]
    xawery co za różnica gdzie sie zarobi miliony, rok w tą czy w tamtą nie gra roli....
    Postawiłem na Polna i mam nadzieje zrealizować swój plan... być może z lekkim opoźnieniem, ale konsekwentnie do celu ;)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.