Najpierw kilka słów do Cercia.
Kolego mój szanowny (jeśli pozwilisz ,że tak się do Ciebie zwrócę) to naprawdę nie ma znaczenia czy będzie to 10 czy 14 września. Te obliczenia z reguły nie są dokładne i obarczone pewnym błędem. Napisałem 14 września ponieważ pomiary robię nie od jednego miejsca ale z kilku punktów wykresu i schodzą się one w jednym punkcie +_ powiedzmy dwa dni.
Sun_tzu najpierw musisz mi napisać jak to się stało, że wybrałeś sobie takie imię ?
Muszę sobie jakoś to zapamiętać, bo przecież stanowimy zespół a jak tu nie pamiętać imienia kolegi.
Co dalej ? można by napisać jak zwykle ,,na dwoje babka wróżyła,, ale z tego nic nie wynika. Natomiast osobiście myślę że ten klin co go już wszyscy widzą jednak zadziała.
Jego czwarta podfala schodząc nieco niżej naruszyła na chwilę linię trendu. Ponieważ kliny to nic innego jak odmiana trójkąta więc stosuje się do niego takie same reguły.
Jeśli więc fala czwarta jak wspomniałem naruszyła linię, to prawdopodobnie ostatnia fala piąta klina również naruszy górne ograniczenie i nastąpi chwilowe wybicie ponad to ograniczenie z bardzo wyraźnym wzrostem obrotów. To moim zdaniem będzie najlepszy moment do opuszczenia rynku, ponieważ po takim zachowaniu spodziewam się szybkiej i radykalnej korekty, rynek jakby wymierza karę trendowi za to że próbował się wybić. Spadek powinien nastąpić do podstawy klina tworząc część formacji głowy i ramion, a dokładnie zejście od głowy do lini szyi. Potem nastąpi odbicie tworzące prawe ramię do około 2000 punktów i zejście, przebicie szyi i dalsze spadki. Pisałem że zakładam iż cały ruch wzrostowy to formacja typu abc X abc i właśnie będziemy mieli falę korekcyjną X ( korekta korekty ), ktora najczęściej jest trójką.
Mam nadzieję, że to co nasmarowałem tutaj jest dla wszystkich zrozumiałe.
Jak zwykle zdrówka życzę
Chodzik Księżycowy
Oczywiście jak na tym tle zachowają się poszczególne spółki tego doprawdy już nie wie nikt i konia z rzędem temu kto to wie.