Dnia 2025-07-14 o godz. 18:36 ~Tiamat napisał(a): > https://www.youtube.com/watch?v=apa7fRA3nVY > > Od 16 min. i 54 sek.
No, tak, ja nawet go oglądałem przez parę miesięcy, problem polegał tylko na tym, że on się z reguły mylił...
A teraz konkrety:
-wejdź sobie na wykres Pepco (najlepiej tygodniowy), szybko zobaczysz, że od kwietnia mamy coraz wyższe dołki i coraz wyższe szczyty, fale wzrostowe są dłuższe i mają większe zasięgi, wolumen podczas wzrostów jest wyższy niż podczas spadków - klasyczne ujęcie trendu wzrostowego -jak zobaczysz ostatnie sesje: piątkową i dzisiejszą - w jednym i drugim przypadku w drugiej części sesji było klasyczne mielenie dla mielenia (wash trading) - w pt w przedziale 21.1-21.2, dziś w przedziale 20,7-20,8 - tak wyglądają konsolidacje w trendzie wzrostowym - kurs lekko opada i spada też wolumen -od listopada 2024 tworzy się bardzo szeroka baza pod (przyszłe) długie i wysokie wzrosty - bez takiej bazy odbicie byłoby znacznie niższe
Moim zdaniem (tu więcej fundamentów niż techniki) Pepco jest klasycznym przykładem spółki po długim trendzie spadkowym - ciężko zmienić sentyment, ciężko wyraźnie odbić, bo cały czas jest spory nawis akcji ludzi zniechęconych, którzy wychodzą na kolejnych wyższych poziomach. Nawet ostatnie, całkiem dobre informacje skłaniały zniecierpliwionych do keszowania. Jeśli mój scenariusz się spełni to przejdziemy niedługo w tryb kiedy Palaczyk i inni zaczną pisać: dlaczego ten śmieć rośnie, korekty będą coraz niższe, zaczną się coraz wyższe reko kupuj., będziemy przebijać coraz szybciej coraz wyższe poziomy, a za jakiś czas WSZYSCY będą pisać, że nie ma lepszej spółki niż Pepco (i zawsze to wiedzieli;).
Ja w kontrze powiem: w lipcu będziemy na 28 zł, a później tylko wyżej.
Oczywiście, niech każdy zrobi własną analizę i sam odpowiada za swoje pieniądze;)
Niestety on ma racje , sytuacja ta sama co w marcu i jeszcze kilka razy były takie same akcje . Pewnie w perspektywie roku zobaczymy kurs wyżej ,ale najpierw pytanie jak ma wyglądać skup akcji tzn te ich 110 % .
Dnia 2025-07-14 o godz. 19:36 ~Asd napisał(a): > Niestety on ma racje , sytuacja ta sama co w marcu i jeszcze kilka razy były takie same akcje . Pewnie w perspektywie roku zobaczymy kurs wyżej ,ale najpierw pytanie jak ma wyglądać skup akcji tzn te ich 110 % .
Pamiętam jak siedziałeś tu w marcu i kwietniu i beczałeś dzień w dzień, że jesteś w plecy na Pepco. Gdybyś nie był taki opóźniony i potrafił czytać, to może byś wiedział jak spółka planuje skup, bo opisała to dosyć wyraźnie.
Dnia 2025-07-14 o godz. 19:44 ~Asd napisał(a): > Zobaczymy kto będzie miał racje . Zdejmij różowe okulary i popatrz na zachowanie kursu .
No, patrzę, kurs jest dużo wyżej od twoich jęków z wiosny i dużo wyżej od kiedy wyszedłeś - więc kto miał rację? Zrozumiałeś już jak ma wyglądać skup? Nie podejrzewam, ty nie znasz podstawowych zasad interpunkcji, więc jak masz zrozumieć prosty przekaz z raportu spółki?
~Mokebe Pięknie podsumowane. W internecie można powiedzieć wszystko. Jak spadnie to miał racje.. Jak urośnie to kupi ;) Win Win sytuacja. Tak robi 90% Guru internetowych.
Moja ocena jest następująca. Pepco z 12zł urosło do 22,50. Korekta musiała przyjść i zrobili sprzedaż faktów. Byc może spadnie kurs do tych 18, może 19? A może i do 17... Ale wajcha została przestawiona. Fakty są takie, że pozbyli się poundlandu, poprawili LFL, a kurs dolara jest dalej bardzo słaby, więc dla pepco idealne środowisko.
Dodatkowo potwierdzili skup wart ponad 200mln zł. Napisali kiedy mogą zacząć... Ale mają na to parę miesięcy. Mogą poczekać i wejść przy niższym kursie, ale wejdą.
Podsumowując jeżeli spadniemy do tych 18 zł to chętnie zacznę skup akcji.
dokładnie myślał ze żabka będzie po 23 i na mocnej przecenie sprzedał teraz rośnie i dokupi .... takiego to warto posłuchać.... ja go l często uważam bardziej jako antywskaznik... długoterminowo pepco będzie się zachowywało jak ccc po pokonaniu problemów... zastanówcie się w rok pepco 300 nowych sklepów czyli w 2.5 roku zamieni 800 nierentownych sklepów poutland w dobrze prosperujące wystarczy potrzymać pepco 2 lata jak ccc ....miłego dnia