Drodzy Panowie z Medinice — skoro mamy FDA 510k złożone, ISMICS, Tech Tour, CoolCryo gotowe, to może czas na coś z kategorii: ‘Kto to chce kupić’? Chociażby LIST INTENCYJNY, nawet napisany na kolanie, z dużą kwotą z kapelusza — bo póki co to wygląda, jakbyście mieli złotą kartę do sukcesu, tylko ktoś Wam ją przypadkiem wrzucił do niszczarki.
A ja tu siedzę ósmy miesiąc na zerze, oglądając jak inne spółki robią pompki na byle plotce, a Wy boicie się napisać coś odważnego.
Może już czas udawać mniej skromnych a bardziej strategicznych?
PS. Jak zrobicie emisję po 20 zł — to przysięgam, kupię Wam kawę.
Cieszę się, że Medinice bierze udział w konkursach MCSC — może jak zdobędą dyplom z kartonu, to kurs wzrośnie o 3 grosze. A może to nowa strategia sprzedaży? ‘Kup CoolCryo, dostaniesz medal w gratisie!
Widzę, że jak brakuje zysków, to przynajmniej można sobie odbić na forum, napinając się jak gumka w majtkach z Pepco. Daj znać, jak twoje ego zacznie wypłacać dywidendę, to może i ja coś skorzystam.”
Medinice to jedyna spółka, która potrafi prowadzić rozmowy dłużej niż trwał lockdown, a przy tym nie podpisać ani jednego konkretnego listu. Mamy za to dyplom za udział, zdjęcia z konferencji i marketing emocji – czyli klasyczny pakiet: wszystko oprócz efektów.
A Ty? Inwestowałeś? Czy po prostu wpłaciłeś do Medinice i teraz grasz w „kto bardziej udaje, że ma plan”?
Skoro jestem „na zero”, to i tak jestem legendą tej spółki – bo większość to już dawno w minusach głębszych niż wartość rynkowa CoolCryo.
Ale Ty nie stękasz – Ty kupujesz, kupujesz, kupujesz, jak bot od IR. Każdy spadek to okazja. Każdy brak newsa to sygnał siły. Każdy raport – potwierdzenie strategii:
„Wierzę, bo cisza”.
Tak, jestem na zero. Ale Ty jesteś w sferze mistycznej.
Zrób sobie profilówkę z logo FDA i napisz „Czekam” – to pasuje do strategii lepiej niż jakiekolwiek analizy.