ja pierdziu ale tu swirów na tym jupku...nie wiedzialem ze tak mogą zwalać w panice i bez opamietania ?hahahahaha
zysku na akcje prawie 42% ceny obecnej ...co za towarzystwo?
jaja jak berety...nastepnym razem jak trafi sie korekta to dlugo poczekam zanim wejdę..w toego jupka.
ciekawe co leszczyna zrobi jak potwierdzi sie plotka o dywidendzie?
albo wezwaniu?
4 zeta z hakiem zrobia w 3 dni?hahahahaha
Poczytajcie o syndromie wrzesnia,sytuacji makro-gł.USA ,długo oczekiwanej korekcie,to nie będziecie się dziwić,co do zakupów to wrzesień długi,po wtóre dlaczego ma rosnąć.
popieram, popieram i to tez popieram ale dlaczego ma spadac? spolka niedoszacowana i to mocno + stopa zwrotu na akcje + inwestycje jestem tu gdyz mysle ze jest to dobre miejsce na przeczekanie tego co sie bedzie dzialo na bardziej ruchliwych i problematycznych spolkach. pozdr
zysk - to jupek miał za I kw,
za II - już strata
poza tym zysk zyskowi nierówny - w przypadku jupka jest papierowy - wynika z przeszacowania w górę udziałów w KCI.
Spróbujcie przeszacować swoje akcje Jupka -powiedzmy na 10 zeta.
Dla przykładu : ja mam 20 K tego badziewia.
Przeszacowuję jego wartość na 10zeta/akcję
Właśnie zanotowałem ze 200 tysi zysku.
Pozostaje tylko malutki problem - sprzedać po dychu... ;)
Jupek ma troszkę łatwiej: KCI nie jest notowany więc nikt im nie zarzuci , że jednak nie jest on wart zyliona złotych...
patrz na kase w firmie i na znikome zadłuzenie
dodaj do tego prawdopodobieństwo wezwania i wtedy ustalaj sobie poziom cenowy...
niedawno mialem tego 5k od dzisiaj mam juz 20 k...a jak spadnie jeszcze (ponizej 2)
to jeszcze z 10 k dopakuje..(czekam az dziadostwo wysypie sie ..oddam im powyzej 3 zeta..jak Bog da i ameryka nie przeszkodzi..?
a niebawem moze być panika tych bez akcji...(:
codziennie po 2-6 %...byłoby fajnie ale wczoraj za duzo papiera nabrali DT..i na 10 groni realizuja zyski...dobre i to jak to mowią?
niech ta formacja odwroconego spodka zacznie sie realizować wreszcie po tej oczyszczajacej mam nadzieje korekcie!?
potencjał papierka widać. Mślę, że został zwalony spekulacyjnie i przyokazji zwały rynku. Panikarze oddali w popłochu, jadąc na stratach, a dzisiaj sobie w brodę plują. Jak przyjdzie dzień zakończenia spadków, takie spółki jak ta nadrobią wszystko w ciągu kilku dni.
Danzaw zgadzam sie z Toba, ze trzeba bylobyc burakiem, zeby sprzedawac tak tanio Jupka. Ale mam do Ciebie pytanie. Wiem, ze jestes na Jupiterze bardzo dlugo i napewno duzo wiesz o tej spolce. Powiedz mi prosze, jak oceniasz wyniki za drugi kwartal? Wiem, ze Zarzad podal wyniki za pierwsze polrocze, a wyniki za drugi kwartal musimy sobie sami wyodejmowac. W kazdym razie Danzawie: co powiesz o wynikach za drugi kwartal - to jest moje pytanie do Ciebie i bardzo prosze Cie o odpowiedz, dobrze?
To czego można się dopatrzeć w bebechach raportu to to ze Jupiter odliczył od zysków zakup akcji w celu umorzenia i wykazuje w sprawozdaniu mniej akcji i wartość księgowa 1 akcji wzrosła z 3.79 zł do 3.84 zł. aktywa wzrosły z 294 mln.do 296 mln. Odjęto też od zysków przeszacowanie akcji o -1,194 tyś. nie wiem po co jezeli wiadomo ze w tym kw. już wzrosły. to tyle narazie.
To Ci jeszcze mało ?.To porównaj wyniki z Midasem to też fundusz . Zysk na jedną akcje to 40 % Która spółka ma wyższy zysk na akcję? No i te projekty które sie realizują.