• Jakichś animator nam tu obroty mieli Autor: ~Mirks [5.184.234.*]
    Wrażenie jakbyśmy mieli tu animatora i kreslarza wykresów
  • MAXmam w Badziewiaku nr.1. Autor: ~jack [84.40.235.*]
    Ktoś tu porządku musi pilnować i zastawiać półki na K żeby zowu 2,50 nie było. We W- u 0,55 e. X 4,25 = 2,33 zł. mamy więc z czego spadać !!!. I wcale jest nie powiedziane ,że nie spadniemy ?. NIC KOMPLETNIE się nie dzieje bo niby kto ma sprzedawać po trych cenach ??? na koniec roku do podatków p.d.pakiety i tyle w temacie. Pozdrawiam .
  • Re: MAXmam w Badziewiaku nr.1. Autor: ~Mirks [5.184.212.*]
    Spadnie to sobie dobiorę :) W moim odczuciu da zarobić i warto potrzymać papier. Nie spieszy mi się, więc mogą zaniżać. Już nie ma komu sprzedawać a niżej tym bardziej. Papier wyprzedany moim zdaniem, kwestia czasu i musi iść na północ :) Pozdrawiam
  • Badziewiak nr.1. da zarobić ... Autor: ~jack [84.40.235.*]
    Pewnie że jest tani - warto dobierać. Spółka fundamenty ma i spory majątek a ta cena to cyrk do2. Pisałem już tutaj wiele X co ma itd. brak dużego gracza a PL fund to ....... . Obroty prawie zerowe na jakieś tam info kr.podbitka i tak stoi sobie w miejscu. Od 2007 widziałem tutaj wiele -jestem od pierwotnego. Same inw.w Krakowie są więcej warte niż wycena rynkowa a gdzie reszta ???
  • Re: Badziewiak nr.1. da zarobić ... Autor: ~as [91.90.115.*]
    przy 2,82 zł pisałeś ze to ostania szansa żeby dobrać tanio , proszę zachowaj reszty godności i nic nie pisz
  • Re: Badziewiak nr.1. da zarobić ... Autor: ~Mirks [5.184.212.*]
    Ten papier będzie grany, więc trzeba brać teraz. Wiadomo, że pieniądz lubi spokój. Ktoś, kto to pociągnie da zarobić. Pytanie kiedy :) Moim skromnym zdaniem to jest czas na branie akcji, ale zawsze mogę się mylić :) Mój "nos" mówi - bierz i wziąłem. Teraz spokojnie czekam. Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Jakichś animator nam tu obroty mieli Autor: ~doAS [84.40.235.*]
    mały chłopcze o jakich godnościach piszesz ? tu chodzi o kasę a nie o pisanie bzdur itp. Jak piszę że będzie DUŻY ZAROBEK to tak ma b yć !!! OD LAT zarobiłem na tym papierze krocie z kim do " ludzi " z tym pisaniem. Ja wiem - czekacie na raptowny wzrost który do niczego mi nie jest potrzebny. Jeszcze się za grosze okupię a WY kupicie ode mnie za 50 % drożej. Tyle w temacie. Mam wiele innych spółek z W-20 itd. pozdrawiam Inwestorów z kasą- jack.
  • Re: Jakichś animator nam tu obroty mieli Autor: ~as [91.90.115.*]
    ale to nie jest koncert życzeń , co ma być to będzie, ja też mogę napisać że w ciągu 5 lat jakaś spółka wzrośnie, to jak wróżenie z fusów
  • Re: Jakichś animator nam tu obroty mieli Autor: ~Przemek [89.239.127.*]
    dzisiaj po 2,61 PLN w pakietach po 500 sztuk ktoś postawił sprzedaż i już z 50k akcji poleciało i nadal nie koniec... ciekawe ile tam tych akcji ma ;-)
  • Re: Jakichś animator nam tu obroty mieli Autor: ~Mirks [46.134.95.*]
    Moim skromnym zdaniem to jest z wora do wora. Przy braku popytu tak się właśnie dzieje, kiedy "ktoś" lub "oni" chcą kupić akcje. Mało kto oddaje, więc zaniżają kurs a być może jakichś niecierpliwy odda swoje grosze. Lata wstecz, dawno temu widziałem nie raz tego typu mielenie, a potem nagle.... poszedł z procy do góry :) Oczywiście zawsze mogę się mylić.. mój nos mówi "ładuj do wora, to czas". Pożyjemy, zobaczymy niebawem :) Dokupię jeszcze troszkę w tygodniu i spokojnie zaczekam. Pozdrawiam serdecznie wszystkich
  • szukanie głupców trwa .... Autor: ~jack [84.40.233.*]
    Bardzo dobrze myślisz - oglądałem taki cyrk tutaj wiele X to stare zagrywki i palenie głupa. NIKT nie bierze stąd ta śmiała akcja - zagrywka. Papier wykupiony / podzielony . Faktycznie sporo było na sprzedaży w piątek po 2,61 bo sprawdziłem na dogrywce z ukrytego. Dzisiaj dalsza część po 2,60. A może ktoś odda bo będzie tylko " gorzej ". Spółka dobra i wyceniana na obecnych poziomach jako bardzo tania. Przejściowe kłopoty miną a majątek spory. Będzie tu jazda na północ -kiedy ? tego nie wiem. C/WK 0,46. KAPITALIZACJA 140 000 000 ; 4,25 = 32 941 176 MLN. EURO. co to jest ??? brak dużego inwestora robi swoje a akcjonariuszom NIE zależy na godziwej wycenie- niestety. Tak jak pisałeś trwa przerzucanie z wora do wora i przyda się do podatków. Przypominam że fundy płacą prowizję max 0.05 % więc koszty działania zerowe. Badziewiak nr.1. działa od 1959 i wiele już przeszedł / przetrwał. Pozdrawiam ...
