Jak kursem Sunex nie zajmie się jakąś tzw.wspolnota , to będzie bujał się 2 lata, po 7 zł, obrót dzienny 5000 szt, pakiet 500 szt zwala lub podbija kurs o 5 procent.
Tak to widzę, obserwując spółkę o paru lat.
Wspólnota wchodzi i kurs rośnie i obroty też.
Inaczej dupa, ale mogę się mylić.
Wybaczcie nie kupicie zbyt dużo akcji na tych poziomach, choć byście pisali co chwilę coś. Realny free float jest maluteńki. to co możecie odebrać to jakieś niewielkie ilości od słabych rąk Akcje są w dobrych rękach, które na pewno wam teraz nie oddadzą. Na zupełnie innych, 3-5 krotnie wyższych poziomach mocne ręce zaczną się zastanawiać
Ale chciwusy z was. Chca postraszyć i myślą, że ktoś kto zna spółkę, branżę i jest doświadczonym inwestorem im odda tanio akcję :D:D:D Może jakiś szczaw wam odda po waszym głupowatym straszeniu.
Chcecie więcej akcji to powyżej 20 zł możecie zacząć myśleć o jakiś wolumenach.
Poczekaj do września na wyniki za II kw. Przy tych przychodach co pokazali to będzie ogromna strata netto. Możecie czarować, ale wspólnota kapitana i prezia zrobi jeszcze niejedną wirówkę do 3zł.
Jednak kolega Kaleciak miał rację. Ciekawe, czy spadnie tak jak pisał? Może ciepła pompa coś napisze, jakiś komentarz do aktualnej sytuacji. Profesor Wiatr wiemy, że przewiduję bankructwo, kaleciak ogromny spadek, a może to jednak końcowa faza wyleszczania i po wynikach sprzedaży za III kw. ruszy mocno do góry. Proszę o konstruktywne opinie.
Minął prawie miesiąc i tylko jedna odpowiedz, ale konkretna czyli tak jak pisał kolega Kaleciak zjazd do 3 zł.Wyniki sprzedaży za 3 kw. tragiczne i nie ma widoków na poprawę! Koleżanko Ciepła Pompo jakiś komentarz z Twojej strony się należy. Tak ostro naganiałaś na wzrosty i byłaś pewna tej inwestycji, że nie tylko Tobie siadło zdrowie. Tutaj jest wielu, którzy z powodu Sunexu teraz mają wielochorobowość i problemy z psychiką. Jedynie profesor Wiatr i Kaleciak jak do tej pory się nie mylą. Panowie co sądzicie czy 3 zł wytrzyma, bo trochę tego mam jeszcze do sprzedania. Traktowałem tą inwestycję jako pewną, tak firma się wspaniale rozwijała, aż nagle muszą na łeb na szyję zmieniać umowy z Bankami. Coś tu nie gra....
ciagle tylko marudzenia. Zasada stara jak swiat mówi - kupuj jak jest tanio-nisko, a sprzedawaj wysoko-drogo. Np. jak ktoś będzie skupywać w przedziale 5-8zl to potem przy 25-30zl zarobi 3-6 krotność (400-700%). A jak ktoś zacznie kupować dopiero po już jakiś falach wzrostów, bo dopiero dotrze do niego przy 20zl to zarobi już tylko 30-50%. Niby proste a ludzie mają klapki na oczach i ciągle tylko malkontenctwo i zdziwienia.
Tyaaaa klasyk. Sprzedają wtedy kiedy powinno się kupować, a kupują wtedy kiedy powinno się raczej sprzedawać. I o dziwo zawsze jest mnóstwo malkontentów i co lepszych zagładożerców żeby próbować zniesmaczyć i tanio odebrać, albo na szczytach mnóstwo tryskaczy euforycznych, żeby wpychać wysoko papier. Wszędzie tak jest jak rośnie spółka np. 2 lata i pokonuje kolejne szczyty to trąbią BRAĆ. I potem kwik rozczarowanych jak przyjdzie zwykła korekta, a nie daj odwróci się trend. A jak spółka na dole dłuższy czas wyciskana jak cytrynka to trąbią UWAGA UCIEKAĆ i straszą. A potem gawiedź zdziwiona, jak to dlaczego my nie zarabiamy kilkuset %....
A Twoje gadanie mamy przyjąć za pewnik? Tz. jest tanio to kupować bo będzie drogo? Juz miałem w swoim portfelu takie kupione po taniości spółki jak Pertolinv a ze świeższych "znakomitych" inwestycji to MTEnergia - obydwa bankruty, pieniądze zamrożone w tyłku. A informacje z Sunex ostatnio dotyczą tylko kredytów. Sam mam akcje Sunex i w ciągu chyba niespełna 2 miesięcy udało mi się stracić 28% Nie wiem czy nie przełknąć gorzkiej piguły i sprzedać w cholerę...Tu nie ma jak to się mówi sentymentu na tę spółkę. Z drugiej strony ktoś to kupuje - własnie przed chwilą 6500 akcji.
Sama ilość wpisów siejących strach i popłoch, i cynicznego dbania o społeczeństwo, ku przestrodze itd. jest jasnym dobrym znakiem. A dobrotliwych ludzi tutaj na forum przybywa jak zgniłych rodzynek. To lubię :)) Dzięki, że o nas wszystkich tak dbacie :D:D