• O jak to dobrze że mam ... Autor: ~pijok [83.22.246.*]
    ....coś do picia , lubię oblewać sukcesy.
    uwaga :
    alkohol tak jak i myślenie może być niebezpieczny dla osób niewprawionych...
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    Czy masz na myśli to, że Polna wybroniła się na dopiero co przebitym oporze, które po raz pierwszy zadziałało już jako wsparcie i to w prawie neutralnym dniu na rynku? :) To jest co oblewać, bo następne "oporki" (coś koło 14, potem 16-17 itd.) wydają się drobnostką w porównaniu do tego dwuletniego "dziadostwa", które miejmy nadzieję jest historią, a które stanowiło przez ten czas opadającą barierę nie do przejścia.
    Teraz kurs niech się dobrze poukłada na trendzie wzrostowym i zamieni go na długoterminowy:)
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~trzeźwy(dziś) [188.123.192.*]
    Dzisiaj będzie wieszczone od dawna przebicie oporu ustanowionego na 14zł.
    Jak nie to będę rzucę picie.
    ................................................pijok
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    zapomniałem dodać informacji potwierdzającej najbliższe wzrosty

http://www.youtube.com/watch?v=gIfLHrZhXjo
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    zacznijcie kupowac a nie pieprzcie jak idioci:) ja ciagle nie bede wyciagal
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~pajac7 [79.186.10.*]
    Chciałeś powiedzieć - kupujcie idioci to dziadostwo-
    sam jestes dziad
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: pablo7 [91.94.146.*]
    sam nick wskazuje ze to pajac
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~darush [79.187.170.*]
    Pewno sprzedal za narne grosze i teraz zazrdosci za spolka sie dobrze trzyma
    O , toto ma swoich wielbicieli.
    No to mnie oświećcie .Co to jest warte , bo na razie wiem że jestem pajac i dziad . A chcę zostać inwestorem tak inteligentnym jak Volter i Pablo7.
    inteligencja z tym nei ma nic wspolnego pajacu
    Pajac, w gąszczu spółek na giełdzie, nie jesteś w stanie znać wszystkich bardzo dobrze; dlatego pomaga w tym "na szybko" spojrzenie na AT obserwowanego podmiotu; dobrze trafiłeś i zrób sobie analizę technicznę z tego roku, ale też koniecznie za okres ostatnich 24 miesięcy i zobaczysz, z czym mamy w tej chwili do czynienia.
    Po drugie, nikt nie ma obowiązku Ciebie oświecać, bo to są Twoje pieniądze i albo je pomnożysz, albo je zredukujesz - chodzi o to, że jak zarobisz, to się z nikim nie podzielisz z nas, a jak stracisz, to już będziesz na nas psioczył - jest wciąż deficyt inwestujących forumowiczów, którzy potrafią wziąć na siebie odpowiedzialność za SWOJE DECYZJE inwestycyjne i potem płaczą i użalają się, jak przychodzi korekta, czy w ogóle słabsze dni...
    Zapoznaj się samodzielnie nie tylko z analizą techniczną spółki (AT), ale przede wszystkim z analizą fundamentalną (AF) i z prawdopodobnymi wydarzeniami, których oczekujemy (może Ci w tym pomóc lektura wybranych wątków) i wówczas SAMODZIELNIE podejmiesz decyzję, czy interesuje Cię ten papier, czy nie; a jeśli interesuje, to czy już teraz, czy dopiero jak się np. wyrwie ponad 20 zł, co będzie stanowiło sygnał dla funduszy inwestycyjnych i wielu inwestorów, że "jazda" będzie kontunuowana jeszcze dużo wyżej.
    Kiedyś jeszcze parę osób starało się wyedukować w tej kwestii szersze grono (akcja informacyjna tak zwanego "TWA"); skończyła się jednak praca u podstaw, kto nie chce, niech nie kupuje, nie ma co uszczęśliwiać kogoś na siłę, bo... patrz wyżej...
    Dziękuję bolo7 . A Volter niech się przygląda koledze i oprócz inwestowania nauczy się kultury i gramatyki.:)
    wyluzujmy i będzie dobrze:)
    do końca sesji jeszcze ponad godzina, a już mi się podoba umacnianie się kursu Polnej około 1 zł ponad linią pokonanego, dwuletniego oporu; na razie jest pięknie, byle się nie popsuło (pamiętać należy, że Polna jest kapryśna...)
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: adamsp [85.222.38.*]
    Święta racja bolo ;))) , ale cóż czasami trafi się ciemna masa, której już chyba od początku roku trochę sie przez to forum przewinęło.

