• Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Gracz [83.4.77.*]
    Nie ma kasy ale nie robi emisji, coś tam minimalnie zarabia z aktualnych gier. Chińczykom musi oddać kasę, Toplitz dużo bierze do zwrotu kosztów do 200 tyś euro. Biorąc pod uwagę 80zl, 30% steam to 56 i 80% Toplitz, zostaje 12. Żeby spełnic warunki umowy i zarabiać 75% czyli około 40zl muszą sprzedać około 20 tyś, potem za każde każde 25 tyś sprzedanych sztuk zarobią 800 tyś, Dużo? Nie specjalnie, no ale spółka przed chwilą była warta 12 mln. Niewiadomą jest to ile sztuk się sprzeda? 100, 200, 500 tyś? Przy 200 tyś byłoby 5,6 mln. To już ciekawe pieniądze i Permafrost i cuglach. Dziś właściciela zmieniło 100 tyś akcji, w obrocie jest 1,3, pewnie połowa jest w stabilnych rękach. Uważam 20 w zasięgu, to około 65mln kapitalizacji, ale gra musi sprzedać..
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Tak dokładnie wszystko zależy od tego jak gra się sprzeda. Ale ta umowa wydawnicza i procentowo nie wygląda tak źle, a nawet powiedziałbym że wygląda dobrze. Chińczykom będzie oddawać hajs, ale stopniowo 15% ich przychodu do kwoty 400tys eur, więc sama spolka będzie sobie zarabiać. Po 200 tys euro do toplitz (co umówmy sie nie jest jakoś dużo jak na grę) będzie zarabiać 80%
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Gracz [83.4.77.*]
    Źle policzyłem, 75tyś sztuk do zwrotu dla Toplitz
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Gracz [31.60.94.*]
    Jednak wtedy było dobrze, po 20 tyś sprzedanych kopii mamy 75% z gry
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Ciekawski [146.59.87.*]
    Mam Pytanie do Ciebie @gracz masz pakiet za grube miliony, a zadajesz tak wątpliwe pytania? Tak bardzo lubisz hazard?
    Nie przesadzaj, kilka sztuk. To nie hazard, mam akcję i jestem od początku, bo wierzę, że spółka da mi w przyszłości dużo radości. Liczę, że będą się dzielić zyskiem co roku, będą robić świetne gry sprzedające się na całym świecie w setkach tysięcy sztuk. Nie sprzedaje, nie robię kółek, jestem po prostu współwłaścicielem tej spółki. Trzymam ją 4 lata, aktualnie mam +60 ale nie sprzedam nawet jak zacznie spadać. Do 10zl jest 20 tyś akcji, a dziś właściciela zmieniło 100tyś akcji, to prawie 10% ff. Prawda jest taka, że akcji do handlowania nie ma. Chcesz mieś to zapłacisz wysoko. Na wczorajszych widłach 20k po pkc podbiło do 60zl. Przecież ktoś, kto zostawił 5k akcji po 4,8 może tylko żałować. Nie oddawajcie akcji tak tanio, ustawcie sprzedaż wyżej. Nie chcecie na moim 67zl, to zróbcie chociaż 12 czy 15zl a oddajecie po 7 realizując tzw „zysk”. Odwieczny problem z tym czy sprzedać czy nie mnie nie dotyczy. Chciałbym jednak, żeby odnieśli sukces.
    Cytuję Comparic:
    Największa euforia na całej GPW! Te akcje wystrzeliły o 130% w 3 dni – nadal są tanie i jest pod co je kupować! Kurs 3x niżej niż dawniej!
    Play2Chill wraca do gry. Czy to początek wielkiej hossy?

