Jazi, miało być tak pięknie przez weekend,a wywołałes wilka z lasu ,super widać jak nasi inwestorzy znają marki 8bell dobrze wróży to na przyszłość pozdrawiam
Poczekaj Kris z podsumowaniami. Daj się wypowiedzieć Espaniol i Staszek. Ja jestem na serio bardzo ciekaw jakie oni widzą sposoby na wypromowanie marki 8belle. Serio. Co 3-4 głowy to nienjedna. A może faktycznie któryś z ich pomysłów będzie mógł być zrealizowany? Cóż szkodzi poczytać. Można zawsze wysłać mail z pomysłem do zarządu. Na prawdę czekam na kreatywne podejście i pomysły z ich strony. A może ktos jeszcze ma jakieś wizję? Zapraszam do dyskusji.
Wystarczy umieć wypozycjonować stronę w wyszukiwarce google i to jest największa reklama, jaka w dzisiejszych czasach działa, ale oni albo kupili gotowy szablon albo zapłacili kilka groszy studentowi jakiemuś, żeby ogarnął im stronę. Jestem bardzo ciekaw ile wyświetleń generuje strona oraz ilu użytkowników z unikalnym ip. średnio tam zagląda.
Wiecie, że po wpisaniu hasła w google, lakiery hybrydowe, nie ma strony 8belle na 10 pierwszych stronach? Potem nie chciało mi się dalej szukać. Po wpisaniu hasła lakiery do paznokci, ta sama historia. Lakiery z grafenem - na 4 strony jakie oferuje google, ani wzmianki o 8belle mimo, że są już takie lakiery od innych firm ;)
Dnia 2025-08-04 o godz. 13:29 ~Espaniol napisał(a): > Uzupełniając, > > Wiecie, że po wpisaniu hasła w google, lakiery hybrydowe, nie ma strony 8belle na 10 pierwszych stronach? Potem nie chciało mi się dalej szukać. Po wpisaniu hasła lakiery do paznokci, ta sama historia. Lakiery z grafenem - na 4 strony jakie oferuje google, ani wzmianki o 8belle mimo, że są już takie lakiery od innych firm ;)
Muszę siebie poprawić, bo zaraz zrzucicie się, na mnie bo skrót myślowy zrobiłem...
"...Lakiery z grafenem - na 4 strony jakie oferuje google, ani wzmianki o 8belle mimo, że są już takie lakiery od innych firm ;)", miało być: Lakiery do paznokci z grafenem - na 4 strony jakie oferuje google, ani wzmianki o 8belle mimo, że są już takie lakiery od innych firm ;)
Nawet po wpisaniu 8belle, nie wyświetla się strona sklepu - jasne, jakieś wątki na forum, newsy itd. ale wpisując w wyszukiwarce google, nazwy "8belle" nie możemy dostać się na ich stronę sklepu - Przeciętny salon, dobra, słyszałem/słyszałam o nowym produkcie, 8belle, wpisuje. Kurde, nie ma strony o co chodzi? - Jak myślicie ilu, w przypadku tak ogromnego wyboru, będzie się pocić i szukać adresu do strony, jak pod ręką ma od groma innych ofert?
No i to rozumiem. To jest konkretny zarzut. Czy napisałeś o tym do zarządu na maila? Jeśli nie to ja oczywiście mogę napisać i zwrócić na to uwagę. Zanim to zrobię poczekam lojalnie na Twoją odpowiedź.
Dnia 2025-08-04 o godz. 13:58 jazi1 napisał(a): > No i to rozumiem. To jest konkretny zarzut. Czy napisałeś o tym do zarządu na maila? Jeśli nie to ja oczywiście mogę napisać i zwrócić na to uwagę. Zanim to zrobię poczekam lojalnie na Twoją odpowiedź.
Nie, myślałem, że takie rekiny biznesu jak inwestorzy, którzy są na tej grupie i trzymają wszystkich za kaganiec, mają takie tematy ogarnięte. Twierdząc do tego, że to jest ich spółka od x lat i wszyscy co mają inne zdanie nie mają prawa krytycznie wypowiadać się o ICH spółce. Śmiało, możesz dać znać.
Nie bądź złośliwy. Sam niejednokrotnie pisalem o różnych zaniedbaniach ze strony nawet poprzedniego zarządu I jeszcze wcześniejszego. Teraz tez rozważałem różne scenariusze. To o czym mówisz jest oczywiście warte uwagi i należy to zasygnalizować. Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.