Narazie wszystko idzie zgodnie z intencjami TWA ... :)

Pozdr
    AdamSP
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: coolturalny [88.156.191.*]
    Tyle doswiadczonych umysłów (TWA) i kilka osób stojących z boku, ale znających sytuacje na spółce nie może sie mylić. Spółka jest rewelacyjna (ma wszelkie predyspozycje do wzrostów), ale za razem pechowa. Ze wszelkimi dobrymi informacjami trafia w szczególnie złe momenty. Chociażby taki raport, świetne wyniki finansowe, ale szeroki rynek i sytuacja na giełdach nie pozwoliła na porządne odbicie kursu. Tu poprostu trzeba być, ale należy sobie zdać sprawę, że na konkretne zyski ciut dłużej się czeka.
    Byle do przodu, a w zasadzie w górę ;)
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: adamsp [85.222.38.*]
    jeszcze raz święta racja...

tak wogóle dziś też bardzo ładnie, spokojnie, ale zdecydowanie do przodu ( na 15.54 - 5,39 % UP ) - oby tak dalej. Chyba, że jakiś kasztan znowu narobi w majty....

Ale nie zapeszam ;)

Byle tylko pozytywne informacje docierały do szerszego grona.

PS: coś na popołudniowe rozluźnienie z nudów :

http://www.youtube.com/watch?v=QNG9gSJKbAo&feature=channel

Pozdr
    gościu na tym klipie to chyba jeden z członków ekipy S5, przerażony, że Polna jednak zaczyna spokojny marsz w górę... zaklinanie grą na flecie zwały nic nie pomogło na szczęście i w zasadzie można uznać, że dla Polnej od tej pory jedynym wsparciem, któremu będziemy kibicować, będzie linia trendu wzrostowego - a na opory nie zwracamy większej uwagi:)

• Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~Helka [83.2.102.*]
    Fixing pokazał kierunek , chyba wszystko jasne.
    teraz przed nami być może w poniedziałek malutka korekta - toż pijok przywrócił "czarne poniedziałki":) - i potem spokojne skrobanie się w górę, z możliwymi mocniejszymi braniami i ich małymi, bieżącymi korekcinkami;
    idzie bardzo dobrze, nawet lepiej, niż gdyby miało szarpać zbyt gwałtownie;
    teraz niech się spokojnie doskrobie ponad 19 zł i zobaczymy, co się będzie wówczas działo na rynku, jakie info wyjdą ze spółki itd. - wtedy będzie wiadomo, czy to będzie tylko mały przystanek, czy większa korekta przed marszem na kilkadziesiąt zł
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    nie cwaniakuj tylko zbieraj, wtedy urosnie

jak mnie wkurzysz to pkc w pon cale 10 tys szt:)
    uważam, że pozwalasz sobie na zbyt wiele... nikogo tu nie musisz szantażować jakąś zwałą - chcesz to uwalaj; nikt też dla Ciebie nie będzie zbierał... Boże...
    odpocznij w weekend, bo Ci nerwy puszczają już od rana, jak czepiłeś się pijoka... te buźki trochę nie pasują do agresywnej treści Twoich postów, wyluzuj...
    podejrzanyś mi był, dlatego sprawdziłem - witaj "Siemka", pamiętasz, jak nas grzecznie zniechęcałeś do zakupu Polnej, bo coś ci śmierdziało w tej spółce? rozumiem, już, skąd Twoja reakcja i tłumiona agresja pod przykrywką buziek...
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~qwerty [95.40.236.*]
    bolo7 dawaj lej dziada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jak on ma 10k to ja jestem prezesem GPW!
    Volter , coś wspominałeś o inteligencji . Nie wiem czy ją kupisz za gotówkę otrzymaną za te 10tyś.
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    wyluzujcie

ma rosnac to urosnie

czekam na 18-19

milego weeku...mam satysfakcje bo moj pekac z przed 15 ustaiwl handle do konca dnia
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~benek [88.199.56.*]
    witajcie,ja czekam na 11/12 chyba,że 13 potwierdzą obroty wtedy trza wchodzić
    Teraz rośnie przebija opór,ale nie potwierdzony dużymi obrotami
    a proszę Cię bardzo... nie wszedłeś jeszcze w Polną, to masz swobodę wyboru momentu wejścia;

