• Do Chodzika i Cercia Autor: sun_tzu [83.29.84.*]
    Szanowni,

w chwili wolnego czasu polecam przyjeżenie się wątkowi:

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-duda-fakty-i-perspektywy,7460694.html

i całej spółce PKM Duda. Myślę, że to jest temat dla Was do analizy po ostatnich mocnych spadkach z 1,58 na dzisiejsze 1,30 ( intradeday nawet 1,26 było ). Z tego co pamiętam Chodzik przyglądałeś się kiedyś roboczo kursowi i wyszło Ci odbicie z poziomu 1,28, na życzenie pewnej Twej koleżanki

Pozdrawiam,
    Sun_Tzu
  • Re: Do Chodzika i Cercia Autor: ~spidi__gonzales [77.113.81.*]
    Sun_tzu kup kilka akcji ORŁA!
  • Re: Sun_tzu Autor: bodzio758 [95.40.159.*]
    Sun_tzu na tej spółce dużo nie zarobisz ale to twoja sprawa....
    Tak jak spidi__gonzales polecam również ORŁA!
  • Re: Sun_tzu Autor: sun_tzu [83.23.52.*]
    Bodzio,

nie mó hop puki nie przeskoczyśż. C/WK na Dudzie 0,36, układ pewny a do 2012 nie pojawi się ani jedna nowa akcja na GPW. Zyski Dudy rosną, do tego mają wejście na rynek rosyjski a oni tam wszystko zjedzą.

Jeśli dodamy do tego -18% w ciągu dwóch dni, to to musi odreagować !

Bez obrazy Szanowny Kolego, ale zamiast Orła, wole iść do kasyna i czarne czerwone obstawić, albo jeszcze lepiej, jakiegoś longa.

Pozdrawiam,
    Sun_Tzu
  • Re: Sun_tzu Autor: ~cercio [89.231.13.*]
    Na razie to jestem zapakowany w CPEnergia ale pomyślę nad Dudą.

Kto by pomyślał,że Rotschildowie......

https://www.bankier.pl/wiadomosc/CP-ENERGIA-S-A-PODPISANIE-LISTU-INTENCYJNEGO-2011723.html

http://www.kri.pl/strony/i/75.php
  • Re: Sun_tzu Autor: ~chodzik księżycowy [87.206.143.*]
    A ja koledzy czekam i patrzę i nie dokupuję w tej chwili niczego ponieważ:
    W Stanach moim zdaniem przyjdzie ostatnia słaba fala wzrostowa.
    U nas na kontraktach fala czwarta zeszła poniżej fali pierwszej i zostało to potwierdzone
    przez zamknięcie dnia, o oporze na 2480 - 2500 nie ma co już przypominać. Cała bessa
    to na wigu 20 2580x0,447=1153 1337 + 1153 = 2490
    Jak co poniektórzy wiedzą 0,447 to ważny współczynnik Fibonacciego + okno czasowe około 14 września.
    Reasumując - jeśli chcecie kupujcie sami ale beze mnie.
    Niczego dobrego się po rynku nie spodziewam.
    Chodzik Księżycowy
    Chodzik,skąd wziąłeś te 2580pkt?
    Jeśli chodzi ci o 144 dzień hossy to wypada 10 września.Policz jeszcze raz bo ja liczyłem kilka razy i mój program do AT też to potwierdził.No chyba,że ci chodzi o coś innego.
  • Re: Sun_tzu Autor: sun_tzu [199.67.203.*]
    To co Twoim zdaniem się wydaży w następnym oknie czasowym Chodziku ? 2000 pkt ?
    Najpierw kilka słów do Cercia.
    Kolego mój szanowny (jeśli pozwilisz ,że tak się do Ciebie zwrócę) to naprawdę nie ma znaczenia czy będzie to 10 czy 14 września. Te obliczenia z reguły nie są dokładne i obarczone pewnym błędem. Napisałem 14 września ponieważ pomiary robię nie od jednego miejsca ale z kilku punktów wykresu i schodzą się one w jednym punkcie +_ powiedzmy dwa dni.