  • Re: szukanie głupców trwa .... Autor: ~Mirks [46.134.95.*]
    Jack - ja cie pamiętam chyba sprzed ok 10 lat wstecz (o ile się nie pomyliłem). Ten badziewiak chyba na debiucie kiedyś startował po 50 zł - popraw mnie jak się mylę. Jesteś ikoną tej spółki. Pamiętam bo kiedyś grałem na Ele i petrolu i na Btm. Szukałem spółki na chwilę i kupiłem badziewiaka :) Stary wyjadacz z ciebie. Do rzeczy - w czwartek dokupię trochę i czekam na odjazd :) Powodzenia życzę
  • Re: szukanie głupców trwa .... Autor: ~jack [84.40.233.*]
    3 X TAK od początku tutaj jestem i chociaż mam wiele innych sp.w portfelu to Badziewiaka nr.1. lubię. Były czasy że prawie już tych akcji nie miałem ale jak nurkował to znowu dobierałem i td. Teraz jednak mam tak dużo że fund OFE POCZTYLION Z 90 000. sztuk to mały pikuś !. Ciekawy jestem kto mi takie wielkie ilości sprzedał ?. Może jestem już 6 największym udziałowcem ??? z danych oprócz rodzinki i OFE Generali 9,60 % nie widzę nikogo w sprawozdaniach. Może ktoś ma 3-4 % ??? wtedy nie musi się ogłaszać - ujawniać. Kiedyś na GPW była taka Austryjacka spółka deweloperska Immoeast która też tak spadała jak B.1. a póżniej w rok 1500 % odjazd na północ !!!. Dlaczego tutaj się nie powtarza taka sytuacja ? potrzebny duży inwestor do kompletu. Kiedyś przyjdą tutaj ogromne wzrosty - narazie trzeba poczekać jakiś czas . Pzt.trudno kupić dużą ilość po tych cenach które mamy obecnie. 100 000 - 200 000 szt. i cena 10 zł. lub wyżej. CAŁKOWITY BRAK PŁYNNOŚCI - wzrosty 20- 30 % w 1 dzień to nic nadzwyczajnego na tym papierze / spadki też. No a w styczniu 2007 kurs przebił 50 zł. na samym początku.
  • Re: szukanie głupców trwa .... Autor: ~Mirks [46.134.95.*]
    Najlepiej się gra na takich spółkach bez płynności gdyż dają fajny zwrot podczas wzrostów. Nakręcą wzrosty między sobą a wielu zacznie się podłączać. Stąd uważam, że teraz jest odpowiedni czas na branie i uzbrojenie w cierpliwość. Nie wiem czemu, ale mój "nos i doświadczenie" podpowiada bym brał, więc skorzystam. Mam czas, więc poczekam aż ruszy. Sądzę Jack, że siedzą tu poniżej 5% by się nie ujawniać i z wora do wora mielą. A nóż im ktoś odda trochę. Mogę się mylić rzecz jasna, ale ja już kupiłem wcześniej troszkę i dokupię znowu w tym tygodniu. Pozdrawiam serdecznie
  • NO dawaj poniżej 2,50 Autor: ~jack [84.40.233.*]
    czekam od dawna i .....
  • Re: NO dawaj poniżej 2,50 Autor: ~Johny [46.113.12.*]
    I zgłaszaj przekroczenie progu bo chyba jak tu jesteś tyle czasu to wszystko zebrałeś co się dało
  • Re: NO dawaj poniżej 2,50 Autor: ~jack [84.40.223.*]
    Zebrałem dużo ale nie aż tak - potrzebuję gotówki na inne akcje bardziej płynne w S / K . Muszę zarabiać a tu trzeba czasami i 2/3 lata poczekać. Mam się świetnie - pozdrawiam. // zdania NIE zmieniam 10 zł. za akcję a może i więcej.
  • Re: NO dawaj poniżej 2,50 Autor: ~Kociołek [37.47.246.*]
    Bajki to kiedyś były o 19 ha ha
[x]
WARIMPEX -0,76% 2,62 2025-09-19 16:41:01
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.