Ktoś zniecierpliwiony sie wkurzył i wywalił na koniec sesji swoje papiery.
Mysle ze będzie żałował. Na moje oko akcje powinny chodzić po 20zł. A tu po 9 nie ma za duzo chętnych jak na razie. Chyba ze jest coś czego nie wiem.
Macie rację że święci się coś o czym nie wiemy ale to raczej mało prawdopodobne, a tak w ogóle to na co komuś takie pakiety i w takim tempie skoro ma być zle?
dlaczego ma byc zle ? ,jak by mialobyc zle to by podbijali i sprzedawali akcje a tego nei widac . Spolka ma sie swietnie i bedzie miala sie jeszcze lepiej ,tu jeszcz ebedzie jazda mocna i mysle ze 20 zl to nie bedzie zaden problem
Witam myślę tak samo jak JB, mam takiego pecha że moje spółki stoją na bakier z indeksami i rzadko rosną na fali ogólnego optymizmu. Cierpliwość powoli mi się kończy, ale ponieważ już raz dostałem nauczkę nie mogę popełnić drugi raz tego samego błędu. No bo potencjał wzrostu olbrzymi. A spadku? Wierzy ktoś jeszcze w cenę poniżej 8zł? Do końca roku powinny wygasnąć wszstkie opcje jakie spółka zawarła, okazało się że nie były aż tak straszne. Myślę że brakuje nam solidnego impulsu do wzrostów. Mogło by nim być połączenie z resbudem o którym pisała Halinka. Uważam że dużo ludzi obserwuje tą spółkę tylko na razie nie kupują by nie zamrozić swojego kapitału.
Ja i moje tysiąc akcji się stąd nie ruszamy:) pozdrawiam
heh też mam tak samo boję sie korekty mimo to ostatnio naladowalem po 9,10 jakieś pół worka i liczę na parę groszy w najbliższym czasie, a jak będzie korekta to załaduję sie po pachy bo interes życia to napewno na ABM będzie !!!!. Widzę ze cos sie ruszyło na forum, a myslałem ze tylko ja interesuję sie tym papierem :) pozdrawiam wszystkich solidnych
Ja widzę, że rośnie - więc nie rozumiem problemu. Ja widzę umacnianie się trendu wzrostowego i myślę, że prawdziwa hossa na tych papierach dopiero się zaczyna, chociaż spółka urosła od końca marca ok.50%. Inne urosły o wiele więcej, ale to już historia i fakt dokonany, a abm solid dopiero zaczyna rosnąć, chociaż w krótkich ruchach można było też nieżle pociągnąć.
Ano nie rośnie gdyż nie publikują raportu 1/2 rocznego, który zapewniam jest świetny. Na dziś wsytarczy spojrzeć na portfel zamówień na najbliższe 2 lata :)
Najbliższa publikaacja wyników będzie w październiku i wtedy będzi wystrał...... chyba, że się ludziska szybciej kapną, że jest tanio :)
Spółka porusza się w dlugo terminowym trendzie spadkowym.
Od kwietnia bieżącego roku obserwujemy wyhamowanie tendencji spadkowej. Obecnie kurs spółki zbliża się do ważnego oporu na wysokości 8,80. Przełamanie tej bariery rokuje duże szanse na wzrost cen akcji do 13,00. W dalszej perspektywie możliwy jest wzrost cen do 19,00. Silnym wsparciem jest poziom 6,50. Zanegowaniem tredu spadkowego bedzie wzrost powyzej 13 zl .Wtedy pojawia sie duze szanse na wzrosty
mają duzo nowych kontraktów stąd inwestują , dostali gwarancje od banku na 10 mln złotych a Ci pieniędzy od tak nie rozdają, pozatym z tym Resbudem cos kombinują
widac tyle mają nowych zlecen że szykuje sie jakies połęczenie firm ?
pozatym przy tylu nowych kontraktach mają ustabilizowane dochody więc mozliwe że fundusz wejdzie ....
nie wazne za ile kupimy(teoretycznie jesli chodzi o dolki) 9 czy 8 zl ale wazne ile jest procent gdy cena osiagnie skromne 14 zl..szukaj zwatpienie i zyj nadzieja!!!