Sun_tzu najpierw musisz mi napisać jak to się stało, że wybrałeś sobie takie imię ?
    Muszę sobie jakoś to zapamiętać, bo przecież stanowimy zespół a jak tu nie pamiętać imienia kolegi.
    Co dalej ? można by napisać jak zwykle ,,na dwoje babka wróżyła,, ale z tego nic nie wynika. Natomiast osobiście myślę że ten klin co go już wszyscy widzą jednak zadziała.
    Jego czwarta podfala schodząc nieco niżej naruszyła na chwilę linię trendu. Ponieważ kliny to nic innego jak odmiana trójkąta więc stosuje się do niego takie same reguły.
    Jeśli więc fala czwarta jak wspomniałem naruszyła linię, to prawdopodobnie ostatnia fala piąta klina również naruszy górne ograniczenie i nastąpi chwilowe wybicie ponad to ograniczenie z bardzo wyraźnym wzrostem obrotów. To moim zdaniem będzie najlepszy moment do opuszczenia rynku, ponieważ po takim zachowaniu spodziewam się szybkiej i radykalnej korekty, rynek jakby wymierza karę trendowi za to że próbował się wybić. Spadek powinien nastąpić do podstawy klina tworząc część formacji głowy i ramion, a dokładnie zejście od głowy do lini szyi. Potem nastąpi odbicie tworzące prawe ramię do około 2000 punktów i zejście, przebicie szyi i dalsze spadki. Pisałem że zakładam iż cały ruch wzrostowy to formacja typu abc X abc i właśnie będziemy mieli falę korekcyjną X ( korekta korekty ), ktora najczęściej jest trójką.
    Mam nadzieję, że to co nasmarowałem tutaj jest dla wszystkich zrozumiałe.
    Jak zwykle zdrówka życzę
    Chodzik Księżycowy
    Oczywiście jak na tym tle zachowają się poszczególne spółki tego doprawdy już nie wie nikt i konia z rzędem temu kto to wie.
    Chodzik,a skąd się wziął twój nick?Bo wydaje mi się,że nie jest przypadkowy.
  • Re: Sun_tzu Autor: ~chińczyk [78.8.107.*]
    słowo "sun tzu" pochodzi z prastarych chin i oznacza "papier toaletowy"
    Chodzik,no i napisz jakie wnioski z wczorajszego spotkania o 21:24 z tym największym,no wiesz....?
    Nie mam pojęcia o jakie spotkanie chodzi ?
    a mój nik wziął się stąd, że z perspektywy (długoterminowej ) czasem widać nieco więcej.
    CK
    Jak ci się podobają na każdym indeksie formacje odwrócenia trendu?
  • Re: Sun_tzu Autor: ~reni [87.105.237.*]
    cercio wyremontowales dom to zerknij nasygnity podpisali na koniec sesji wjelkom umowe tylko cos mowjom ze at im niepasuje jesli bys mugl
    Przecież na zenerisie pisałeś,że odkąd się pojawiłem to przestałeś zarabiać.Sorry,ale już nie robię analiz.
  • Re: Sun_tzu Autor: ~ferdi [87.105.237.*]
    tak pisalem ale bylem do konca na zenku a co myslisz tak o tych akcjach sygnity wchodzic puki jeszcze sie niezaczelo
    troche info zapuzno dali moze to i lepjej
    Widzisz te ostatnie dwie świece na wykresie?
    tak co oznaczajom jesli moge spytac
    To teraz poszukaj sobie dwóch podobnych tutaj
    http://www.ingsecurities.pl/2980186.xml#tab_4

tylko pamiętaj,że żadna analiza 100% pewności nie daje.Ale już wiesz więcej niż 50%.
    dziekuje ale po naszemu bo ja sie tak nieznam na swiecach co one oznaczjom jakis tred czy zmjane jesli mozna i jusz niezawracam ci glowy
    Te świece sugerują zmianę trendu i ta formacja nazywa się przenikanie.Ale lepiej poczekać i zobaczyć co się jutro wydarzy a nie działać pochopnie.
    Nie znam tej firmy ani nie wiem czym się zajmują ale uważaj bo skoro takie super infa się teraz pojawiają to czy aby nie są to infa dla podbitki aby maruderzy mogli się ewakuować?
  • do wtajemniczonych Harami? Autor: ~Escobar [195.146.143.*]
    czy ja widze harami na D? ;DDD

pozdrawiam
    Esco
  • Re: Sun_tzu Autor: sun_tzu [83.28.145.*]
    Szanowny Chodziku,

miło mi być Twoim kolegą, acz do prawdziwego "sespołu" jak to nazwałeś, jeszcze nam trochę brakuję ( np kilka trafionych fundamentalno-technicznych inwestycji ). Choć przyznam, że zainspirowałeś mnie na tyle, że pierwsza kniga o analizie technicznej nie jakiego Murphego ( dobry wybór ? ) już do mnie pocztą idzie. Obecnie znam tylko podstawy podstaw, ale jeśli Twoja teoria o klinie się potwierdzi, powiedzmy do końca września, biorę się ostro do nauki.

Co do nicka Sun_Tzu. Wiele jego myśli mnie zainspirowało, wiele jego powiedzeń używamy na codzień sprawy sobie z tego nie zdając i wiele ( po lekkiej modyfikacji ) świetnie nadaje się na giełdę. Jest autorem sztuki wojny, a giełda to taka wojna na cyferki. Ktoś wygrywa, ktoś przegrywa.

Pozdrawiam
    Sun_Tzu
    To bardzo dobra książka. Znajdziesz w niej także zarys teorii Elliotta oraz Ganna.
    Oczywiście to grube tomisko i zaznajomienie z nią chociażby pobieżne zajmie ci wiele czasu.
    Myślę również że nie wszystkie opisane tam rzeczy będą pasowały do twojej osobowości.
    Ja wziąłem z niej to co mi sie podobało i to co wiąże się z teorią R. Elliotta, która dla mnie osobiście jest podstawą. Nie spiesz się z zakupem nastepnej książki lecz poświęć kilkanaście tygodni na tą właśnie pozycję. Jak będziesz przy oscylatorach zwróć szczególną uwagę na RSI.
    Teraz kilka słów do pozostałych kolegów. Powiem wam szczerze że skupiłem się tylko i wyłącznie na jednej spółce, która w obecnej chwili wydaje mi się najbardziej obiecująca.
    Pozdrawiam jak zwykle
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Sun_tzu Autor: ~abcd [89.77.154.*]
    Czy mógł by pan zdradzić nazwe tej spółki ,może pan popszestawiać literki to by my mieli zajęcie na niedziele..dzięki.....
  • Re: Sun_tzu Autor: ~luciano [83.25.249.*]
    ajckart :-)
  • Re: Sun_tzu Autor: ~ABCD [89.77.154.*]
    Dzięki ta spółka to TRAKCJA
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.