Pamiętajcie gdzie byliśmy przed premierą mms21, prawie dotknęliśmy 30zl. Jest pod co grać. Ale 30 zl to prawie 90 mln kapitalizacji. Trochę dużo ale biorąc pod uwagę gry, udziały w innych spółkach i Monkey nadal jest tanio, bardzo tanio.
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Ciekawski [146.59.87.*]
    A czyli to nie Ty z tym pakietem 50 000 ? Ok to sie podszywasz pod kogos innego, ok to nie było pytania
    Jest 1,5 miesiąca do premiery, ciekawe jakie działania podejmie Toplitz a jakie P2C, żeby ruszyć wishlistą bo 640 pozycja to nic nadzwyczajnego. Aztecs był na 400 miejscu ale afera z Chińczykami i brak widoczności strasznie ją obsunął. Czy przed premierą będą jeszcze jakieś niespodzianki? Może ogłoszą coś nowego? Z tego co pamiętam spółka weszła na giełdę około 6,9zl w 2021, wzrosła do 14 i 25 przed premierą. Gra nie poszła i obsuwa, gdzie akcje można było kupić nawet za 3zl. Obecna sytuacja jest o wiele lepsza, są gry, które jakieś grosze regularnie zarabiają, jest Aztec z dużymi oczekiwaniami i udziały (szkoda, że takie małe) w kolejnych dwóch produkcjach. Jest też gra dla Małp za 1,3 netto i udział w zyskach i kasa od Toplitz. Czy zrobimy 60 mln kapitalizacji? Czy spółka zasłużyła, żeby o niej mówić nie tylko jako o tej, która spadła 90%. Pewnie jeszcze przed premierą zarząd czymś zaskoczy na plus a od poniedziałku lecimy na 15zl.
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Obi_wan [5.184.79.*]
    Aztec był nawet ok 360 na WL, ale to za Chińczyka.
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Gracz [31.60.68.*]
    Myślisz, że było zmanipulowane?
    Tego nie wiem, bo lista działań skutkujących banem dla wydawców jest szeroka, ale to możliwe. Sam festiwal, który wyniósł Azteca uważam, że pokazywał rzetelnie zainteresowanie grą. Niezależnie od tego Aztec ma potencjał na wyższe miejsce na WL z marketingiem Toplitz, mimo że do premiery nie zostało wiele czasu.
    Dodam tylko, o czym pisałem już kilka razy, to nie Aztec jest game changerem dla Pitu tylko Permafrost. Oczywiście Aztec jest ważny, bo to pierwsza gra na nowym silniku, który może generować stały przychód.
    Ale coś już chyba ruszył marketing bo +50 nowych followers za 1 dzien
    To też, ale WL skoczyła o kilkanaście miejsc wyżej w ciągu ostatnich kilku dni.
    Permafrost to tylko 20% to bardziej wartości niematerialne i prawne bo kasy fizycznej z tego nie ma, mogą ewentualnie odsprzedać udział. To zupełnie inna spółka.
    Niby tak ale wartość p2chill rosnie wraz z wartością spółki zależnej, bi może ja w każdej chwili sprzedac. Więc jeżeli Permafrost wyjdzie bardzo dobrze to p2chill chcąc nie chcąc zwiększy swoją wartość
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Obi_wan [37.225.35.*]
    Trochę się o to już spieraliśmy. P2 zwiększy swoją wartość wraz ze wzrostem wartości spółki zależnej albo dostanie kasę z podziału zysku. Zakładam, że te spółki zależne będą robić nowe gry dla Pitu.
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~SedziaVar [37.31.143.*]
    Powiem tak kto był od 3-4zł to zarobił i już sprzedał jak ja obserwując te sesje
    bez obrotów i bez wiary długimi miesiącami,teraz pewnie się zchłodzi do 5zł i można coś znowu kupić pod premierę.Czekajac na 30zł może życia wam nie starczyc
  • Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~znudzony [79.191.77.*]
    Jestem tu od IPO,
    Widziałem rajd do 20+, i mogłem sprzedać z zyskiem,
    Byłem tu przy 4 PLN mając -30%.
    Jestem tu przy aktualnym kursie z +15% i cały czas mam te same akcje.

I o ile rok temu wyglądało to tak se, to teraz to zupełnie inna sprawa.
    Nie jest to jazda na kredycie i brak informacji czy uda im się cokolwiek.
    Mają zysk, projekty się rozwijają czy są jakieś fundamentalne powody aby sprzedawać ?
    Nie.
    Czy można sprzedawać bawiąc się w kolarstwo - jak najbardziej można.
    Kto co lubi.
    Ja o tym że coś się dzieje to się zorientowałem bo mi się pojawił nowy post na X z P2Chill :D
    I poczekam aż pojawi się kolejna informacja, informacja o wypuszczeniu gry.

• Re: Jak wygląda sytuacja spółki? Autor: ~Maciucha [5.173.16.*]
    Następny sprzedał i chce odkupić a 30zl będzie najpóźniej wrzesień/ pazdziernika
[x]
P2CHILL -2,52% 2,32 2026-05-14 15:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.