Ja dzisiaj wyszedłem i nieważne że zaniżyłem kurs, nie zależy mi. Moje jakiekolwiek nadzieje na odrobienie choćby części straty to była czysta, niepoparta faktami głupota i życzeniowe myślenie. Ta spółka to moja druga największa pomyłka na giełdzie od kiedy inwestuje a czas ten jest liczony w dekadach. Mogłem nie uśredniać, tylko podążyć za rynkiem czyli wyjść i zapomnieć o spółce która w parę miesięcy swoją reputacje spuściła w kiblu. A ja jak ten głupi uśredniałem. Kiedy widziałem sprzedaż TA dwa tygodnie po premierze zrozumiałem że kurs właściwy dla tej spółki to ok 200zł, więc chciałem przeczekać na lepsze czasy, ale może jednak rynek wycenia ją znacznie niżej, a ja nie będę jeszcze bardziej tracił Nie będę czekał aż kurs się zrówna z tymi poziomami na których uśredniałem bo to już by było z mojej strony szaleństwo. Bo jak coś spadnie 10% a odbije też nawet 10% to i tak jesteś stratny. Tutaj jest dzisiaj 11 sesja spadkowa z rzędu i nie ma żadnych wsparć, nic. Lot swobodny. Nie będzie też żadnych informacji ze spółki, które mogłyby kurs uratować, bo skoro największa premiera roku została tak wyceniona jak została to nie ma o czym mówić. Ci którzy tu zostali, nie wiem na co możecie liczyć, chyba na atak spekuły ale na to jest za duży FF więc nie wiem. Róbcie jak uważacie może to się kiedyś odbije, może dzisiaj może za rok, może nigdy.
Bezpieczniej jest redukować pozycję w miarę spadków niż wychodzić jednorazowo. Może się okazać, że dołek jest już blisko, a odbicie może być równie gwałtowne, jak poprzednio młotek do 150. Ale trudno tu coś teraz wróżyć. Chyba mało kto spodziewał się tylu sesji spadkowych. Pluję sobie w brodę, że nie sprzedałem po 240 :(
Tydzień temu pisałeś tak samo o 200 180.poczekaj narazie trwa korekta spadkowa. Przy 150 już zmienisz nick i będziesz pisał że to okazja. Ale nie o to mi chodzi. Czuję że to zejdzie aż na 2 cyfry .pozdro.
Wczoraj 89% pozytywnych recenzji na Steam. Gdyby nie te zorganizowane negatywne recenzje za śladowe AI to gra miałaby ponad 90%. Dla mnie jest to kolejna świetna polska gra za ok. 1/30 budżetu gry Cyberpunk. Po wejściu do sprzedaży wersji pudełkowej spółka powinna wg mnie zwiększyć wydatki na marketing.
Oczywiście, ze są. W ostatnim raporcie, żadnych zmian w posiadanych akcjach. Inna sprawa, ze po tylu sesjach zwały, papier nie może wzrosnąć nawet pół procenta i to przy szczytach GPW.
Tydzień temu sprzedałem akcje i tydzień mnie nie było na tym forum. Kurs od tego czasu nie zaliczył ani jednej sesji niespadkowej, ale na tym forum bez zmian. Choć widzę, że pojawiło się kilka osób, które apelują o trzeźwą ocenę i - tak jak ja - nie naganiają na sprzedaż czy kupno tylko piszą swoje przemyślenia/analizy o spółce. Niestety są momentalnie zakrzyczane przez ludzi którzy... a zresztą wiadomo jakich.
Co do obecnej sytuacji spółki. Koniec wyprzedaży na Steam oczywiście niewiele zmieniło dla TA, gra się średnio sprzedaje, bo choć dobrze zrobiony (i bardzo ciekawy) to nie jest to tytuł adresowany dla mas. Dla mnie ostatnią deską ratunku dla kursu było ogłoszenie o zwrocie gry, zamiast tego przyszedł raport o słabej sprzedaży. Gra jest sprzedawana tanio i ta liczba kopii była w dolnych zakresach jakichkolwiek analizy, nawet pisanych przez osoby negatywnie do spółki nastawionych. Po tym wiedziałem już, że muszę pogodzić się z ogromną stratą i wykorzystać pozostały kapitał gdzie indziej, bo będę tylko dalej tracił. Teraz widzę, że według forumowych akolitów spółki to szorty są niby winne temu co się z kursem dzieje. Nie, winny jest brak popytu. Po prostu spółka zniechęciła większych inwestorów błędami z ostatnich lat, a TA nie okazał się przełomem. Wyniki za Q2 nie będą przełomowe, nie ma co na to liczyć, ale będą dobre, więc może notowania spółki nieco się poprawią. Tak czy siak, najbliższe wydarzenie o ile 11B nie wymyśli czegoś dobrego po drodze to reamek FP1, ale to już dla tych co lubą sobie wejść w spółkę i zapomnieć na parę lat. Nie dla mnie. Póki co mój komentarz sprzed tygodnia aktualny, skoro po największej premierze gry która jest dobra i dopracowana i tania w sprzedaży, rynek wycenia spółkę tak jak wycenia, to nie można tu liczyć na nić dobrego w najbliższym czasie, bo na co? Ja też mam czasem takie spółki, ale zostaje w nich tylko jeśli kurs zbytnio się nie osuwa, bo po co tracić, gdy można iść gdzie indziej. Powodzenia wszystkim, którzy tu wiernie zostają na lata i piszę to bez żadnej złośliwości, po prostu POWODZENIA.