Ok. Czy to juz wszystkio z Twojej strony jeśli chodzi o niedociągnięcia? Jeśli tak to w porządku. Dawaj znać jakby jeszcze coś wpadło Ci do głowy. Mail poszedł. Co do Semilaca....osobiście uważam, ze po przejęciu go przez Fundusz stal sie on ( Semilac) wlasnie marką dla ludu. A to dlatego ze został wprowadzony do takich sklepów jak Rossmann, DM itp drogerii. Produkt profesjonalny charakteryzuje sie tym ze jest rozprowadzany poprzez wyspecjalizowane hurtownie i przedstawicieli lub bezpośrednio z magazynów producenta. I nie jest dostępny masowo po zaniżonych cenach w sieciach handlowych. Taka np. Wella. Ma osobne linie na markety i osobną profesjonalną linię na salo y fryzjerskie. Jakość i wydajność tych produktów jest nieporównywalna. Moim zdaniem Fundusz nastawiony tylko i wyłącznie na szybki zysk osłabił prestiż Semillaca, ktory zbudowała p. Sylwia. Takie jest moje skromne zdanie. Tak to widzę. Oczywiście jeśli jest coś do poprawy u nas trzeba zwracać uwagę. Obiektywnie patrzeć na sytuację wszak wszyscy pracujemy poniekąd na sukces tej spółki. I jakby górnolotnie to nie zabrzmiało jesteśmy jej udziałowcami i powinno nam na tym zależeć. Chyba ze ktoś ma to gdzieś i zależy mu tylko na tym aby kursem bujało bo z tego żyje. Ale nie oszukujmy sie. Tacy tez tu są.
Pozdrawiam.
Dam znać gdy sie czegoś dowiem.
Dalej wiercisz dziurę w brzuchu tym pozycjonowaniem stron. Naprawdę uważasz, że prowadzący salony beauty kupując kosmetyki wpisują w Googlach hasła typu "lakier do paznokci"? Czy raczej podążają za aktualnymi trendami, aby nie wypaść z biznesu. A trendy wyznaczają eksperci w danej dziedzinie. Prościej się nie da. Spokojnie, 8belle nie wyprze z rynku lakierów z biedronki. Tak jak mamy auta premium i auta dla ludu.
Wiem, że wielu z was chciałoby tu i teraz, ale wszystko musi potrwać. Tu spekulacja już się skończyła, strategia jest realizowana krok po kroku. Pojawiają się kolejne produkty, następne dołączają do oferty sprzedażowej, niedługo rozpoczynają się szkolenia, mamy kolejny kanał na tiktoku.
Patrząc na inne spółki gdzie często są tylko obietnice, listy intencyjne i na koniec wielkie nic, to tu po roku realizacji strategii zajdziemy daleko. To tylko moja opinia.
Oczywiście, że wierce dziurę, bo to jest nienormalne, po wpisaniu w google 8belle, nie wyświetla się ich strona :D Czyli Semilac jest lakierem dla ludu ;) ?? Pojawia mi się jako drugie po wpisaniu hasła. Zero merytorycznych argumentów z twojej strony, tylko znów atak i agresja, dzień jak co dzień :D
Strona jest w budowie? Gdzie jest taka informacja? Jest domena, funkcjonuje w sieci, jeśli jest tak jak mówisz i jest w budowie to kolejny brak profesjonalizmu, osoby, która się tym zajmuje.
Dużo czasu poświęcasz spółce, więc napewno zauważyłeś co zmieniło się na stronie od 1 lipca. Może jak będzie już w pełni "profesjonalna" pozycjonowanie będzie na poziomie xtb.
Każda strona się zmienia... To nie oznacza, że są w budowie... Tacy ludzie chyba o znikomym pojęciu na temat marketingu w sieci, zajmują się NASZĄ spółką.
Kupiłem za grosze na zakończenie tamtego roku, więc sobie trzymam i jak mi się nudzi, to wchodzę tutaj i od razu człowiekowi jakoś lepiej na sercu się robi.
Czyli posumowując kupiłeś jak sam mówiłeś w poprzednich postach trupa, któremu trafił się jak ślepej kurze ziarno super zarząd, ktory skłonił Cie do zainwestowania w tę spółkę. Osiągnąwszy solidny na dzień dzisiejszy zysk pokonujesz fundamenty spółki która dała Ci zarobić próbując perfidnie obniżyć jej loty. Wiedząc doskonale że będzie dużo wyżej notowana. Wychodzi na to,ze to wlasnie Qo Tobie mówiłem wspominając o tych, którym zależy tylko na wahaniu kursu. Szach i mat jak to ktos napisał. Słabe to .
Dlatego szanowny kolego Jazi nie tłumacz tym naganiaczom spadkowym pozytywnych stron spółki, bo oni doskonale znają jej potencjał. Szkoda Twojej pracy, oni tylko chcą naszych akcji.
Pozdrawiam.
Kupiłem jak juś chodziły ploty, że pojawił się nowy gracz, kurs jakoś dziwnie zaczął ożywać, jak na trupa, więc za grosze było żal nie skorzystać/spróbować, wtedy nie wiedziałem, że dwóch poważnych ludzi się tym zainteresowało. Nawet tu na forum szczerzyliście zęby z radości i wpadaliście sobie w ramiona, że wasz trud został doceniony - wiedziałem, że będzie zabawnie, noi od czasu do czasu nie zawodzicie moich oczekiwań
U niech cały dział/sekcja badawcza to byli studenci na ten moment, czy tam student, więc bym się nie zdziwił. W ostatnim ESPI czy tam przedostatnim było, że mają jedną osobę na umowę o pracę zatrudnioną.