Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  20,79 zł , zmiana od tamtej pory: 4,76%

Re: Analityk giełdowy Michał Palaczyk ze Squaber.com-Pepco kierunek 18

Dnia 2025-07-14 o godz. 18:36 ~Tiamat napisał(a):
> https://www.youtube.com/watch?v=apa7fRA3nVY
>
> Od 16 min. i 54 sek.

No, tak, ja nawet go oglądałem przez parę miesięcy, problem polegał tylko na tym, że on się z reguły mylił...

A teraz konkrety:
-wejdź sobie na wykres Pepco (najlepiej tygodniowy), szybko zobaczysz, że od kwietnia mamy coraz wyższe dołki i coraz wyższe szczyty, fale wzrostowe są dłuższe i mają większe zasięgi, wolumen podczas wzrostów jest wyższy niż podczas spadków - klasyczne ujęcie trendu wzrostowego
-jak zobaczysz ostatnie sesje: piątkową i dzisiejszą - w jednym i drugim przypadku w drugiej części sesji było klasyczne mielenie dla mielenia (wash trading) - w pt w przedziale 21.1-21.2, dziś w przedziale 20,7-20,8 - tak wyglądają konsolidacje w trendzie wzrostowym - kurs lekko opada i spada też wolumen
-od listopada 2024 tworzy się bardzo szeroka baza pod (przyszłe) długie i wysokie wzrosty - bez takiej bazy odbicie byłoby znacznie niższe

Moim zdaniem (tu więcej fundamentów niż techniki) Pepco jest klasycznym przykładem spółki po długim trendzie spadkowym - ciężko zmienić sentyment, ciężko wyraźnie odbić, bo cały czas jest spory nawis akcji ludzi zniechęconych, którzy wychodzą na kolejnych wyższych poziomach. Nawet ostatnie, całkiem dobre informacje skłaniały zniecierpliwionych do keszowania. Jeśli mój scenariusz się spełni to przejdziemy niedługo w tryb kiedy Palaczyk i inni zaczną pisać: dlaczego ten śmieć rośnie, korekty będą coraz niższe, zaczną się coraz wyższe reko kupuj., będziemy przebijać coraz szybciej coraz wyższe poziomy, a za jakiś czas WSZYSCY będą pisać, że nie ma lepszej spółki niż Pepco (i zawsze to wiedzieli;).

Ja w kontrze powiem: w lipcu będziemy na 28 zł, a później tylko wyżej.
Oczywiście, niech każdy zrobi własną analizę i sam odpowiada za swoje pieniądze;)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PEPCO 0,00% 21,78 2025-09-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.