Z ciekawości:
    1) jaki poziom obrotu (ilościowy) jest dla Ciebie wystarczającym sygnałem?
    2) dlaczego piszesz o potwierdzaniu 13?
    3) gdzie jest według Ciebie w dniu dzisiejszym ważny opór?
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: coolturalny [88.156.190.*]
    To co kolega Benek robił przez ostatnie miesiące kiedy to faktycznie ceny kształtowały sie na poziomie 11 - 12 zł ?
    Teraz to już chyba za późno na takie marzenia.....
    Ostatnimi czasy byłem bardzo zaangażowany w orła
    obroty muszą być takie,żebym normalnie kupił i sprzedał,a nie czekł na realizację po kilka godzin
    między 13 a 14 jest opór którego nie przebito[choć były próby] i jest to górna granica kanału Pozdro
    no widzisz, bo Polna nie jest na DT przy większych kwotach - ją się grzecznie skupuje, a ze sprzedażą nie będzie najmniejszego problemu, bo przy dobrym braniu obroty to kilkadziesiąt K, a również i 100-200 K dziennie - wystarczy
    a ta spółka daje mi w zasadzie gwarancję kilkusetprocentowej stopy zwrotu w akceptowalnym przeze mnie czasie, nie boję się, że wyjdą jakieś smrody, wiem, że już teraz jest mocno niedowartościowana, a i tak jeszcze najlepsze historie dopieor przed nią...

jakiego kanału?
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~leniwiec [83.29.105.*]
    śpicie?
    jeszcze nie, a co?
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~leniwiec [83.29.105.*]
    Ja już śpie
  • Re: O jak to dobrze że mam ... Autor: ~pijok [79.191.95.*]
    dobranoc
    Pa...
  • Do bolo77 Autor: ~mariolka [83.26.248.*]
    Witaj bolo :)
    Dawno mnie nie bylo ,ale pamietam o najmilszym akcjonariuszu Polnej :).Ja zarobiłam na Polnordzie :)
    jesli nic sie nie wydarzy to kupię cos z NC. (lubię ryzyko ;))
    Pozdrawiam serdecznie-kibicuję Tobie i Polnej ( nie mam ).
    Pozdrówka dla zoneczki :)
    Sukcesów i do kiedys :) mariolka
  • Re: Do bolo77 Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    Witam Mariolka! :)
    Aż się rozmnożyły siódemki w moim nicku:)
    Dawno Cię nie było - gratuluję zarobku na Polnordzie! Ja cały czas od lutego na Polnej, a niedawno mniejszą częścią luźniejszej gotówki wszedłem w Reinhold, który jak na razie przyliczył korekcinę z całym rynkiem;/ mam nadzieję, że teraz już pójdzie wreszcie do góry i zarobię choć trochę na tym moim pierwszym eksperymencie powakacyjnym:)
    Zaglądaj do nas, bo wspólnie próbujemy typować jakieś inne ciekawe spółeczki; np. twardziel Germany zwrócił naszą uwagę na IDM i osobiście prawdopodobnie wejdę w ten papier, jak się wyklaruje trochę sytuacja i uspokoi AT (na razie niebezpiecznie poszarpało wykres...). Prawdopodobnie nie uzyskam takiej rewelacyjnej średniej, jak Germany, ale nie będę się zabijał teraz, żeby pekacem kupić akcje, bo ktoś krzyczy na forum IDM, że taniej nie będzie... Będzie taniej na IDM, kwestia ile? W tym może pomogą mi inni nasi forumowicze:)

P.S. Przypatrz się Polnej, jest to kapryśna spółka, która może jeszcze wiele razy wzbudzić w nas mocniejsze emocje, ale teraz jest w bardzo ciekawym momencie jeśli chodzi o AT (nie mówiąc o wynikach oraz oczekiwaniu na bardzo pozytywne informacje ze spółki) - jak nic tego nie popsuje, to ta spółka rozpoczęła właśnie dłuższy marsz w górę w (wedug mnie) już DŁUGOTERMINOWYM trendzie wzrostowym, choć technicy na to będą potrzebowali dla przykładu przebicia przez kurs bariery około 20 zł... tylko, że ja i jeszcze parę osób będziemy wtedy już z jakieś 100% do przodu :) i wolimy zarabiać na takim trendzie od początku, a nie od jego połowy, czy przy końcu, w czasie szczytu hossy...

Przekażę pozdrowienia żonie:) trzymaj się! :)
  • Re: Do bolo77 Autor: ~Ija [83.2.102.*]
    Marzyciele! Za ile będzie po 20?
  • Re: Do bolo77 Autor: adamsp [85.222.38.*]
    Pytasz za ile ?

No właśnie za tyle - 20 zł i więcej...

A kiedy - w niedalekiej przyszłości - popatrz na wykres i wyciągnij wnioski !

.... żal dupsko ściska, że się nie kupiło w okolicy 10 zł, albo i taniej ;)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.