A to już nie przez Summer Sale na Steam? all? No przecież pisałeś, że sprzedałem w dołku tydzień temu bo TA zaraz wróci do pierwszej setki. Ja wiem, że jesteś botem albo trollem, w najgorszym razie człowiekiem na literkę "i", ale naprawdę przecież inni mogą poczytać twoje komenty z poprzednich tygodni i miesięcy i zobaczyć, że ty zwyczajnie bredzisz i nic z tego co piszesz się nie sprawdza bo to bzdury. Ty nawet nie silisz się na jakąś analizę, tylko atakujesz, obrażasz i rzucasz puste hasła. Na ten komentarz pewnie też odpiszesz jakąś krótką bzdurą bez argumentów. Odpisuje ci w tej chwili z nudów bo z tobą nie da się przecież rozmawiać.
Mi jeden naganiacz wzrostowy, gdy wspomniałem o motywacji sprzedaży kazał 'zostawić inwestowanie dorosłym' zostawiłem. Teraz pewnie jeszcze od golasów mnie frustrat pociśnie
Może tak jest, a może nie. Trudno to zweryfikować nie mając pełnych danych. Nie wiem na ile wiarygodny jest Ortex i posty jakiegoś gościa na X. W każdym razie paniki tu nie widzę, raczej powolne osuwanie się kursu po 1% dziennie. Także kolega Morświn podjął korzystną decyzję i już jest do przodu o te kilka procent (tzn. nie jest do tyłu). I w każdej chwili może odkupić te akcje niżej jeśli zechce. Chyba żeby nastąpił nagle wystrzał +10% ale na to się nie zanosi bo niestety widać jak się TA sprzedaje. Oczywiście za kilka miesięcy kurs pewnie będzie wyżej ale na razie od prawie miesiąca kierunek jest jeden.
analiza wsteczna zawsze skuteczna, może odkupi, a może nie, tyle wynika z Twojego postu, czasami mam wrażenie że tutaj piszą przedszkolaki, to ile kto zarobi to się okaże jak będzimy zamykać pozycje, Ty robisz podsumowanie w fazie akumulacji, pewnie zawsze kupujesz w samym dołku
all cieszę się, że jesteś optymistą i Twoje posty często wspierają mnie na duchu w tych trudnych dla akcjonariuszy chwilach. Kolega już zamknął pozycję jakiś czas temu i w tym przypadku nie jest to żadna analiza wsteczna tylko można jasno stwierdzić, że od czasu zamknięcia pozycji kurs jest już kilka procent niżej. Także z tej perspektywy jak na razie mogę ocenić to pozytywnie. Osobiście trzymam swoje akcje bo liczę na wyższe poziomy i nie chce mi się bawić w day trading. Na razie bym powiedział, że jest faza osuwania, a nie akumulacji. Nie zawsze kupuję w dołku ale raczej bliżej dołka niż górki. Oszczędźmy sobie inwektyw, gramy do tej samej bramki.
Dziękuję za głos rozsądku, niestety "all" to druga strona tej samej monety co "pogrom". Nie da się z nimi merytorycznie rozmawiać, oni tylko atakują i klepią wciąż to samo ku poparciu swoich tez, odpowiednio - jest rewelacyjnie, jest tragicznie. Ja też nie inwestowałem tu na chwilę, byłem tu przez ponad rok. Najpierw wszedłem pod premierę FP2, potem trzymałem pod odbicie po panicznej wyprzedaży bo przecież gra się zwróciła w kilka dni. Czekałem i się doczekałem, ale nie odbicia tylu info o P8. No to już wtedy byłem pewny, że to musi odbić i zacząłem uśredniać mając premierę TA w perspektywie. Co było dalej wiesz. Dlatego takie wpisy jak od "all" traktuję jako czyste zaśmiecanie forum, chociaż przyznaję, że pierwszy wątek założyłem z czystej frustracji i żalu, ale nawet w nim nie namawiałem do sprzedaży, nie plułem na spółkę, napisałem co jest i co ja myślę że może być. On i jemu podobni mają tylko frazesy czy to pozytywne czy negatywne.